Ψηφοφορία: Τσομίδης

"Κονσούλτο"

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕΙ Ο ΤΣΟΜΙΔΗΣ?

ΝΑΙ, ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ
23
77%
ΟΧΙ, ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ
7
23%

Σύνολο ψήφων: 30

Μήνυμα
Συγγραφέας
Άβαταρ μέλους
Σωτήρης
More than 150 posts user.
Επικοινωνία:

#15 Δημοσίευση από Σωτήρης »

Οκ ας πάρουμε μια βαθειά ανάσα κι ας κάνουμε μια ύστατη προσπάθεια να μην τελειώσει η λογική...
Στην αφάνεια ο Τσομίδης;!;! ΠΟΛΛΟΙ ΣΑΝ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥ ΤΟΥ;!;!;!;!
Δεν νομίζω να συμφωνεί η ιστορία μαζί μας πάντως, μιας και τον έχει προ πολλού κατατάξει δίπλα στους κορυφαίους μπουζουξήδες του ρεμπέτικου, με συγκλονιστική δισκογραφία, ενώ υπήρξε και συνεχίζει να είναι πρότυπο και δάσκαλος για όλους, ανεξαιρέτως, τους σύγχρονους μπουζουξήδες από τους οποίους όποιον και να ρωτήσεις, μόνο τα καλύτερα λόγια θα ακούσεις! Τέλος, οι μοναδικές και ταυτόχρονα ιστορικές εκτελέσεις του, καθώς και η τεράστια σε όγκο (αν μη τι άλλο!) δουλειά του, τον καθιστούν αναντικατάστατο και έναν από τους τελευταίους εναπομείναντες, άξιους προς προσεκτική μελέτη και τουλάχιστον, σεβασμό.
Το προσωπικό γούστο είναι πάντοτε σεβαστό, αλλά ας μην μας οδηγεί σε ατοπήματα του (περιφρονητικού) ύφους του Billara. Εκτός κι αν οι δεξιοτέχνες (κατά Billara: γαζωτήρες! :? ) είναι όντως του "διαβόλου άνθρωποι" (βλ. "πως να ΒΓΑΖΕΤΕ τραγούδια, partIII" ) και πρέπει να τους αφορίσουμε μια και καλή γιατί μας χαλάνε τη σούπα και βάζουν δύσκολες εισαγωγές στα τραγούδια τους, που δεν τις προλαβαίνει το mp3. Άσε που οι μαλάκες γράφουν κι άλλα τραγούδια εκτώς από χασάπικα! Ασυνείδητοι άνθρωποι...

Σωτήρης

Υ.Γ. Αν δεν κάνω λάθος, δεν υπάρχει ΟΥΤΕ ΕΝΑ cd με οργανικά, από τα πολλά που κυκλοφορούνε (με τίτλους του στυλ "δεξιοτέχνες του μπουζουκιού","masters of bouzouki" και ξέρω γω τι άλλο), που να μην έχει μέσα Ιορδάνη Τσομίδη. Ε, κάτι πρέπει να λέει κι αυτό νομίζω! Δεν γίνεται να συμπεριλαμβάνουν στις συλλογές Χιώτη, Μπέμπη, Σπόρο, Παπαϊωάννου, Μάρκο, Χατζηχρήστο, Λεμονόπουλο, Τατασσόπουλο κ.λ.π. κι έναν μαλάκα (χωρίς προσωπικό ήχο) αντάμα! Γαμώτο...

Billaras
More than 100 posts user
Επικοινωνία:

#16 Δημοσίευση από Billaras »

Τρέμω σύγκορμος από τις αποκαλύψεις του Σωτήρη για τον γίγαντα Τσομίδη. Τον οποίο όπου και να ρωτήσεις τον ξέρουν όλοι, σχετικοί και άσχετοι με το ρεμπέτικο. Να μην πώ είναι και πιο σημαντικός και από τον Βαμβακάρη και τον Τσιτσάνη. Απορώ πως έκανα τέτοιο λάθος. Ο άνθρωπος έχει τραγούδια που τιτλοφορούνται "Greek dancing", "Greek cooking". "Greek tzatziki me skordalia kai tyrokafteri" και δεν ξέρω 'γω τι άλλο.

Ας σοβαρευτουμε λιγάκι και ας δούμε τα πράγματα αντικειμενικά. Ο άνθρωπος είναι γαζωτήρας, δεξιοτέχνης ή όπως αλλιώς προτιμάτε. Αυτό είναι σίγουρο. Αλλά από 'κει και πέρα η επιρροή του στο ρεμπέτικο ή λαϊκό τραγούδι είναι μηδενική. Δεν εξεταζω τους λόγους και ούτε με ενδιαφέρουν. Το αποτέλεσμα είναι ότι δεν μπορεί με κανένα τρόπο να συμπεριληφθεί στους ΓΙΓΑΝΤΕΣ του ρεμπέτικου και ο κοντορεβυθούλης. Για να με μαθει μπουζούκι σαν δάσκαλος και να μου δείξει κόλπα δεξιοτεχνιας κτλ θα ήταν ο καλύτερος. Αλλά αυτό τι σχέση έχει να κάνει με το ρεμπέτικο? Τι σχέση έχει με το ρεμπέτικο ένας που απλά δεν παράγει αλλά αναπαράγει? Για όνομα του θεου δηλαδή, ας διακρίνουμε επιτέλους τα προσωπικά γούστα από την ωμή πραγματικότητα. Καλό κανει. Κακό δεν κάνει.

