Αρχική σελίδα sealabs (προτάσεις)

Απάντηση
Message
Συγγραφέας
Άβαταρ μέλους
peloponnisios
More than 150 posts user.
Δημοσιεύσεις: 152
Εγγραφή: 14 Αύγ 2012 03:38 am

Αρχική σελίδα sealabs (προτάσεις)

#1 Δημοσίευση από peloponnisios »

Καλησπέρα. Θα ήθελα να καταθέσω κάποιες προτάσεις σχετικά με το πώς η αρχική σελίδα του σάιτ θα μπορούσε να μεταβληθεί προς το καλύτερο. Δεν γνωρίζω αν αυτά που πρόκειται να προτείνω είναι τεχνικώς κατορθωτά με βάση το λογισμικό που χρησιμοποιείται. Είναι απλώς κάποιες ιδέες. Αν συμφωνεί ο max και οι λοιποί (διαχειριστές και μέλη) θα μπορούσαν να γίνουν διάφορες δοκιμές κι ό,τι αρέσει και δουλεύει το κρατάτε.

Το πρώτο πράγμα που διαπιστώνω στην αρχική σελίδα είναι ότι έχει κορεστεί από πληροφορία. Πιστεύω ένα πιο καθαρό layout θα εξυπηρετούσε καλύτερα. Επίσης, κάποια παρόμοια πράγματα θα μπορούσαν να συγχωνευτούν. Μου φαίνεται επίσης ότι κάποια άλλα πράγματα επαναλαμβάνονται. Για να μην μπερδευτούμε, αναφέρομαι στη μορφή της αρχικής σελίδας όπως φαίνεται σε κάποιον επισκέπτη (μιας και μετά το login υπάρχουν κάποιες διαφορές). Συγκεκριμένα:

1. Πάνω δεξιά, το Login σε πάει σε καινούριο παράθυρο. Δεν θα ήταν καλύτερο να υπάρχουν κουτάκια Username και Password ακριβώς κάτω ή δίπλα από το login ώστε η είσοδος στη σελίδα να γίνεται απευθείας; Εννοώ κάτι ανάλογο με αυτό που γίνεται και στο Ρεμπέτικο Φόρουμ.

2. Πάνω αριστερά, κάτω από τις κατηγορίες Forum Άσματα κ.λπ. υπάρχει έξτρα γραμμή για το Home (Αρχική σελίδα) και το Board index (Πρώτη σελίδα συζητήσεων). Αυτή η έξτρα γραμμή θα μπορούσε να φύγει, κερδίζοντας έτσι λίγο "real estate", και τα κουμπιά Home και Board index θα μπορούσαν να τοποθετηθούν στην ίδια γραμμή με τα Forum Άσματα mChat κλπ.

3. Ομοίως, ίσως θα ήταν καλύτερο η περιοχή με τα "Συνδεθείτε με λογαριασμό κοινωνικής δικτύωσης/f g+ y!" να μην υπάρχει και αντ' αυτού τα εικονίδια για fb google+ και yahoo! να μετακινηθούν κάτω ή δίπλα από το Login.

4. Το κουτάκι Ραδιοεπιθυμίες θα μπορούσε να φύγει τελείως και το περιεχόμενο του να ενσωματωθεί στο κουτάκι για το Radio, π.χ. κάτω από εκεί που λέει Ακούστε ράδιο.

5. Στα αριστερά υπάρχει το ψαχτήρι για τραγούδια "Ψάξε για τραγούδι" και από κάτω λέει Βαθύτερες αναζητήσεις. Όμως ακριβώς δεξιά, σχεδόν στο κέντρο της σελίδας, υπάρχει ξανά ψαχτήρι που λέει "Ψάξε για τραγούδια" το οποίο σε πάει στην ίδια σελίδα που σε πάει και το πρώτο ψαχτήρι. Δεν θα μπορούσε να φύγει το δεύτερο; Νομίζω δεν είναι απαραίτητο κι έτσι κερδίζουμε κι άλλο real estate.

