Βρέθηκε ολόκληρο το τραγούδι Το χρήμα δεν το λογαριάζω

"Κονσούλτο"
Απάντηση
Μήνυμα
Συγγραφέας
Άβαταρ μέλους
ikarus260
More than 100 posts user
Δημοσιεύσεις: 125
Εγγραφή: 18 Ιούλ 2006 01:47 pm

#15 Δημοσίευση από ikarus260 »

οκ, αν είναι τότε ας το αφήσουμε ως είναι, και βλέπουμε παρακάτω

Άβαταρ μέλους
bill1961
συντονιστής<br>(03/2008 ως τώρα)
Δημοσιεύσεις: 1024
Εγγραφή: 10 Μάιος 2005 11:51 pm
Τοποθεσία: Ηγουμενίτσα

#16 Δημοσίευση από bill1961 »

Παιδιά έχω ασχοληθεί για λίγο με τα τραγούδια που ανεβαίνουν ως καλύτερα στο site. Ο τρόπος που δουλεύαμε σ' αυτόν τον τομέα ήταν καθαρά υποκειμενικός. Αν τα αυτιά μου το άκουγαν ως καλύτερο, περνούσε, αλλιώς όχι. Όταν αρχίσαμε να το ψάχνουμε λίγο παραπάνω το θέμα (να βλέπουμε το φάσμα συχνοτήτων, πχ σε κάθε τραγούδι) άρχισε να φαίνεται η αλήθεια... Τραγούδια που ακουγόταν πολύ καθαρότερα ήταν και πετσοκομμένα από άποψη συχνοτήτων (δηλ. έφτανε στα αυτιά μας ένα κλάσμα της αρχικής ηχητικής "πληροφορίας" ως αποτέλεσμα του "καθαρίσματος"). Φυσικά αυτό δεν ίσχυε πάντα. Έτσι το πέρασμα αυτών των τραγουδιών καθυστερεί (υπάρχουν αρκετά τέτοια στην ουρά), αφού για να περάσει κάποιο τραγούδι "ως καλύτερο" θα πρέπει να το ακούσουμε, να δούμε αν είναι ολόκληρο, να το δούμε από άποψη κατανομής συχνοτήτων με κατάλληλα προγράμματα (όλα αυτά συγκριτικά με το υπάρχον) και στη συνέχεια να το ενσωματώσουμε στη βάση.
Όσον αφορά το "καθάρισμα", είναι κάτι στο οποίο θα εμπιστευόμουν (ως ένα βαθμό), μόνο εξειδικευμένους επαγγελματίες. Μη γελιόμαστε, το γεγονός ότι κάποιοι ξέρουμε να χειριζόμαστε ένα πρόγραμμα αποθορυβοποίησης, δε σημαίνει ότι μπορούμε και να κάνουμε αποθορυβοποίηση.

Άβαταρ μέλους
Dreamlander
More than 150 posts user.
Δημοσιεύσεις: 284
Εγγραφή: 11 Απρ 2006 02:50 pm
Τοποθεσία: Ηράκλειο

#17 Δημοσίευση από Dreamlander »

