ΑΕΠΙ

Ανακοινώσεις και τυχόν προβλήματα στη ρεμπετοσελίδα (πχ προβληματικό τραγούδι - πρόβλημα σύνδεσης - λάθος στοιχεία σε τραγούδι κλπ).
Message
Συγγραφέας
Άβαταρ μέλους
vacondios
More than 150 posts user.
Δημοσιεύσεις: 324
Εγγραφή: 28 Αύγ 2004 07:17 am
Τοποθεσία: Χολαργός Αττικής

#22 Δημοσίευση από vacondios »

ΑΕΠΙ - ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ

Αριθμ. Εγκρίσεως 9485/16.10.1997 Υπ. Πολιτισμού
Αθήνα
Θ Ε Μ Α : Κατάρτιση αμοιβολογίου
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΜΟΙΒΟΛΟΓΙΟΥ
Έχοντας υπόψη:
α) Το άρθρο 56 παρ. 3 του Ν. 2121/1993
β) Το ότι γίνεται χρήση, εγγραφή και εκμετάλλευση μουσικής,
Δημοσιεύουμε
το αμοιβολόγιο της ΑΕΠΙ, το οποίο έχει ως κάτωθι:
1. Δικαιώματα μηχανικής εγγραφής : τα καταβαλλόμενα δικαιώματα για τη μηχανική αναπαραγωγή υλικών φορέων ήχου (ηχογραφημάτων) καθορίζονται:
α) Με ιδιωτική Διεθνή σύμβαση μεταξύ των Εταιρειών Πνευματικής Ιδιοκτησίας δια της Διεθνούς Συνομοσπονδίας των και των Δισκογραφικών Εταιρειών επίσης δια της Διεθνούς Συνομοσπονδίας των. Το ύψος των δικαιωμάτων με βάση την ως άνω σύμβαση καθορίζεται ποσοστιαία επί της χονδρικής τιμής πωλήσεως των ηχογραφημάτων όπως αυτή διαμορφώνεται κάθε φορά από τις άνω Δισκογραφικές Εταιρείες σε ποσοστό 11% και όπως ειδικότερα προβλέπεται στην ως άνω σύμβαση.
β) Για τους λοιπούς παραγωγούς ηχογραφημάτων που δεν έχουν προσχωρήσει στην ως άνω σύμβαση, με βάση την καλή πίστη, τα συναλλακτικά ήθη και τους κανόνες ανταγωνισμού, τα δικαιώματα καθορίζονται στο αυτό ύψος με τους παραγωγούς της προηγούμενης παραγράφου.

2. Δικαιώματα δημοσίας εκτελέσεως: α) Επιχειρήσεις στις οποίες η μουσική είναι απαραίτητη, 10% επί όλων ανεξαιρέτως των ακαθαρίστων εσόδων ή εξόδων ή των συνδυασμένων ακαθαρίστων εσόδων και εξόδων (άρθρο 32 του Ν. 2121/1993), β) Επιχειρήσεις στις οποίες η μουσική είναι αναγκαία 6% επί όλων ανεξαιρέτως των ακαθαρίστων εσόδων και εξόδων (άρθρο 32 του Ν. 2121/1993), γ) Επιχειρήσεις στις οποίες η μουσική είναι χρήσιμη 3% επί όλων ανεξαιρέτως των ακαθαρίστων εσόδων ή εξόδων (άρθρο 32 Ν.2121/1993), δ) Ραδιοφωνικοί Σταθμοί 2,2% επί όλων ανεξαιρέτως των ακαθαρίστων εσόδων τους πλην συνδρομών. Ποσοστό 1,6% επί των εσόδων τους εκ συνδρομών συμβατικώς καθοριζομένων ή υπό του Νόμου προβλεπομένων εισπραττομένων απευθείας ή μέσω τρίτου, ε) Τηλεοπτικοί Σταθμοί 2,2% επί όλων ανεξαιρέτως των ακαθαρίστων εσόδων τους πλην συνδρομών. Ποσοστό 1,6% επί των εσόδων τους εκ συνδρομών συμβατικώς καθοριζομένων ή υπό του νόμου προβλεπομένων εισπραττομένων απευθείας ή μέσω τρίτου. Επί όλων των ποσοστιαίων αμοιβών του παρόντος αμοιβολογίου καθορίζεται εκάστοτε κατώτατο όριο σε περίπτωση εσόδων ασήμαντων, ανύπαρκτων, αγνώστων ή ανειλικρινών.