6. Κάτω από το Ψάξε για τραγούδι/Βαθύτερες αναζητήσεις υπάρχει κουτάκι με στατιστικά για το ποιος είναι συνδεδεμένος, πόσοι επισκέπτες υπάρχουν κλπ. Εφόσον οι ίδιες ακριβώς πληροφορίες επαναλαμβάνονται στο κάτω κάτω μέρος της σελίδας (WHO IS ONLINE), γιατί να μην φύγει το πρώτο;

7. To κουτάκι "Συνδεδεμένοι τις τελευταίες 24 ώρες" δεν θα μπορούσε κι αυτό να φύγει; Και οι πληροφορίες του, εφόσον δεν είναι πρωταρχικής σημασίας, να ενσωματωθούν στο WHO IS ONLINE στο κάτω μέρος της σελίδας.

8. Το κουτάκι "Τελευταία 25 τραγούδια που έπαιξαν στο ράδιο" δεν έχω καταλάβει αν είναι αναγκαίο. Αν πιστεύετε ότι είναι απαραίτητο, μήπως θα ήταν καλύτερο να ενσωματωθεί στο Radio ως πτυσσόμενη επιλογή; Δηλαδή να εμφανίζει ποια 25 τραγούδια έπαιξαν μόνο αφού πατήσει ο χρήστης κάποιο βελάκι που θα του εμφανίζει αυτή τη λίστα.

9. Επίσης πιστεύω θα ήταν καλύτερο η περιοχή "Τελευταία 45 τραγούδια που προστέθηκαν στη βάση δεδομένων" να εμφανίζεται πρώτη κατά σειρά, μετά να ακολουθεί η περιοχή "Τελευταίες αλλαγές στα τραγούδια της σελίδας / Τελευταίες αλλαγές στο wiki" και τελευταία να είναι τα "Δημοφιλέστερες Playlists / Δημοφιλέστερες Playlists YouTube". Θεωρώ ότι το μεγαλύτερο μέρος των χρηστών ενδιαφέρεται για τα ηχητικά και ειδικά για καινούριες προσθήκες οπότε μου φαίνεται λογικό να δοθεί εκεί έμφαση.

Διαφωνώ λίγο με την ύπαρξη του ΜCHAT γιατί πιστεύω ότι αποθαρρύνει τους χρήστες από το να δημοσιεύσουν σε θέμα του φόρουμ τις απορίες τους, τις ερωτήσεις τους κ.ά. Δεν θα επιμείνω όμως, καταλαβαίνω ότι σε πολλούς μάλλον αρέσει. Αυτό που ωστόσο θα πρότεινα είναι να μην είναι απευθείας ορατό σε επισκέπτες αλλά μόνο σε εγγεγραμμένους χρήστες μιας και πολλές φορές οι πληροφορίες που φιλοξενούνται στο chat είναι λιγο πιο προσωπικές ή ανεπίσημες.

Τελοσπάντων, όλα τα παραπάνω τα είπα σε μια προσπάθεια να βελτιστοποιηθεί η αγαπημένη μας σελίδα. Ελπίζω να μην παρεξηγηθεί κανείς από τις προτάσεις μου, ιδέες είναι και τίποτα άλλο.

Άβαταρ μέλους
max
More than 150 posts user.
Δημοσιεύσεις: 768
Εγγραφή: 07 Ιούλ 2004 01:08 pm
Τοποθεσία: Αλλού
Επικοινωνία:

Re: Αρχική σελίδα sealabs (προτάσεις)

#2 Δημοσίευση από max »

Καλησπέρα κι από μένα, οι ιδέες - προτάσεις είναι πολύ χρήσιμες , δεν τίθεται ούτε ψήγμα παρεξήγησης. Θα τα κοιτάξω με προσοχή

Απάντηση

Επιστροφή σε “Σχετικά με τη σελίδα μας”