Ψηφοφορία: Τσομίδης

"Κονσούλτο"

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕΙ Ο ΤΣΟΜΙΔΗΣ?

ΝΑΙ, ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ
23
77%
ΟΧΙ, ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ
7
23%

Σύνολο ψήφων: 30

Μήνυμα
Συγγραφέας
mpletsas
More than 150 posts user.

#22 Δημοσίευση από mpletsas »

Περί ασέβειας:
Billaras έγραψε:Αυτή την καραμέλα με την "ασέβεια" πολύ την πιπιλάμε τωρα τελευταία και δεν μπορώ να καταλάβω το γιατί.
«Καραμέλα»;; «πιπιλάμε»;; Σε ποιόν μιλάς έτσι; Ο τύπος έφτιαξε τη σελίδα οπού μπαίνεις και γράφεις αυτά που λες. Δεν ξέρω τί πράγματα σου αρέσει να πιπιλάς εσύ, εμείς εδώ δεν πιπιλάμε τίποτα και κοιτάμε να μιλάμε σοβαρά.
Billaras έγραψε:Δωσε μου σε παρακαλώ μερικούς λόγους να σεβαστώ τον Τσομίδη?

Επειδή δεν θα μπορέσεις να βρείς τέτοιους λόγους θα το κάνω πιο εύκολο.
Πετάμε και εξυπνάδες; Ο τύπος μπορεί να σου πάρει την πρόσβαση, εσύ τί μπορείς να του πάρεις; (ρητορικό το ερώτημα)

Στην τελική σε είχα πετάξει έξω κι εγώ αν θυμάσαι. Υπέθεσα ότι ήμουν σαφής και ότι το ban ήταν περιττό. Μετά είπα «δε βαριέσαι» και ιδού τα αποτελέσματα. Πήγαινε σε κανα άλλο φόρουμ περί το ρεμπέτικο να μιλήσεις έτσι και θα δεις για πότε θα φας κλωτσιά. Από δω αν φύγεις θα είναι με δεύτερη κόκκινη.

Μπουζουξήδες νεκρούς, μπουζουξήδες ζωντανούς, δύο στους δύο υπεύθυνους για την σελίδα, με όλους να μαλώσεις, δεν έχεις αφήσει κανέναν. Εσύ ή έρχεσαι εδώ για τη φασαρία ή έχεις καβαλήσει τρελό καλάμι. Πάντως και στραβόξυλα να είμαστε και ο max και εγώ, εσύ αν θες να βρίσκεσαι στο φόρουμ πρέπει να συμβιβαστείς. :P

Για την ταμπακιέρα: Κανένας δεν πήγε να συγκρίνει τον Τσομίδη με τους συνθέτες - θα ήταν σαν να συγκρίνει κανείς μήλα με πορτοκάλια. Τον κρίνουμε γι'αυτό που ήταν, ως οργανοπαίκτη. Ξαναδιάβασε προσεκτικά. Ως οργανοπαίκτης θεωρείται αξιόλογος - εκεί πάει το «γίγαντας» που είπε ο Σωτήρης, σύμφωνα με την άποψή του.

Billaras
More than 100 posts user
Επικοινωνία:

#23 Δημοσίευση από Billaras »

Προς Μπλετσα:

Δεν καταλαβαίνω γιατι ερμηνευεις τα λόγια μου σαν προσβολή. Ουδέποτε ειχα και ούτε έχω την πρόθεση να πορσβάλω κανένα. Νομίζω ότι είσαι για κάποιον ανεξήγητο λόγο προκατηλημένος εναντίον μου. Ο τρόπος εκφρασης ειναι η μεταφορά του προφορικού λόγου στον γραπτό και χρησιμοποιώ εκφράσεις από τον καθημερινό λόγο. Νομίζω οτι την φράση "πιπιλαμε την καραμέλα" είναι μια συνηθισμένη εκρφραση που χρησιμοποιείται κατα κόρον χωρίς να έχει προσβλητικό περιεχόμενο. Επιπλέον απομωνώνεις φράσεις και μου επιτίθεσαι βασιζόμενος σε αυτές. Εσυ βασικά μιλάς πιο προσβλητικά για το προσωπό μου. Εγώ ποτέ δεν έβρισα κανένα.

