νέα υποσελίδα από δοκιμή για στίχους

Απάντηση
Message
Συγγραφέας
Άβαταρ μέλους
max
More than 150 posts user.
Δημοσιεύσεις: 766
Εγγραφή: 07 Ιούλ 2004 01:08 pm
Τοποθεσία: Αλλού
Επικοινωνία:

νέα υποσελίδα από δοκιμή για στίχους

#1 Δημοσίευση από max »

Καλησπέρα

δοκίμασα να ενσωματώσω τα δεδομένα της βάσης σε μια πιο μοντέρνα υλαποίηση βάσης δεδομένων, το ElasticSearch που χρησιμοποιείται ευρέως στις μέρες μας και έχει κάποια πλεονεκτήματα σε σχέση με τις κλασικές υλοποιήσεις όπως της σελίδας μας που πλησιάζει τα 20 χρόνια..

Μπορείτε να δοκιμάσετε το παρακάτω και να μου πείτε πώς παίζει ; Ο στόχος είναι να μπορείς να βρεις εύκολα τους στίχους και πληροφορία σε κάποιο τραγούδι και να παίζει το ίδιο εύκολα από κινητό και πισι.

https://rebetiko.sealabs.net/newsearch/

Πείτε μου γνώμες για να το βελτιστοποιήσω..

πχ ξεκινώ να τυπώνω "μαύρα μάτια" και χωρίς να πατήσω enter τα αποτελέσματα αλλάζουν ενώ τυπώνω και βλέπω κάτι σαν το παρακάτω με τα συνολικά αποτελέσματα, ενώ πατώντας σε ένα από τα αποτελέσματα βλέπω συκγκεκριμένα την πληροφορία. Μετά πατάς close από κάτω για να σε επαναφέρει στην αρχική..
Captur111e.PNG
Captur111e.PNG (67.46 KiB) Προβλήθηκε 1438 φορές

LIAS
More than 100 posts user
Δημοσιεύσεις: 127
Εγγραφή: 14 Σεπ 2007 01:15 am
Τοποθεσία: Λαμία

Re: νέα υποσελίδα από δοκιμή για στίχους

#2 Δημοσίευση από LIAS »

να υπάρχει δυνατότητα να μην γίνεται σελιδοποίηση στα αποτελέσματα για κάθε 10 τραγούδια ή να έχει επιλογές για το πόσα θα έχει κάθε σελίδα
να υπάρχει δυνατότητα να ανοίγει σε νέο παράθυρο η κάθε σελίδα στίχων

είναι φοβερό «εργαλείο» ΜΠΡΑΒΟ!!!!

Άβαταρ μέλους
peloponnisios
More than 150 posts user.
Δημοσιεύσεις: 152
Εγγραφή: 14 Αύγ 2012 03:38 am

Re: νέα υποσελίδα από δοκιμή για στίχους

#3 Δημοσίευση από peloponnisios »

Μπράβο Μάκη, πράγματι φαίνεται πολύ πιο χρηστική και μοντέρνα αυτή η υλοποίηση.

Θα ήθελα να υπάρχει μια επικεφαλίδα που να δείχνει 1) ότι είμαι ακόμα στο sealabs, 2) ότι βρίσκομαι σε υποσελίδα αναζήτησης στίχων. Συμφωνώ με LIAS, θα ήταν χρήσιμο να μην γίνεται γκρουπάρισμα ανά δέκα καθώς και να δουλεύει στο δεξί κλικ η επιλογή "Άνοιγμα συνδέσμου σε νέα καρτέλα" σε περίπτωση που κάποιος θέλει από τα αποτελέσματα να ανοίξει παραπάνω από ένα χωρίς να χάσει την αναζήτηση. Επίσης, έκανα μια τυχαία αναζήτηση για "καρδιο" (με τη λογική ότι έψαχνα για τραγούδια που περιέχουν αυτόν τον όρο, π.χ. καρδιοκλέφτρα). Στα αποτελέσματα συμπεριλαμβάνονται και τραγούδια που έχουν στον τίτλο ή στους στίχους μόνο ένα μέρος του όρου που έδωσα για αναζήτηση. Μου βγάζει δηλαδή αποτελέσματα και για "καρδιά", "καρδιάς", κ.λπ. προφανώς γιατί από το "καρδιο" που έδωσα, κρατάει στην αναζήτηση το "καρδι" στο οποίο ταιριάζει τα παραπάνω αποτελέσματα. Νομίζω θα ήταν καλύτερο να είναι η αναζήτηση πιο αποκλειστική στα αποτελέσματα (να αποκλείει δηλαδή όρους αντί να συμπεριλαμβάνει και υπομονάδες του όρου αναζήτησης).

Επίσης, νομίζω θα ήταν πιο χρήσιμο να δουλεύει το "πίσω" του εκάστοτε browser που είναι πιο συνηθισμένο από το "ΚΛΕΙΣΙΜΟ - ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΙΚΗ" που υπάρχει τώρα στο αποτέλεσμα της κάθε αναζήτησης.

Απάντηση

Επιστροφή σε “Σχετικά με τη σελίδα μας”