3. Αμοιβή άρθρου 34 παρ. 4: Για την προβλεπόμενη στο άρθρο 34 παρ. 4 του Ν. 2121/1993 εύλογη αμοιβή, 3% επί του συνόλου των ακαθαρίστων εσόδων του βιντεοκλάμπ ή της εν γένει υπόχρεης επιχειρήσεως, τα οποία προέρχονται από την ως άνω εκμετάλλευση, με κατώτατο όριο 0,85 Ευρώ ανά τεμάχιο υλικού φορέως ήχου και εικόνας.

4. Όπου ο νόμος επιτρέπει εξαιρέσεις από την ποσοστιαία αμοιβή, καθορίζεται ορισμένο ποσό ως αμοιβή, ενιαία και κατ' αντιστοιχία μέσου όρου εσόδων ή εξόδων. Οι επιχειρήσεις που καταβάλλουν ποσοστιαία αμοιβή επιβαρύνονται με όλα τα έξοδα ελέγχου, υπολογισμού, επαληθεύσεως των εσόδων ή εξόδων τους από λογιστικοελεγκτικής και νομικής πλευράς.

5. Όλες οι ως άνω αμοιβές (ποσοστιαίες ή μη) ισχύουν εφόσον καταβάλλονται εγκαίρως. Επί καθυστερημένης καταβολής τους προσαυξάνονται κατά το ποσοστό του εκάστοτε ισχύοντος τόκου υπερημερίας.

Άβαταρ μέλους
bill1961
συντονιστής<br>(03/2008 ως τώρα)
Δημοσιεύσεις: 1002
Εγγραφή: 10 Μάιος 2005 11:51 pm
Τοποθεσία: Ηγουμενίτσα

#23 Δημοσίευση από bill1961 »

Για τους μελετηρούς, ολόκληρος ο Νόμος 2121/1993: Πνευματική ιδιοκτησία, συγγενικά δικαιώματα και πολιτιστικά θέματα, υπάρχει στο ακόλουθο link:

http://www.emse.gr/index.php/el/atdx-law-atdx-menu

Στο άρθρο 52, φαίνεται πως θέμα συγγενικών δικαιωμάτων για τα τραγούδια του site δεν τίθεται.

Όσον αφορά το θέμα αν πρέπει να ανεβαίνουν ή όχι "νέες" παραγωγές, επιφυλλάσσομαι να πω την προσωπική μου άποψη εν καιρώ...

Άβαταρ μέλους
vacondios
More than 150 posts user.
Δημοσιεύσεις: 324
Εγγραφή: 28 Αύγ 2004 07:17 am
Τοποθεσία: Χολαργός Αττικής

#24 Δημοσίευση από vacondios »

vacondios έγραψε:Η ΑΕΠΙ ζητάει ένα ποσοστό από το ποσό που κερδίζει κάποιος ο οποίος εκμεταλλεύεται το εκπροσωπευόμενο από αυτήν μουσικό ρεπερτόριο.
Αυτό είναι ακριβέστατο και αληθέστατο.

Άβαταρ μέλους
Pikinos
More than 150 posts user.
Δημοσιεύσεις: 329
Εγγραφή: 29 Μάιος 2006 10:20 am
Τοποθεσία: Γερμανία
Επικοινωνία:

#25 Δημοσίευση από Pikinos »

AGIS έγραψε:Δεν έχω καμιά απαίτηση από τους διαχειριστές της σελίδας "να βρουν λύση" ώστε να πάρουν αυτή την άδεια, κι ακόμα περισσότερο να γίνει πλέον εμπορική η σελίδα γι' αυτό το σκοπό. Άλλωστε ό,τι αξίζει σε αυτή τη σελίδα είναι το ότι δεν είναι εμπορική.

