Με τι ασχολειστε?
O Bilaras τα λέει σωστά. Με την παλαίωση του κρασιού δεν γίνετε να ανέβουν
οι βαθμοί εκτός από μία περίπτωση που την αναφέρει και ο Bilaras: Να μην έχει ολοκληρωθεί η αλκοολική ζύμωση (δηλαδή να υπάρχουν ακόμα σάκχαρα στο κρασί) και να ξαναξεκινήσει η ζύμωση στο βαρέλι. Όμως για 2 βαθμούς διαφορά που μου λες θα το καταλάβαινες γιατί το κρασί θα γλύκιζε πολύ στην αρχή. Εάν δεν συνέβη αυτό τότε κάποια από τις δύο μετρήσεις είναι λάθος. Πάντως αυτοί που κάνουν κρασί στο σπίτι συνήθως χάνουν βαθμούς γιατί λόγω των μη σωστών συνθηκών διατήρησης έχουμε ζύμωση της αλκοόλης σε οξικό οξύ (με απλά λόγια το κρασί γίνετε ξύδι). Ελπίζω να σε βοήθησα. Ρε Bilara τι σπουδάζεις και ξέρεις τόσα από οινολογία? Πάντως ο Σουφλερος δεν είναι και ότι καλύτερο.
Αν επιτρέπει και ο admin αυτή είναι και η σελίδα μοϋ: http://www.raptoplektiki.gr
Αν ο admin θεωρήσει οτι δεν πρέπει να αναφερεται να διορθώσω το post