ΠΕΡΙ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗΣ......!!

"Κονσούλτο"
Κλειδωμένο
Μήνυμα
Συγγραφέας
AGIS
More than 150 posts user.
Δημοσιεύσεις: 392
Εγγραφή: 05 Φεβ 2005 06:16 pm
Επικοινωνία:

#43 Δημοσίευση από AGIS »

ntouzenis έγραψε:Δεν ξερω αν γνωριζεις μπλεκο οτι η εκπομπες αυτες ειναι μια υπεραπαραγωγη που πληρωνουμε ολοι μας εδω μεσα !! Ξερεις μηπως ποσο πληρωνεις το χρονο στην ΕΡΤ ;; Μεσω του λογαριασμου της ΔΕΗ δινουμε 50 ευρω το χρονο περιπου. Εγω προσωπικα 50 στο σπιτι και 50 στο γραφειο = 100
Και πού να δεις πόσα πληρώνουμε κάθε φορά που αγοράζουμε "το απορυπαντικό που διαφημίζεται από την TV", για να βλέπουμε τα ομιλούντα αιδοία (πώς λέμε talking heads) των μεσημεριανών προγραμμάτων για παράδειγμα. :twisted:

Θα μου πεις αν δεν μας αρέσουν ας μην τα βλέπουμε. Σωστά αλλά και με κλειστή την τηλεόραση πάλι κάθε φορά που αγοράζουμε το απορρυπαντικό αυτά που είναι να τα πληρώσουμε θα τα πληρώσουμε.

Τώρα σχετικά με τις εργολαβίες, παίζουν κι άλλες ευκαιρίες, παίρνεις ας πούμε ένα δρόμο, βάζεις διόδια κάθε 50 χιλιόμετρα και με τα λεφτά φτιάχνεις ακόμα ένα δρόμο, βάζεις και σ' αυτόν διόδια και συνεχίζει έτσι σχοινί κορδόνι η δουλειά. Επιχειρηματικό δαιμόνιο να υπάρχει, οι έξυπνοι και οι εργατικοί προοδεύουν. :)

Άβαταρ μέλους
_nikos
Δημοσιεύσεις: 32
Εγγραφή: 09 Οκτ 2004 08:54 pm
Τοποθεσία: ΑΘΗΝΑ

#44 Δημοσίευση από _nikos »

Να υπενθυμίσω απλώς ότι η εν λόγω εκπομπή (με την οποία αρνούμαι να ασχοληθώ) αντικατέστησε την αξιολογότατη εκπομπή που έκανε επί σειρά ετών ο Πάνος Σαββόπουλος....

Άβαταρ μέλους
BLEKOS
More than 150 posts user.
Δημοσιεύσεις: 266
Εγγραφή: 25 Ιαν 2005 10:40 am
Τοποθεσία: ΚΕΡΚΥΡΑ
Επικοινωνία:

#45 Δημοσίευση από BLEKOS »

Δε λεω, πρεπει να διαμαρτυρομαστε και ειναι δικαιωμα μας.Αν και δε θεωρω πρωτευον ζητημα την εκπομπη του Φερρη, μου κανει χαρη να εφτιαχναν ολα στη ζωη μου και να παιζε ολη μερα αυτη τη σειρα εκπομπων :wink:

Αντε ντε παρε τη σκυταλη να δουμε τιποτα καλο (σου δειχνω εμπιστοσυνη) :)

Η εκπομπη του Σαββοπουλου σε καποια φαση νομιζω οτι ειχε κανει τον κυκλο της και περασε σε επαναληψεις.Εσυ φιλε μου λες οτι ηταν αξιολογη(δεν αντιλεγω,και σε μενα αρεσε).Ελα που ομως υπηρξαν ατομα που ειπαν το εξης "σιγα μη δω το Σαβοπουλο, εχει ξεκοκκαλισει τον Κουναδη και παπαγαλιζει"....

Δε γινεται κατι να αρεσει σε ολους.

