Αλλαγές στις πληροφορίες τραγουδιών - Προτυποποίηση

Απάντηση
Message
Συγγραφέας
Άβαταρ μέλους
peloponnisios
More than 150 posts user.
Δημοσιεύσεις: 152
Εγγραφή: 14 Αύγ 2012 03:38 am

Αλλαγές στις πληροφορίες τραγουδιών - Προτυποποίηση

#1 Δημοσίευση από peloponnisios »

Βλέπω τον τελευταίο καιρό μια έντονη κινητικότητα γύρω από την προσθήκη και ανανέωση των πληροφοριών που συνοδεύουν κάθε τραγούδι στη βάση. Χαίρομαι που υπάρχει ακόμα διάθεση για αυτή την εργασία καθώς είναι δύσκολη και χρονοβόρα διαδικασία. Λαμβάνοντας αφορμή από κάποιες αλλαγές που παρατήρησα σκέφτηκα να φτιάξω ένα νέο θέμα όπου θα συζητάμε πώς είναι καλύτερο να γίνονται κάποιες αλλαγές, αν πρέπει να γίνονται και κυρίως να δίνονται συμβουλές από τον έναν στον άλλο προτού υπάρξουν μαζικές και σημαντικές αλλαγές.

Μία αλλαγή που είδα πρόσφατα έχει να κάνει με την αφαίρεση από τις πληροφορίες του τι υπάρχει στην άλλη πλευρά του δίσκου. Έχω τη γνώμη ότι είναι καλύτερο να μην αφαιρείται τέτοια ένδειξη όπου υπάρχει αφού έτσι όταν ψάχνουμε ένα τραγούδι, η αναζήτηση θα μας εμφανίζει παράλληλα και την τούμπα του δίσκου. Μπορούμε έτσι να ακούμε και την άλλη πλευρά ή απλώς να βλέπουμε με ποιο τραγούδι συνταιριάστηκε το τραγούδι που μας ενδιαφέρει και ποιες άλλες πληροφορίες υπάρχουν για αυτό.

Υπόψιν ότι δεν αναφέρομαι σε κανέναν προσωπικά. Άλλωστε κι εγώ στο παρελθόν μπορεί να έχω αφαιρέσει την άλλη πλευρά από τις πληροφορίες χωρίς να το καλοσκεφτώ ή να έχω κάνει αλλαγές που δεν ήταν σωστές.

LIAS
More than 100 posts user
Δημοσιεύσεις: 124
Εγγραφή: 14 Σεπ 2007 01:15 am
Τοποθεσία: Λαμία

Re: Αλλαγές στις πληροφορίες τραγουδιών - Προτυποποίηση

#2 Δημοσίευση από LIAS »

Με φιλική πάντα διάθεση θα διαφωνήσω στην ύπαρξη πληροφοριών για την πίσω πλευρά του δίσκου. Δημιουργεί ουσιαστικά προβλήματα όπως τον πολλαπλασιασμό των αποτελεσμάτων αναζήτησης όταν πχ κάνουμε αναζήτηση με βάση τον τίτλο. Σκέψου να ψάχνεις να βρεις ένα από τα ουκ ολίγα τραγούδια με το λήμμα ΙΤΙΑ και να σου διπλασιάζει τα αποτελέσματα αφού θα σου βγάζει και όλες τις πίσω πλευρές τους.
Όταν χρησιμοποιούμε βάση δεδομένων και όχι απλή λίστα, έτσι κι αλλιώς μας δίνετε η δυνατότητα να αναζητήσουμε την πληροφορία για την πίσω πλευρά, με τον κωδικό του δίσκου, δεν υπάρχει λόγος να δημιουργούμε προβλήματα με επανάληψη αυτής της πληροφορίας

Άβαταρ μέλους
peloponnisios
More than 150 posts user.
Δημοσιεύσεις: 152
Εγγραφή: 14 Αύγ 2012 03:38 am

Re: Αλλαγές στις πληροφορίες τραγουδιών - Προτυποποίηση

#3 Δημοσίευση από peloponnisios »

Συγγνώμη που δεν απάντησα αμέσως, ήθελα να αφήσω χρόνο σε περίπτωση που κάποιος άλλος ήθελε να προσθέσει κάτι.

Πάνω σ' αυτό που λες, ναι, πράγματι, τα πολλαπλά αποτελέσματα είναι ένα θέμα που δεν το είχα σκεφτεί. Από την άλλη, είναι μεγάλη ευκολία να βρίσκεις με μία αναζήτηση και τα δύο τραγούδια του δίσκου, ειδικά όταν ο αριθμός καταλόγου δεν είναι περασμένος παντού ή με τον ίδιο τρόπο. Επίσης, στην αναζήτηση είναι δύσκολο να βρεις αποτελέσματα μόνο με αριθμό καταλόγου/μήτρας. Το έχω δοκιμάσει αρκετές φορές και δεν βρήκα αυτό που έψαχνα, δεν ξέρω γιατί. Μέχρι να γράψει και κανένας άλλος για να δούμε ποια είναι γενικά η αίσθηση επ' αυτού, μήπως να βρίσκαμε μια μέση λύση; Π.χ. να μην αφαιρείται η άλλη πλευρά από τραγούδια που συνήθως δεν δίνουν πολλαπλά αποτελέσματα ενώ σε όσα έχουν πολύ κοινούς τίτλους να μην προστίθεται (ή και να αφαιρείται αν παρουσιάζει μεγάλο πρόβλημα). Δηλαδή να εφαρμόζαμε την κρίση μας ανά περίπτωση παρά να ακολουθούσαμε έναν γενικό κανόνα. Λέω τώρα, ας πει και κανένας άλλος...

Απάντηση

Επιστροφή σε “Βάση δεδομένων τραγουδιών”