Νικόλας και Νικόλας στο Θησείο

Απάντηση
Μήνυμα
Συγγραφέας
Άβαταρ μέλους
liga rosa
More than 150 posts user.
Δημοσιεύσεις: 504
Εγγραφή: 10 Νοέμ 2009 07:36 pm
Τοποθεσία: Αθήνα

Νικόλας και Νικόλας στο Θησείο

#1 Δημοσίευση από liga rosa »

Αύριο στις 9μμ παίζουμε με τον Νίκο Κοντάλιπο στα εγκαίνια ενός χώρου με γαστρονομικό και οινολογικό ενδιαφέρον!
Funky Taverna "Retro Gastro", Ηρακλειδών 19 & Ακταίου στο Θησείο, τηλ 2103427803.
https://www.facebook.com/events/1963594393803372
το περίσσιο χαλάει το ίσιο

Άβαταρ μέλους
liga rosa
More than 150 posts user.
Δημοσιεύσεις: 504
Εγγραφή: 10 Νοέμ 2009 07:36 pm
Τοποθεσία: Αθήνα

Re: Νικόλας και Νικόλας στο Θησείο

#2 Δημοσίευση από liga rosa »

Συνεχίζουμε για όλον τον Νοέμβρη με τον Νικόλα στο Θησείο.
https://www.facebook.com/events/920366152244600
το περίσσιο χαλάει το ίσιο

Άβαταρ μέλους
liga rosa
More than 150 posts user.
Δημοσιεύσεις: 504
Εγγραφή: 10 Νοέμ 2009 07:36 pm
Τοποθεσία: Αθήνα

Re: Νικόλας και Νικόλας στο Θησείο

#3 Δημοσίευση από liga rosa »

Όπως θα παρατηρήσατε κάποιοι, δεν συνεχίσαμε τον Δεκέμβρη. Ορίστε η ιστορία μας, κοινοποιώ και την σελίδα όπου υπάρχει περιγραφή των συνθηκών εργασίας και των αιτημάτων όλων των εργαζόμενων.
(για λεπτομέρειες και δράσεις αλληλεγγύης στείλτε προσωπικό μήνυμα)

"Τον Οκτώβρη του 2021 καλεστήκαμε από τον ιδιοκτήτη του εστιατορίου «Retro Gastro» στο Θησείο, για να κάνουμε κάποιες ζωντανές εμφανίσεις στο κατάστημά του ως μουσικοί. Συμφωνήσαμε να εμφανιζόμαστε μια φορά την εβδομάδα από τα εγκαίνια του καταστήματος στις 3/11/2021 έως και την ολοκλήρωση μιας έκθεσης οργανοποιίας που είχε κανονιστεί 22/12-30/12.

Από την αρχή είχαμε απαιτήσει ένσημα και εγγυημένο το ελάχιστο σταθερό μεροκάματο, και είχαμε στείλει τα σχετικά στοιχεία για την πρόσληψη. Παρά τις επανειλημμένες οχλήσεις μας δεν έγινε ποτέ η πρόσληψη, ενώ κατόπιν πιέσεων πληρώθηκαν κάποια μεροκάματα με καθυστέρηση.

Στις 7/12 έγινε διαμαρτυρία των απλήρωτων εργαζομένων και το μαγαζί παρέμεινε κλειστό για μια εβδομάδα, γεγονός που από την διεύθυνση παρουσιάστηκε ως τεχνικό πρόβλημα. Οι οργανοποιοί απέσυραν την συμμετοχή τους στην έκθεση σε ένδειξη αλληλεγγύης με τους εργαζόμενους του καταστήματος. Στις 10/12 ο εργοδότης μας ανακοίνωσε την πρόθεσή του να τερματιστεί η συνεργασία.

Σε συνεργασία με τα οικεία σωματεία (ΠΜΣ και ΣΣΜ) ζητάμε την καταβολή των ενσήμων και των υπόλοιπων δεδουλευμένων για το διάστημα Νοέμβρη-Δεκέμβρη που είχε συμφωνηθεί, καθώς και την ικανοποίηση όλων των αντίστοιχων αιτημάτων των υπόλοιπων εργαζομένων.

Μετά από δύο χρόνια που πλήττονται οι μουσικοί και συνολικότερα ο χώρος των καλλιτεχνών και της εστίασης, η κρατική στήριξη περιορίζεται σε ελάχιστες παροχές στους εργαζόμενους και κατευθύνεται κυρίως στους εργοδότες. Στην εγκληματική διαχείριση της πανδημίας αντί για πρόληψη και πρωτοβάθμια φροντίδα, ενισχύονται οι ιδιωτικές κλινικές, τα φιλικά ΜΜΕ, τα σώματα ασφαλείας. Οι δεκάδες χιλιάδες νεκροί είναι δικοί μας.

Δεν είμαστε διατεθειμένοι να χαρίσουμε ούτε ένα ευρώ ούτε ένα ένσημο στα αφεντικά, ειδικά σε αυτή την δύσκολη συγκυρία. Επιλέξαμε να κινηθούμε συλλογικά ως εργαζόμενοι του καταστήματος και επιπλέον με την στήριξη των σωματείων μας, ώστε να μεγαλώσει η δύναμή μας και να φέρει αποτέλεσμα.

H ισχύς εν τη ενώσει

United we stand, divided we fall.

ΥΓ: Στις 19/1/2022 πραγματοποιήθηκε η τριμερής συνάντηση στην επιθεώρηση εργασίας, όπου ο εργοδότης δέχτηκε τις οφειλές του μέχρι και 7/12. Αυτή η υποχώρηση είναι μια πρώτη νίκη, εκκρεμεί η καταγγελία στο ΙΚΑ για την αναγνώριση ολόκληρου του Δεκέμβρη."

https://www.facebook.com/%CE%A0%CF%81%C ... 585405343/
το περίσσιο χαλάει το ίσιο

Απάντηση

Επιστροφή σε “Στέκια”