bill1961 έγραψε:Μη γελιόμαστε, το γεγονός ότι κάποιοι ξέρουμε να χειριζόμαστε ένα πρόγραμμα αποθορυβοποίησης, δε σημαίνει ότι μπορούμε και να κάνουμε αποθορυβοποίηση.
Δυστυχώς (ή μάλλον ευτυχώς) μηχανή που από την μία μεριά να βάζεις κρέας και από την άλλη να σου βγάζει λουκάνικα μόνο στα ανέκδοτα υπάρχει. Πέρα από χιούμορ εννοώ πως αξιόπιστο πρόγραμμα που να κάνει αποκλειστικά αποθορυβοποίηση ήχου δεν υπάρχει. Μερικά σοβαρά προγράμματα επεξεργασίας ήχου έχουν και την δυνατότητα αποθορυβοποίησης ενός ηχητικού αρχείου. Και αυτό είναι λογικό. Καθ’ ότι η αποθορυβοποίηση είναι ένα μικρό κομμάτι (πολύ μικρό) από το σύνολο των διεργασιών που μπορούν να γίνουν για την ηχητική βελτίωση ενός ψηφιοποιημένου μουσικού κομματιού (1). Όμως και πάλι δεν είναι απλή η κατάσταση. Στο επί μέρους κομμάτι της αποθορυβοποίησης υπάρχουν πάρα πολλές παράμετροι που θα πρέπει να ρυθμιστούν σωστά πριν επιχειρηθεί η αποθορυβοποίηση. Αν δεν ξέρουμε σε τι ακριβώς επιδρά μία προς μία οι ρυθμίσεις αυτές καλύτερα να αποφύγουμε την απόπειρα καθαρισμού. Ο κάθε θόρυβος έχει το δικό του φάσμα και την δικιά του ένταση/πλάτος. Πριν πατηθεί το πλήκτρο ΟΚ της αποθορυβοποίησης πρέπει να γίνει πειραματική προ-ακρόαση (preview) όσο το δυνατόν περισσότερες φορές. Επίσης χωρίς "δείγμα" θορύβου, η αποθορυβοποίηση γίνεται ακόμα πιο παρακινδυνευμένη.
Για όλα αυτά καθώς και για μεθοδολογίες αποθορυβοποίησης (και όχι μόνο) έχουν προϋπάρξει κάποιες συζητήσεις στο φόρουμ από λιγότερο ή περισσότερο σχετικούς συν-θαμώνες μας.
Υπ’ όψιν πως μιλάμε για "λογικούς" - reasonable, αιτιατούς - θορύβους. Για παράδειγμα, ο θόρυβος της μαγνητικής εγγραφής σε κασέτα η μπομπίνα (hum), ή ο θόρυβος από τις διάφορες παρεμβολές (του δικτύου της ΔΕΗ ας πούμε) που προστίθενται στο αρχικό ηχητικό μέρος κατά την διαδικασία της μεταγραφής ή του ripping, ή τα scratch - rumble από το playback ενός δίσκου βινυλίου, ή γενικά κάθε γνωστός στην ηχοληψία θόρυβος.
Όμως είναι μεγάλο (υπερβολικά μεγάλο) το ποσοστό ψηφιοποιημένων τραγουδιών στα οποία έχει προστεθεί από κάποιους τεχνητά θόρυβος/θόρυβοι (2). Απομονώνοντας ακουστικά (με σχετικά έμπειρο αυτί) τους θορύβους αυτούς, θα δούμε πως κατά περίπτωση οι "θορυβοποιοί" χαρακτηρίζονται από απόλυτη αφέλεια έως απόλυτη ευρηματικότητα σε συνάρτηση με τους επιλεγμένους ήχους που προσθέτουν. Θέμα δικό τους και δεν ασχολούμαι. Λίγο ως πολύ οι περισσότεροι καταλαβαίνουμε γιατί γίνεται αυτό. Δεν θα επεκταθώ. Όπως και να έχει, οι ίδιοι ή κάποιοι άλλοι, μετά από καιρό, αργά ή γρήγορα, θα επανακυκλοφορήσουν το ίδιο τραγούδι χωρίς θόρυβο. Λάτρεις της διαύγειας υπομονή!
Η αποθορυβοποίηση και το ξανα-ανέβασμα των τραγουδιών, πιθανώς όμως να θορυβοποιήσει τους θορυβοποιούς των τραγουδιών με αποτέλεσμα ίσως να δημιουργηθούν στους διαχειριστές της σελίδας νέοι προβληματισμοί (δεν ομιλώ για προβλήματα), οπότε να ένας ακόμα λόγος να αποφεύγουμε την "δημόσια" αποθορυβοποίηση. Έτσι κι αλλιώς τα συγκεκριμένα τραγούδια τα αγαπάμε για το περιεχόμενο τους και για εμάς το περιεχόμενο τους δεν είναι ο θόρυβος. Δόξα τω δημιουργώ ο εγκέφαλος μας απορρίπτει θαυμάσια την σκαρταδούρα τους. Φυσικά για προσωπική χρήση έχουμε δικαίωμα να κάνουμε κάθε είδους επεξεργασία στα αρχεία ήχου μας (γι’ αυτό και τα προγράμματα αυτά είναι προσιτά στον μέσο χρήστη) κατά τον ίδιο τρόπο που έχουμε το δικαίωμα να διατηρούμε στον σκληρό μας ψηφιοποιημένα αρχεία ήχου (mp3) για προσωπική ακρόαση. Αρκεί να μην ξεχνάμε ποτέ αυτό που ο Bill είπε με διαφορετικά λόγια λίγο παραπάνω. Ότι δηλαδή:

Κάθε θόρυβος που απομακρύνεται επιτυχώς από ένα αρχείο ήχου (δεν τολμώ να αναφερθώ στο ανεπιτυχώς) παίρνει μαζί του ωφέλιμο μέρος της αρχικής πληροφορίας ίσου πλάτους και ίσου φάσματος. Το τίμημα είναι βαρύ.
_________________

