Óõíïéêéóìïß ðñïóöÞãùí

"Κονσούλτο"
Απάντηση
Μήνυμα
Συγγραφέας
Άβαταρ μέλους
Dreamlander
More than 150 posts user.

#8 Δημοσίευση από Dreamlander »

Υμηττός: Εκτός από βουνό, είναι και δήμος της Αττικής ο οποίος βρίσκεται στα σύνορα του δήμου Δάφνης με τον δήμο Ηλιούπολης.
Για να γνωρίσεις κάπως καλύτερα μια γυναίκα δυστυχώς θα πρέπει πρώτα να την αγαπήσεις.

ΘΑΝΑΣΗΣ

#9 Δημοσίευση από ΘΑΝΑΣΗΣ »

Φυλακές του Συγγρού ήταν στη Καλλιθέα επί της Θησέως λίγο πιο κάτω από την πλατεία Δαβάκη
Σφαγεία ή παλιά Σφαγεία ο σημερινος Ταύρος
Ποδονίφτης όντως το ρέμα που περνάει από Ν. Ιωνία συνεχίζει μεταξύ Ν.Ιωνίας και Ν. Φιλαδέλφειας διασχίζει τη Ν.Χαλκηδονα και καταλήγει στον Κηφισό .
Κοπανάς η περιοχή στα νταμάρια του Βύρωνα (Μπαϊρον)
Η ΖΩΗ ΚΥΛΑΕΙ ΣΑΝ ΤΟ ΝΕΡΑΚΙ

AGIS
Επικοινωνία:

#10 Δημοσίευση από AGIS »

Πίσω από το Μοναστηράκι δεν ήταν οι φυλακές του Συγγρού, αλλά ο Μεντρεσές, νομίζω στους αέρηδες στην Πλάκα. Νομίζω ήταν μουσουλμανικό ιεροδιδασκαλείο επί τουρκοκρατίας και κατόπιν (στα οθωνικά χρόνια μάλλον) μετατράπηκε σε φυλακή.
Κάποια ερείπια του Μεντρεσέ σώζονται ακόμα και μάλιστα μέχρι πριν από λίγα χρόνια υπήρχε ακόμα η παλιά ξύλινη πόρτα του (δεν ξέρω βέβαια πόσο παλιά), την οποία αντί να φροντίσουν να τη συντηρήσουν και να τη διατηρήσουν στο μνημειακό χώρο, την άλλαξαν και βάλαν στη θέση της μια καινούργια, λουστραρισμένη, ξύλινη κι αυτή, σε στυλ ρουστίκ (ίσως από σουηδικό πεύκο), πολυτελείας...

Απάντηση

Επιστροφή στο “Κουβεντούλα”