Είπες ".....Ξαναδιάβασε προσεκτικά.....". Μάλλον εσυ πρέπει να ξαναδιαβάσεις προσεκτικά στο προηγούμενο μυνημά μου ότι παραδέχομαι την αξία του σαν μπουζουξή (γαζωτηρα) αλλά όχι σαν κάποιο που έχει προσφέρει στο ρεμπετικο. Είμαι σαφής.

Παρακαλώ ενημερώστε με γιατί δεν γνωρίζω: Για να είσαι μέλος του forum πρέπει να συμφωνείς με τις απόψεις αυτών που το έφτιαξαν και των φίλων τους ή είναι δημοκρατική η λειτουργία του που στηρίζεται στην πολυφωνία και την διαφορετικότητα των απόψεων?

Άβαταρ μέλους
Σωτήρης
Επικοινωνία:

#24 Δημοσίευση από Σωτήρης »

Κατ' αρχήν αν "τρέμεις" Billara, ίσως είναι επειδή κρυώνεις. Είναι λογικό άλλωστε, με τόσο φτύσιμο που έχεις φάει (για να μην ματιαστεις!) από τους περισσότερους, ύστερα από το ευαγγέλιο του (ανεπίδεκτου) μπουζουξή, που μας έκανες την τιμή να συγγράψεις, σε τρία μέρη, να είσαι μούσκεμα!
Από κει και πέρα σαν συμβουλή, ξεκαβάλα το καλάμι που έχεις καβαλήσει, σύντομα, γιατί αν γυρίσει κάθετα, θα έχεις κανένα ατύχημα!
Αν ο Ιορδάνης μπροστά στους γίγαντες του ρεμπέτικου είναι ρεβύθι, εσύ και εγώ είμαστε οι κλανιές που παράγονται από την κατανάλωση των οσπρίων! Απλά εσύ επειδή κάνεις πολύ θόρυβο, νομίζεις πως είσαι πιο σημαντική κλανιά απ' τις άλλες και έχεις το δικαίωμα να μιλάς έτσι!
Θα σου δώσω εγώ λοιπόν λόγους για να σεβαστείς ανθρώπους με τόσο σεμνή (αν έχεις άγνωστες λέξεις ρώτα, εντάξει;) παρουσία στο λαϊκό τραγούδι, αν και μάλλον το κάνω για τους υπόλοιπους! Εσένα ό,τι και να σου πούνε δεν είναι αρκετά τεκμηριωμένο (π.χ. Υ.Γ. του προηγούμενου post μου), ενώ εσύ μας κάλυψες λέγοντας ότι ο Ιορδάνης "δεν έχει προσωπικό στυλ". Ε, αφού το λες εσύ, ο ινστρούχτορας του μπουζουκιού, εμείς προσκυνάμε!
Ο Ιορδάνης στην καριέρα του, επαιξε με τους περισσότερους από αυτούς, που εσύ ακούς τα τραγούδια τους και δεν μπορείς να παίξεις την εισαγωγή, "γιατί δεν έχει λόγια"!!! Δηλαδή ρε μεγάλε κι ο Χιώτης που του έδωσε τραγούδια του να παίξει και να πεί (π.χ. μοναδική ερμηνεία στο "πλουσιόπαιδο") κι αυτός μαλάκας ήτανε; Καναν καλύτερο δεν βρίσκανε όλοι αυτοί ΟΙ ΓΙΓΑΝΤΕΣ που τον εμπιστεύτηκαν έστω και ως απλό μπουζουξή; Η μήπως οι οργανοπαίχτες δεν έχουν αρκετά σημαντική θέση στο λαϊκό μουσικό στερέωμα;
Τα πανελλήνια γκάλοπ είναι για να 'χαμε να λέγαμε δυστυχώς! Όσοι Έλληνες ξέρουν τον Τσομίδη δυστυχώς άλλοι τόσοι ξέρουν π.χ. και τον Ροβερτάκη, τον Αραπάκη, τον Αθανασίου, τη Νικολέσκο, τον Αργύρη Βαμβακάρη και αμέτρητους άλλους εργάτες του λαϊκού τραγουδιού. Φανερώνει αυτό κάτι άλλο, πέρα από την ημιμάθεια του λαού; Δεν έχουν όλοι αυτοί τη θέση τους στη μουσική ιστορία του τόπου (άλλος περισσότερο κι άλλος λιγότερο σημαντική);
Την "καραμέλα της ασέβειας" λοιπόν καλά θα κάνεις να την καταλάβεις σύντομα πριν γίνεις γραφικός (αν προλαβαίνεις...) και να την "πιπιλίσεις" κι εσύ λίγο. Ίσως με γεμάτο στόμα να είχες εκτεθεί λιγότερο... Ασεβέστατε και αγενέστατε!

