Ρεμπέτικα, σμυρναίικα, πολίτικα, γλυκά τραγούδια ανατολίτικα

Ανακοινώσεις και τυχόν προβλήματα στη ρεμπετοσελίδα (πχ προβληματικό τραγούδι - πρόβλημα σύνδεσης - λάθος στοιχεία σε τραγούδι κλπ).
Απάντηση
Message
Συγγραφέας
Άβαταρ μέλους
Adonis
συντονιστής<br>(03/2008 ως τώρα)
Δημοσιεύσεις: 232
Εγγραφή: 13 Οκτ 2005 12:10 am

Ρεμπέτικα, σμυρναίικα, πολίτικα, γλυκά τραγούδια ανατολίτικα

#1 Δημοσίευση από Adonis »

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

“Ρεμπέτικα, σμυρναίικα πολίτικα...”, από το ραδιόφωνο του ALPHA

Από τον περασμένο Ιούνιο, άρχισε να μεταδίδεται ξανά από τα ερτζιανά, και συγκεκριμένα από το ραδιόφωνο του ALPHA989 κάθε Σάββατο και Κυριακή από 22.00-23.00, η γνωστή εκπομπή Ρεμπέτικα, σμυρναίικα, πολίτικα, γλυκά τραγούδια ανατολίτικα, την οποία επιμελείται και παρουσιάζει ο Πάνος Σαββόπουλος και η οποία μεταδιδόταν ανελλιπώς επί 15 χρόνια από τη δημόσια ραδιοφωνία.

Η εκπομπή προβάλλει κυρίως ρεμπέτικα, αλλά επίσης σμυρναίικα και πολίτικα, τραγούδια, από δίσκους γραμμοφώνου στις 78 στροφές και σε άριστη, ως επί το πλείστον, ηχητική κατάσταση. Τα τραγούδια συνοδεύουν τα σχόλια και τις πληροφορίες για την ιστορία των ως άνω μουσικών “θησαυρών” μας, αλλά και την ιστορία των δημιουργών και των ερμηνευτών τους, τραγουδιστών και οργανοπαιχτών.

Σχόλια και παρατηρήσεις γίνονται και για τα ίδια τα τραγούδια, αφού αυτά είναι φορείς ποικίλων πληροφοριών, όπως ιστορικών, κοινωνιολογικών, γλωσσολογικών, μουσικολογικών, λογοτεχνικών, αισθητκών και άλλων, πέραν των στίχων και της μουσικής.

Στη Θεσσαλονίκη, η εκπομπή μεταδίδεται από τον ΑΛΦΑ965, κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή 21.00-22.00.

Στις 9-5-2015 άρχισε ένα μακρύ αφιέρωμα 20 εκπομπών στον Μάρκο Βαμβακάρη, με αφορμή τα 110 χρόνια από τη γέννησή του, το οποίο θα ολοκληρωθεί στις 12-7-2015.

Στο αρχείο εκπομπών του σταθμού, στην οικεία ιστολίδα του ALPHA989, υπάρχουν προς ακρόαση όλες οι εκπομπές οι οποίες έχουν μεταδοθεί έως τώρα. Επιλέγετε: ALPHA989 – Εκπομπές – Παραγωγός - Πάνος Σαββόπουλος – κλικ... και έχετε όλες τις εκπομπές.
Πάνω απ' τη γη και κάτω από τα σύννεφα

Απάντηση

Επιστροφή σε “Ανακοινώσεις - Προβλήματα - Διορθώσεις”