Φωτο-άλμπουμ - Ετικέτες δίσκων

Απάντηση
Μήνυμα
Συγγραφέας
Άβαταρ μέλους
Admin
Site Admin
Δημοσιεύσεις: 306
Εγγραφή: 01 Ιαν 1970 02:00 am
Επικοινωνία:

Re: Φωτο-άλμπουμ - Ετικέτες δίσκων

#57 Δημοσίευση από Admin »

giwrgos_p έγραψε:
01 Απρ 2020 01:14 pm
Μάκη, μερικές ιδέες αναφορικά με τις ετικέτες.
Στις «ετικέτες» υπάρχουν οι γνωστές ετικέτες που είχαν ανέβει και χρειάζονταν μετονομασία και στη συνέχεια σύνδεση με τα στοιχεία του τραγουδιού. Η διαδικασία αυτή περιγράφεται παραπάνω. Όμως, τώρα που έχει περάσει αρκετός καιρός από τότε, υπάρχουν οι εξής δυσκολίες:
Δεν φαίνεται ποιες ετικέτες έχουν αντιστοιχηθεί στα αντίστοιχα τραγούδια. Για να καθίσει κανείς να κάνει πάλι αυτή τη διαδικασία, πρέπει να ψάξει που έχει σταματήσει, σε ποια ετικέτα της κάθε εταιρίας. Αυτό δε γίνεται, είναι πάρα πολλές. Μπορεί να πει καποια ένδειξη που να δείχνει η ετικέτα έχει αντιστοιχηθεί;
Εδώ και πολύ καιρό οι ετικέτες οι καινούριες ανεβαίνουν στο αντίστοιχο νήμα του φόρουμ. Από εκεί έχω διαπιστώσει ότι μπορούν επίσης να αντιστοιχηθούν με κάθε τραγούδι. Όμως δεν είναι ωραίο έτσι. Μήπως να τις συγκεντρώνουμε και σε κάποια άλλη θέση, εκτός φόρουμ(πχ. στις «ετικέτες»), για να γίνεται η επεξεργασία και να είναι και όλες μαζεμένες;
Επίσης, αν και είναι offtopic,δυο πραγματάκια ακόμα.
Αρχικά, εκείνο το πρόβλημα με τις καμπανούλες εξακολουθεί να υπάρχει. Όχι σε όλο το φόρουμ όμως. Η αρχική σελίδα του φόρουμ είναι μια χαρά. Επιλέγεις μια Δ. Συζήτηση και δεν φαίνονται τα τοπικ. Αν όμως επιλέξεις ένα τόπικ, τότε αυτό φαίνεται κανονικά.
Τέλος, στη βάση έχει προστεθεί και η ημερομηνία ανεβάσματος. Όμως αν πατήσεις επάνω, δεν γίνεται sort by ημερομηνία. Πάλι ανακατεμένα τα βγάζει τα αποτελέσματα. Αν μπορέσεις κάποια στιγμή, ρίξε μια ματιά.
Άλλαξα τον κώδικα , το έκανα πιο εύχρηστο τώρα ώστε να μπορεί κάποιος με τη σειρά να βλέπει ποιές είναι περασμένες και ποιές όχι.
1Capture.JPG
1Capture.JPG (75.66 KiB) Προβλήθηκε 2621 φορές
Όπως βλέπουμε σε αυ΄το το τραγούδι είναι περασμένη, πατάμε δεξιά για να πάμε στην επόμενη ετικέτα.

Η ετικέτα παρακάτω δεν είναι περασμένη όπως περιγράφει στο σημείο εκεί, σου προτείνει το σύστημα κάποιο τραγούδι που ίσως ταιριάζει. Στην προκειμένη περίπτωση είναι ακριβώς αυτό, οπότε όπως βλέπουμε στις επόμενες δύο εικόνες, πατάμε στο τραγούδι και βάζουμε ΜΟΝΟ το ID της ετικέτας εκεί (τον προτείνει το βοηθητικό μήνυμα αλλά εμφανίζεται και πάνω στο σύνδεσμο όπως βλέπετε στη φωτό ). Νομίζω είναι καλύτερα να αντιστοιχίζουμε πλέον σε ετικέτες που έχουμε στη βάση δεδομένων της σελίδας μας και όχι σε εξωτερικούς συνδέσμους, οπότε στην περίπτωση που οι εξωτερικές σελίδες κατεβάζουν τις ετικέτες θα υπάρχει πρόβλημα.
2Capture.JPG
2Capture.JPG (92.26 KiB) Προβλήθηκε 2621 φορές
3Capture.JPG
3Capture.JPG (62.62 KiB) Προβλήθηκε 2621 φορές
Στην περίπτωση που δεν εμφανίζεται κάποιο τραγούδι στο βοηθητικό σημείο (προτεινόμενο από τη σελίδα) τότε θα πρέπει να πάμε και να προσπαθήσουμε να το βρούμε από την κυρίως σελίδα κανονικά πατώντας "αναζήτηση" κλπ και να πάμε να βάλουμε με αυτό τον τρόπο το ID της ετικέτας.