Σωτήρης

Υ.Γ. Και τον Λιόση δεν ήξερες αν θυμάμαι καλά... Πάρε το τελευταίο τεύχος του περιοδικού "Λαϊκό τραγούδι" που του έκαναν μίνι αφιέρωμα να ανοίξουν τα ματάκια σου! Άντε μπράβο, ξερόλα...

Άβαταρ μέλους
Giannis_Naxos
More than 50 posts user

#25 Δημοσίευση από Giannis_Naxos »

Παιδιά επειδή είμαι αυτός που έθεσα το θέμα πιστεύω ότι μου επιτρέπετε να παρέμβω.

Καταρχάς Billara είμαι πραγματικά απογοητευμένος που δεν έχεις ζητήσει ακόμα συγγνώμη τουλάχιστον αν όχι από τον Mpletsa από τον Max! Δηλαδή ρε φίλε τι θα το κάνουμε εδώ μέσα???? Όσο για την περιφήμη καραμέλα, πίστεψε με εσύ δεν αξίζεις να την βάζεις ούτε στο στόμα σου!!! Δεν ξέρω την ηλικία σου και δεν ξέρω τι άνθρωπος είσαι, αλλά αυτό που ξέρω είναι ότι δεν αξίζεις καν να λες ότι ασχολείσαι με το ρεμπέτικο.Και όχι με το ρεμπέτικο σαν μουσική, αλλά σαν ιδεολογία...

Όσο για τον Τσομίδη τον ΜΕΓΑ κατά την ταπεινή μου άποψη, πίστεψε με δεν είσαι ούτε μια τρίχα από το ρουθούνι του για να μην τπτ άλλο... Αν θεωρείς ότι δεν αξίζει και ότι είναι απλώς ένας γαζωτήρας (ΣΙΓΑ ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΚΑΛΑΖΝΙΚΟΦ), πίστεψε με αν δεν ήταν αυτός και όλοι οι άλλοι που αναφέρθηκαν ονομαστικά, εμείς αντί για μπουζούκια και κιθάρες θα παίζαμε μπαλαλάικες!!! Αν δεν ξέρεις τι είναι ρώτα.

Μόνο και μόνο που μιλάμε για το όνομα του θα έπρεπε να ντρεπόμασταν. Αν πραγματικά πιστεύεις ότι είναι ένα τίποτα και τίποτα παραπάνω σε προκαλώ να κάνεις το εξής. Βρες και κατέβασε ένα κομμάτι που έχω ανεβάσει εγώ ο ίδιος και λεγεται Oriental τσιφτετέλι και αν καταφέρεις και βγάλεις έστω και το τι παίζει ο μπαγλαμάς!! θα σκάσω και θα απομακρυνθώ... και αν δεν μπορείς αυτό ηχογράφησε ένα κομμάτι που μπορείς και παίζεις ωραία και ανέβασε να ακούσουμε και εμείς γιατί τον υποτιμάς τόσο πολύ...