Ίσα - ίσα έχω τη γνώμη, πως το καλύτερο που θα μπορούσε να γίνει είναι η άρνηση για μια τέτοια άδεια, κι ας παραμείνει η σελίδα βουβή.
Αυτή είναι η ορθότερη και πιο συγκροτημένη άποψη που ακούστηκε ως τώρα. Πάραυτα:
AGIS έγραψε:Σε ένδειξη διαμαρτυρίας.
ΛΑΘΟΣ κίνητρο! Όχι σαν διαμαρτυρία, παρά συνειδητά, σαν αποτελειωτική κίνηση, καταδικάζοντας το ευρύ κοινό στα ακούσματα της Βίσση, του Sakis και λοιπής εγχώριας σαβούρας!

Καθότι, όταν ένα μέλος του σώματος πάθει γάγγραινα κι εσύ προσπαθείς να το γιάνεις με ασπιρίνες, χάνεις την ώρα σου: κόφτο μιαν ώρα αρχίτερα μπας και γλυτώσεις!

Έπειτα, η δικανική πλευρά του θέματος και τα περί “δικαιοσύνης“, θίχτηκαν κατατοπιστικότατα από κάποιους προλαλήσαντες. Αυτή τουλάχιστον κατάλαβα ότι είναι και η πρωταρχική πρόθεση, η επεξηγήση δλδ του “γράμματος του νόμου“.

Αλλά ακριβώς τα δεσμά αυτά του “νόμου“ φανερώνουν και την κοινωνική σαπίλα στο μεγαλείο της!

Όποιος δε, απορεί ή τον έπιασαν ξαφνικά ζαλάδες με τις απαιτήσεις της ΑΕΠΙ, είναι ταρτούφος! Είναι σαν να σηκώνεσαι Κυριακή για να πας να (ξανα-μανα)ψηφίσεις στις εκλογές και την επομένη καταριέσαι για τις ρεμούλες που κάνει ο δυνάστης σου, ο οποίος και (ξανα-μανα)βγήκε με τις ευλογίες σου!

Μόνοι μας αφεθήκαμε ανά τα χρόνια και τους καιρούς στους κάθε λογιών νταβατζήδες, είτε αυτοί λέγονται ΑΕΠΙ, είτε ΔΕΗ, είτε ΕΡΤ και δε συμμαζεύεται...ο κατάλογος είναι μακρύς!

Και ακόμα χειρότερα, μας έφτασαν στο σημείο να λέμε και να το πιστεύουμε από πάνω: “να πληρώσω για να είμαι εντάξει!“. Έχουμε χάσει πάσα ιδέα της έννοιας του “πληρώνω“, “είμαι κυριλέ“ κλπ κλπ...
ntouzenis έγραψε:Σημερα εκανα μια σκεψη ... αφου ειμαστε μελη περιπου 6.000 (μονιμοι, περαστικοι, περιστασιακοι κλπ) και εν δυναμει ολη η υφηλιος ...
Φίλε Γιώργο, αν δεν κάνεις μαύρο χιούμορ, μάλλον εθελοτυφλείς!

Στα χρόνια που είμαι θαμώνας υπολογίζω ότι, πριν ξαναρχίσει το κατέβασμα των τραγουδιών, είχαμε συνολικά:

- 50 μόνιμα συνδεμένους θαμώνες ανα τις διάφορες ώρες της ημέρας
- 70 μόνιμους επισκέπτες ανα τις διάφορες ώρες της ημέρας

μας κάνει το σύνολο χοντρικά 120 άτομα. Υπόψην, ότι στον αριθμό συμπεριλαμβάνονται και αυτοί που ταυτόχρονα ακούν ράδιο. Δεν ξέρω αν ο διαχειριστής έχει στον κώδικα κάποιον μετρητή για να μας επιβεβαιώσει την εκτίμηση αυτή.

