Ôï êáöåíåßï ÌéêñÜ Áóßá êáé ÔÝôïò ÄçìçôñéÜäçò

"Κονσούλτο"
Απάντηση
Μήνυμα
Συγγραφέας
Ispanaki

Ôï êáöåíåßï ÌéêñÜ Áóßá êáé ÔÝôïò ÄçìçôñéÜäçò

#1 Δημοσίευση από Ispanaki »

Áí êÜðïéïò îÝñåé êÜôé ãéá áõôü ôï óôÝêé, íá ãñÜøåé åäþ.
¸÷ù ìéá ðáëéêÜ åéêüíá (1925 ðåñßðïõ) Üëëá äåí îÝñù ðïõ âñéóêüôáí.

Åõ÷áñéóôþ åê ôùí ðñïôÝñùí.

Êáé Üìá êÜðïéïò Ý÷åé ìéá öùôïãñáößá ôïõ ÔÝôïõ ÄçìçôñéÜäç Þ ôçò Ìáñßêáò Ðáðáãêßêáò óå õøçëÞ ðïéüôçôá, ðáñáêáëþ íá ìïõ ôá óôåßëå óôï

rebetis@gmail.com

To ispanaki.

Άβαταρ μέλους
bill1961
συντονιστής<br>(03/2008 ως τώρα)

#2 Δημοσίευση από bill1961 »

Και επήγα στο καφενείο στην οδό Αθηνάς «Μικράς Ασίας», εκεί συχάζαν όλοι οι οργανοπαίχτες και τραγουδιστές και στιχουργοί. Αυτή την εποχή ήταν σμυρναίικο. Εμπήκα μέσα, ήταν άδεια γιατί η ώρα ήταν νωρίς, στις 8-9 μαζευόντουσαν και φεύγανε για τα διάφορα τους κέντρα. Μετά που παίζανε μέχρι τις μία μετά τα μεσάνυχτα που κλείνανε τότε τα κέντρα, ενώ τώρα αρχίζουν στη μία η ώρα μέχρι πρωίας. Όπως έμπαινα μέσα άκουσα να μου λένε «Κύριε Μάθεση αν θέλετε ελάτε να πάρετε καφέ». Γυρίζω το κεφάλι μου πίσω και βλέπω τον Ντούντα (= Τούντα) μόνον του. «Τιμή μου κύριε Ντούντα» και κάθισα, αλλά άρχισαν να μαζεύονται ένας — ένας. «Θα ήθελα να συνεργαστούμε» μου είπε «εάν δεν είσαι δεσμευμένος».

Το παραπάνω απόσπασμα είναι από το βιβλίο του Τάσου Καραντή: "Νίκος Μάθεσης - Ο θρυλικός Τρελλάκιας του ρεμπέτικου", όπου ο Μάθεσης περιγράφει πως συμφώνησαν με τον Τούντα να συνεργαστούν αυτός ο Τούντας και ο Μάρκος δισκογραφικά προτού κάνει την πρώτη του ηχογράφηση ο Μάρκος...

Απάντηση

Επιστροφή στο “Κουβεντούλα”