Άβαταρ μέλους
max
Επικοινωνία:

#17 Δημοσίευση από max »

Μπιλάρα με συγχωρείς ...

.. αλλά το απλά να μη σου αρέσει έχει τεράστια διαφορά από το να θεωρείς ότι η συνεισφορά του είναι μηδενική .
Και τι σημαίνει 'ας είμαστε αντικειμενικοί ' ? Θεωρείς τον εαυτό σου τόσο βαθιά μελετημένο στο ρεμπέτικο και λαικό ώστε να μπορείς να λες ότι είναι .. ένα μηδενικό ?! Γιατί χωρίς να μου αρέσει προσωπικά ο Τσομίδης ειλικρινά ντρέπομαι και θεωρώ μεγάλο βάρος και ασέβεια να σηκώσω το βάρος της κουβέντας 'η επιρροή του στο ρεμπέτικο ή λαϊκό τραγούδι είναι μηδενική' .

Σε παρακαλώ , μη τα ισοπεδώνουμε και όλα .

Billaras
More than 100 posts user
Επικοινωνία:

#18 Δημοσίευση από Billaras »

Αυτή την καραμέλα με την "ασέβεια" πολύ την πιπιλάμε τωρα τελευταία και δεν μπορώ να καταλάβω το γιατί.

Δωσε μου σε παρακαλώ μερικούς λόγους να σεβαστώ τον Τσομίδη?

Επειδή δεν θα μπορέσεις να βρείς τέτοιους λόγους θα το κάνω πιο εύκολο.
Δώσε μου μερικούς λόγους για τους οποίους ο Τσομίδης μπορεί να συγκαταλεχτεί ανάμεσα σε π.χ Μαρκο, Τσιτσάνη, Μητσάκη και Χιώτη. (Αμα βρείς τρύπα μου τη μύτη).

Κάνε και ένα πανελλήνιο γκάλοπ ρωτώντας "Σας αρέσει ο Τσομίδης?" Το 99% θα σου πει "Ποιοοοοοος?". Κάνε και ένα γκάλοπ για τον Ζαμπέτα. Θα πάρεις σίγουρα κάποια απάντηση. Εδώ, μέλος του forum με καθημερινή παρουσία και από αυτά που γράφει φαίνεται να γνωρίζει από ρεμπέτικο, δεν ήξερε ποιος είναι ο Τσομίδης πριν από το γκάλοπ (vacondios).

Επιπλέον αυτό που λες (".... το απλά να μη σου αρέσει έχει τεράστια διαφορά από το να θεωρείς ότι η συνεισφορά του είναι μηδενική....") μεταφράζεται και αντίστροφα: "αν σου αρέσει κάτι δεν μπορεί να το διογκώνεις στο βαθμό του φανατισμού".

Δεν νομίζω φίλε max ότι ισοπεδώνω κάτι. Είσαι λάθος νομίζω. Μια άποψη λέω και την τεκμηριώνω σε αντίθεση με τις φανατικές τυμπανοκρουσίες συνθαμώνων.

Άβαταρ μέλους
vacondios

#19 Δημοσίευση από vacondios »

Η δική μου γνώμη είναι ότι εαν είχαν κυκλοφορήσει CD του στο εμπόριο δεν θα είχε καμιά θέση σε τούτη τη σελίδα διότι η δημιουργία του θα θεωρείτο εμπορική και θα ετίθεντο ζητήματα κλοπής πνευματικής ιδιοκτησίας δηλαδή ότι συμβαίνει με τους κ.κ. Τσέρτο, Ιακωβίδη, Γκολέ κ.α. Δεν είναι κριτήριο για την ποιότητα του καλλιτέχνη είναι ζήτημα marketing της δισκογραφικής βιομηχανίας

Άβαταρ μέλους
vacondios

#20 Δημοσίευση από vacondios »

Billaras έγραψε:Δώσε μου μερικούς λόγους για τους οποίους ο Τσομίδης μπορεί να συγκαταλεχτεί ανάμεσα σε π.χ Μαρκο, Τσιτσάνη, Μητσάκη και Χιώτη. (Αμα βρείς τρύπα μου τη μύτη).
Αυτό που γράφεις (το ρήμα "συγκαταλέγομαι") συνιστά ασέβεια προς τους Μαρκο, Τσιτσάνη, Μητσάκη και Χιώτη

Billaras
More than 100 posts user
Επικοινωνία:

#21 Δημοσίευση από Billaras »

vacondios έγραψε:
Billaras έγραψε:Δώσε μου μερικούς λόγους για τους οποίους ο Τσομίδης μπορεί να συγκαταλεχτεί ανάμεσα σε π.χ Μαρκο, Τσιτσάνη, Μητσάκη και Χιώτη. (Αμα βρείς τρύπα μου τη μύτη).
Αυτό που γράφεις (το ρήμα "συγκαταλέγομαι") συνιστά ασέβεια προς τους Μαρκο, Τσιτσάνη, Μητσάκη και Χιώτη
Συμφωνώ ρε βακόντιε. Δεν βλέπεις όμως τι γίνεται εδώ περα. Πάνε να συγκρίνουνε τα μήλα με τη μακαρονάδα και θέλουν να μας πίσουν ότι έχουν και δίκιο. :shock:

Απάντηση

Επιστροφή στο “Κουβεντούλα”