Ντουζενη, και την καλυτερη εκπομπη να κανεις παλι καποιος θα βρεθει, ειτε απο ζηλια, ειτε εμπαθεια, ειτε επειδη οντως δε θα του αρεσει, να πει ενα "δε μ'αρεσει".Ο Φερρης αραγε,ατομο που τριγυρναει το ρεμπετικο, πιστευει οτι η σειρα εκπομπων του ειναι ποιοτικη;

(δε γνωριζω που ακριβως μεσα στο ρεμπετικο φορουμ παιζει η εν λογω κουβεντα)
https://www.youtube.com/channel/UCYTGsC ... S-fbD9a_WA

Ωσάν το έρημο δεντρί που'ναι στ'αόρι απάνω
Μ'αρέσει να'μαι αμοναχός με τσι πολλούς δεν κάνω...

Άβαταρ μέλους
ntouzenis
More than 150 posts user.
Δημοσιεύσεις: 618
Εγγραφή: 01 Νοέμ 2005 12:54 pm
Τοποθεσία: Χανιά

#46 Δημοσίευση από ntouzenis »

Αγη δεν ειναι μονο τα απορυπαντικα που λιγο πολυ εισαι "υποχρεωμενος" να παρεις εκτος αν κανεις σαπουνι μονος σου οπως κανανε μεχρι πριν 20 χρονια στο χωριο μου και το τριβεις μετα να το βαλεις στο πλυντηριο ...
Ειναι τα τσιγαρα που απο τα 3 ευρω το πακετο, τα 2 πανε στο κρατος, ειναι η βενζινα που απο τα 90 λεπτα τα 70 πανε στο κρατος, ειναι ολα τα αγαθα και οι παροχες υπηρεσιων που παει το 19 % μεσω φπα στο κρατος κλπ κλπ

Η πατεντα με το δρομο εγινε μονο στην Αττικη οδο και την επιβαρυνονται οι Αθηναιοι κακο της κεφαλης τους !! Επειτα οι κυβερνωντες τοτε την εδωσαν στο αγαπημενο τους παιδι το Μπομπ.ολα σιγα μην τη διναν σε καναν ασχετο ...
Το καλοκαιρι σε ενα γαμο που επαιξα ο γαμπρος ητανε κρητικος και μενει Αθηνα οποτε του λεω, που δουλευεις, μου λεει σκαπτικα μηχανηματα !! Που ; Στη νεα εθνικη Τριπολης-Καλαματας που την εχει παρει ο Μπομπ. Αα μια χαρα λεω !! Και πηγαινοερχεσαι Αθηνα ;; Τι λες μου λεει ... εκει μενουμε !!
Αυτο τα περικλειει ολα !!

Νικο για τον Σαββοπουλο κραταω ουδετερη σταση, δεν με τρελλαινει και οντως τα κειμενα του ειναι Κουναδης 99 %

Μπλεκο οντως τωρα νοιωθω κι εγω οτι το κουρασαμε, δε βαριεσαι μωρε καλος ειναι κι ο Φερρης σιγα τωρα ... Αυτο με τον Καρβελα αν εννοεις, βαλε αναζητηση ή ρωτησε τους συντονιστες εκει ...

Το καλο ειναι οτι τωρα μολις γυρναω απο ενα σπιτι που μου εδωσαν μια 4ωρη βιντεοκασετα με παλιες εκπομπες της ΕΡΤ με Παπαιωαννου, Μοσχονα, Νταλια, Γενιτσαρη, Ευσταθιου μεχρι και Σαλασιδη !! κλπ θαχω να βλεπω μερες ...