(1) Η αίσθηση που προκαλεί το άκουσμα ενός ηχητικού κομματιού καθώς και η άποψη για την βελτίωση του, να επαναλάβω πως, είναι και θα παραμένουν πάντα εντελώς υποκειμενικές υποθέσεις.
(2) Μερικοί δεν αρκούνται στην προσθήκη θορύβου αλλά πετσοκόβουν και τα τραγούδια, αφαιρώντας το εισαγωγικό ταξίμι (ontopic) για παράδειγμα, ή χρησιμοποιούν fade-in/fade-out παραποιώντας την εισαγωγή/το φινάλε του κομματιού, ή αφαιρώντας μικρό τμήμα πληροφορίας σε τυχαία θέση μέσα στο τραγούδι - συνήθως πάνω στον τραγουδιστή για να μην μπορεί να"μπαλωθεί" - κάνοντας το να μοιάζει με πήδημα της βελόνας του πικάπ και τόσα και τόσα άλλα...
Για να γνωρίσεις κάπως καλύτερα μια γυναίκα δυστυχώς θα πρέπει πρώτα να την αγαπήσεις.

Άβαταρ μέλους
ikarus260
More than 100 posts user
Δημοσιεύσεις: 125
Εγγραφή: 18 Ιούλ 2006 01:47 pm

#18 Δημοσίευση από ikarus260 »

Έχεις δίκιο φίλε Ηρακλή και φαντάζομαι πως τότε fade in και fade out δεν υπήρχε και έτσι όπου ακούς τραγούδι εκείνης της εποχής με ένα απ' αυτά τα δυο σημαίνει ότι το έχουν πετσοκόψει και έχω πολλά παραδείγματα από τα οποία ακόμα ψάχνω να δω πως αρχίζουν ή πως τελειώνουν. Να ναι καλά ο άνθρωπος που μου το έδωσε το κομμάτι χωρίς 2η σκέψη γιατί το έψαχνα εδώ και πολύ καιρό. Ίσως καταφέρω και βρω κι αλλα τραγούδια ολόκληρα που να υπάρχουν εδώ μέσα κομμένα και να τα ανεβάσω :D

Άβαταρ μέλους
ΙΑΣΩΝΑΣ
More than 100 posts user
Δημοσιεύσεις: 109
Εγγραφή: 22 Ιαν 2008 10:21 pm
Τοποθεσία: Μακρια απ τον Πόρο, ΤΡΙΚΑΛΑ ΗΜΑΘΙΑΣ τώρα
Επικοινωνία:

#19 Δημοσίευση από ΙΑΣΩΝΑΣ »

Πολυ καλα τα λεει ο φιλος Ηρακλης.Εμπας περιπτωσει προγραμματα καθαρισμου ηχου υπαρχουν,λεφτα να εχεις και γνωση.Αν θα σου ηταν ευκολο φιλε Icarus να μου εστελνες το τραγουδακι σ αυτην την εκδοση.Θα το εκτιμουσα.Ευχαριστω Dr.Jason. e-mail bikos68@yahoo.com
Θα μεταλαβω με νερο Θαλασσινο σταλα τη σταλα σιμαγμενο απ το κορμι σου,σε τασι αρχαιο μπακιρενιο αλγερινο που κοινωνουσαν πειρατες πριν πολεμησουν...
http://www.youtube.com/user/bikos68

Άβαταρ μέλους
ntouzenis
More than 150 posts user.
Δημοσιεύσεις: 618
Εγγραφή: 01 Νοέμ 2005 12:54 pm
Τοποθεσία: Χανιά

#20 Δημοσίευση από ntouzenis »

Τωρα το ακουσα !!
ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ !!
Ο Χιωτης σε ηλικια 19 χρονων !!

Γιατι αραγε κοψανε το ταξιμι στην παλια εκδοση ;;
Δεν πουλαγε ;;...

Άβαταρ μέλους
ikarus260
More than 100 posts user
Δημοσιεύσεις: 125
Εγγραφή: 18 Ιούλ 2006 01:47 pm

#21 Δημοσίευση από ikarus260 »

Ποιος ξέρει φίλε ντουζένη, δεν είναι το μόνο που έχουν κόψει. Έχω ακούσει 3-4 τραγούδια του Μάρκου και σίγουρα υπάρχουν κι άλλα πολλά που έχουν κόψει σχεδόν όλη την εισαγωγή και αρκετό φινάλε. Και ίσως υπάρχουν και εκεί ταξιμάκια ωραία. Δεν πειράζει, θα βρεθούν κι αυτά που θα πάνε. Ιάσων το τραγούδι εστάλη

Απάντηση

Επιστροφή σε “Κουβεντούλα”