Νομίζω είναι αρκετά καλύτερα , Γιώργο και οι υπόλοιποι τι λέτε; Έτσι μπορείς να περιηγείσαι στις ετικέτες και να βλέπεις ποιες έχουν και ποιές δεν έχουν αντιστοίχιση..

Άβαταρ μέλους
Admin
Site Admin
Δημοσιεύσεις: 306
Εγγραφή: 01 Ιαν 1970 02:00 am
Επικοινωνία:

Re: Φωτο-άλμπουμ - Ετικέτες δίσκων

#58 Δημοσίευση από Admin »

ΕΠίσης όπως βλέπετε σε ένα από τα σκρινσοτς, εκεί γράφει κάπου

Κώδικας: Επιλογή όλων

[image]836[/image]
Τυπώνοντας αυτό σε ένα μήνυμα που γράφετε, θα εμφανίσει την αντίστοιχη ετικέτα στο μήνυμά σας εδώ στο φόρουμ, πατώντας πάνω θα σε πάει στην ετικέτα να τη δεις πιο μεγάλη, δείτε πχ αυτό :

836

(δεν χρειάζεται δηλαδή να πάω να επισυνάψω νέο αρχείο (attachments) κλπ γιατί η ετικέτα είναι ήδη μέσα στο σύστημα)

giwrgos_p
More than 50 posts user
Δημοσιεύσεις: 96
Εγγραφή: 30 Σεπ 2006 08:03 pm

Re: Φωτο-άλμπουμ - Ετικέτες δίσκων

#59 Δημοσίευση από giwrgos_p »

Ο Μανιάτης αναφέρει το δίσκο "Μ' έκαψες" GA-1045 με αριθμό μήτρας GO-20 με την Αθηναϊκή Εστουδιαντίνα
και το δίσκο "Μ' έκαψες" GA-1052, χωρίς αριθμό μήτρας, με την Πανελλήνιο Εστουδιαντίνα.
Στη σελίδα, στις "Ετικέτες" υπάρχει στον κατάλογο της Odeon η ίδια ετικέτα και στους δύο αριθμούς, GA-1045 και GA-1052.
Συγκεκριμένα υπάρχει η ετικέτα της ανατύπωσης A-154029, με αριθμό μήτρας GO-20, και συντελεστές "Πανελλήνιος Εστουδιαντίνα υπό την διεύθυνσην του κ. Γεωργίου Ζαβαρή".(Προφανώς πρόκειται για το Γιώργο Σαβαρή).
app.php/gallery/image/3620 και app.php/gallery/image/3608.
Στη σελίδα επίσης υπάρχει η ηχογράφηση με Πανελλήνιο Εστουδιαντίνα-Γ. Σαβαρή και αναφέρεται ως αριθμός ο GA-1052 display.php?d=0&recid=2451
και υπάρχει και ηχογράφηση με την Αθηναϊκή Εστουδιαντίνα από την Orfeon Record, την οποία δεν αναφέρει ο Μανιάτης display.php?d=0&recid=15874.
Μήπως πρέπει κάτι να αλλάξουμε;

Επίσης ο Μανιάτης αναφέρει το δίσκο "Πεντοζάλι" GA-1047, GO-78, με το Γιώργο Βιδάλη.
ΣΣτη σελίδα, στις "Ετικέτες" υπάρχει στον κατάλογο της Odeon η ετικέτα της ανατύπωσης A-154085 με αρ.μήτρας GO-78, την οποία την έχουμε καταχωρήσει με αριθμό GA-1047. app.php/gallery/image/3612 .Ο Γ. Βιδάλης δεν αναφέρεται πουθενά.
Στην ηχογράφηση όμως, ακούγεται display.php?d=0&recid=12101.
Επίσης στη σελίδα υπάρχει και η παρακάτω ηχογράφηση display.php?d=0&recid=1989, με τα ίδιο στοιχεία αριθμού δίσκου και μήτρας, αλλά μου φαίνεται προφανώς λάθος. Αν και δεν αναγνωρίζω τους συντελεστές, η ποιότητα της ηχογράφησης δείχνει πως δεν είναι της δεκαετίας του '20.
Μήπως κι εδώ πρέπει κάτι να αλλάξουμε;

Απάντηση

Επιστροφή σε “Σχετικά με τη σελίδα μας”