Α, ξέχασα βέβαια ότι κατά καιρούς κάνουν την εμφάνισή τους και κάτι ζηλωτές της “σοβαρότητας“, καθώς επίσης και γριές του Σαβοναρόλα, επικαλούμενοι και δοξολογόντας πολλά και διάφορα, οι οποίοι μετά την μεγαλόκαρδη “προσφορά“ των, όπως αυτοί την αντιλαμβάνονται, γίνονται μπουχός...αλλά ας μην αδικώ, δια την απουσία θα ευθύνονται μάλλον τα “μπάνια του λαού“...

Συνοψίζοντας, νομίζω ότι χάνουμε την ώρα μας συζητώντας το θέμα. Τον πρώτο λόγο έχουν ο ιδιοκτήτης και κατ’ επέκταση ο γενικός διαχειριστής της σελίδας. Όταν με το καλό αποφασίσουν, ας μας ενημερώσουν και θα δούμε πώς θα τους στηρίξουμε...

Ως τα τότε, μαύρο στο μαύρο...
Τελευταία επεξεργασία από Pikinos σε 20 Ιούλ 2009 08:35 am, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Von allem Geschriebenen liebe ich nur das, was einer mit seinem Blute schreibt. Schreibe mit Blut: und du wirst erfahren, dass Blut Geist ist.

Δημήτριος Βασιλοπουλος
Δημοσιεύσεις: 43
Εγγραφή: 10 Απρ 2009 08:36 am
Τοποθεσία: New York

#26 Δημοσίευση από Δημήτριος Βασιλοπουλος »

Συμφωνώ με τον Pikino
Η διευθυντές έχουν τις διευθύνσεις μας καί όταν έρθουν σε κάποια συμφωνία με την ΑΕΠΙ να μας γράψουν καί να γίνη ένα είδος Ψηφοφορίας καί τότε θα δούμε
τούς πραγματικούς υποστηρικτάς της Ρεμπετοσελλίδας
Δημήτρης
Υ.Γ Πάντως νομίζω ότι οί ιδέες των μελλών θα πρέπει νά λαμβάνονται υπ’όψην

Άβαταρ μέλους
fakk
More than 150 posts user.
Δημοσιεύσεις: 878
Εγγραφή: 07 Μαρ 2006 10:22 am

#27 Δημοσίευση από fakk »

Ενδιαφέροντα και τα άρθρα 18 και 22 http://rapidshare.com/files/257943467/N ... __1993.doc

Άβαταρ μέλους
vacondios
More than 150 posts user.
Δημοσιεύσεις: 324
Εγγραφή: 28 Αύγ 2004 07:17 am
Τοποθεσία: Χολαργός Αττικής

#28 Δημοσίευση από vacondios »

Δημήτριος Βασιλοπουλος έγραψε:Συμφωνώ με τον Pikino
Η διευθυντές έχουν τις διευθύνσεις μας καί όταν έρθουν σε κάποια συμφωνία με την ΑΕΠΙ να μας γράψουν καί να γίνη ένα είδος Ψηφοφορίας καί τότε θα δούμε
τούς πραγματικούς υποστηρικτάς της Ρεμπετοσελλίδας
Δημήτρης
Υ.Γ Πάντως νομίζω ότι οί ιδέες των μελλών θα πρέπει νά λαμβάνονται υπ’όψην

0ι "διευθυντές" δηλαδή οι διαχειριστές που έχουν ξοδέψει πολύτιμο χρόνο κόπο και μεράκι νομίζω ότι ξέρουν κάτι παραπάνω για το εγχείρημα που οι ίδιοι δημιούργησαν. Καλό θα είναι να μην τους πρήζουμε με ιδέες και "εξυπνάδες". Όσο για το ερώτημα τί θα γίνει όταν έρθουν σε κάποια συμφωνία με την ΑΕΠΙ και πάρουν την άδεια, την απάντηση την έχουν δώσει και είναι πολύ απλή: Θα επανέλθει η δυνατότητα downloading των τραγουδιών και θα ξανανοίξει το ραδιόφωνο.

Απάντηση

Επιστροφή σε “Ανακοινώσεις - Προβλήματα - Διορθώσεις”