Και κάτι τελευταίο γιατί βαρέθηκα να γράφω. Μόνο και μόνο που είναι κατά τόσο πολύ μεγαλύτερος σου θα έπρεπε να ντρέπεσαι που μίλησες έτσι για το πρόσωπο του...

Υ.Γ: Μετά την μακαρονάδα ένα μηλαράκι είναι ότι πρέπει για να κατανοήσεις και την νοστιμίά της μακαρονάδας και του μήλου :shock: αν με πιάνεις!

Άβαταρ μέλους
Giannis_Naxos
More than 50 posts user

#26 Δημοσίευση από Giannis_Naxos »

Και ξέρεις και κάτι άλλο ''φίλε'' Billara? Μπορεί να λέω ότι ασχολούμαι με το ρεμπέτικο και στην πραγματικότητα να τους κοροιδεύω όλους! Ακόμα και τον εαυτό μου. Και το λέω αυτό γιατί πρέπει να παραδεχτώ ότι πριν βρω αυτό το σαιτ, ήμουν στον τόπο μου και έλεγα ότι παίζω ρεμπέτικα και τέτοια και πίστεψε με τα κατάφερνα αρκετά καλά. Βέβαια δεν ήμουν και τέλειος. Ούτε τώρα είμαι φυσικά.

Αλλά μπήκα εδώ φίλε και κατάλαβα ότι μπροστά σε ανθρώπους όπως ο Mpletsas, o Plantman, ο Εύκαιρος, ο Max και άλλοι πολλοί εγώ δεν αξίζω πραγματικά τίποτα και μπροστά τους είμαι ένα σκουπίδι και άλλο ένα μισό στο θέμα ρεμπέτικο! Γι αυτό λοιπόν πρέπει να μάθεις πρώτα απ'όλα να εκφράζεσαι, και έπειτα να σέβεσαι. . . Γιατί είναι προφανές ότι δεν στο έμαθαν αυτό...

και κάτι ακόμα. Τα παιδιά δώσανε τον χρόνο τους, τα λεφτά τους, και ούτε και εγώ ξέρω τι, για να φτιάξουν αυτό που μπορούμε εμείς τώρα και χρησιμοποιούμε και αντί για ευχαριστώ τους λέμε και εξυπνάδες!!! Αντε τώρα μην τα πάρω και έχουμε κι άλλα εδώ μέσα να πούμε!!!

ΠΟΤΑΠΕ!!! Ε ΠΟΤΑΠΕ!!!!

Άβαταρ μέλους
PLANTMAN

#27 Δημοσίευση από PLANTMAN »

Ρε παιδιά!!!
Δε γίνεται μια φορά να πει ο καθένας τη γνώμη του χωρίς να γίνεται πόλεμος εδώ μέσα;
Billara, εγώ σέβομαι το ότι δεν σου αρέσει αλλά τι σημασία έχει κατά πόσον ο Τσομίδης δεν είναι τόσο γνωστός; Σαν καλλιτέχνη τον κρίνουμε.
Άλλωστε τι έχει να ζηλέψει; Και cd έβγαλε και στην tv βγήκε και σε μαγαζιά παίζει και καριέρα έκανε στην Αμερική ένα μεγάλο χρονικό διάστημα.
Άμα κάνεις γκάλοπ κι τέτοια που λες και ρωτήσεις ποιος αρέσει καλύτερα ή ποιος είναι ποιο γνωστός Βαμβακάρης ή Ρουβάς, ποιος περιμένεις να νικήσει;

Άβαταρ μέλους
Εύκαιρος

#28 Δημοσίευση από Εύκαιρος »

Εγώ (πάνω-κάτω) συμφωνώ, περί Τσομοδη, με τον Μπιλλάρα!
δεν μπορώ να το αναπτύξω τώρα γιατυί είμαι ντιρλάς.
θα επανέρθω.....

Απάντηση

Επιστροφή στο “Κουβεντούλα”