Άβαταρ μέλους
Dreamlander
More than 150 posts user.
Δημοσιεύσεις: 284
Εγγραφή: 11 Απρ 2006 02:50 pm
Τοποθεσία: Ηράκλειο

#47 Δημοσίευση από Dreamlander »

Είναι τόσο κωμικό(τραγικό). Σε κάθε προϊόν το κόστος διαφήμισης ενσωματώνεται (παλαιότερα προσετίθετο) στην αξία του προϊόντος διαμορφώνοντας έτσι την τελική τιμή πώλησης. Γι' αυτό, αν και η διαφήμιση είναι πανάκριβη υπόθεση, δεν νοιάζεται κανείς διαφημιζόμενος για το πόσα θα πληρώσει. Ας είναι καλά το κορόιδο που θα του αποσβέσει το κόστος διαφήμισης. Ο τελικός καταναλωτής δηλαδή. Εμείς.

Πάντως, επί του θέματος, δεν είναι ούτε η πρώτη ούτε η τελευταία φορά που κακοποιείται η λαϊκή μας μουσική. Δεκαετίες ολόκληρες τα ίδια τραβάει. Ευτυχώς αντέχει. Συνήθως και λυπούμαι που το λέω αδρανούμε. Οπότε με μεμονωμένες αντιδράσεις όχι μόνο δεν καταφέρνουμε το παραμικρό, αλλά κινδυνεύουμε να χαρακτηριστούμε ως εμπαθείς, μανιακοί, υπερβολικοί, αυτόκλητοι προστάτες ή δεν ξέρω τι άλλο.

Μακάριοι όσοι δεν είδαν την σειρά. Μακάριοι όσοι δεν καταλαβαίνουν για ποιο πράγμα μιλάμε στο παρόν ποστ.

Αν αγνοήσουμε όλοι το κάθε κακώς κείμενο σαφώς και δεν πρόκειται να το αλλάξουμε αλλά από την άλλη αυτόματα δεν θα έχει λόγο ύπαρξης.

Ξέρω 'γω;..
Για να γνωρίσεις κάπως καλύτερα μια γυναίκα δυστυχώς θα πρέπει πρώτα να την αγαπήσεις.

Άβαταρ μέλους
Alcibiadis
More than 150 posts user.
Δημοσιεύσεις: 262
Εγγραφή: 31 Αύγ 2008 08:07 pm
Τοποθεσία: όπου παίζει ο "γαύρος"!...
Επικοινωνία:

#48 Δημοσίευση από Alcibiadis »

Σε ότι αφορά το κόστος μιας παραγωγής και το "αναλογούν" απο κάθε
φορολογούμενο πολίτη, φυσικά και δεν θα διαφωνήσω!
Θα πρότεινα όμως, να μη δώσουμε λογιστικό χαρακτήρα στη κουβέντα μας, γιατί πιστεύω ότι το κυρίαρχο ζήτημα είναι άλλο! Εάν δηλ.μιλάμε για (κόστη προιόντων,διαφήμησης, υπεραξίες και "φουκαράδες" καταναλωτές), πολύ φοβάμαι ότι θα απομακρυνθούμε απ΄ το θέμα!
Εμένα προσωπικά,(με αφορμή τις κακόγουστες εκπομπές του Φέρρη), εξακολουθούν να με απασχολούν τα εξής ερωτήματα.
Είναι η αισθητική μόνο υποκειμενική;
Αν ναι, τότε γιατί να την επεξεργαζόμαστε με κριτικό τρόπο;
Αν υπάρχουν και αντικειμενικά κριτίρια, απο που (και απο ποιούς) καθορίζονται;
Εάν τέλος η "τέχνη της κριτικής" μοιάζει με "λεπτή χειρουργική επέμβαση", τότε ποιοί είναι αυτοί που θα πρέπει να την κάνουν; (Διότι μοιραία θα περάσει στους λίγους)
Περιμένω με ενδιαφέρον την τοποθέτηση των φίλων της σελίδας ελπίζοντας ότι δεν τους έχω κάνει "'να βαρεθούν""!!!
η πείρα είναι μια χτένα που την αποκτάς όταν είσαι πια φαλακρός! (Αρκάς)

http://rembetikoidialogoigmail.blogspot.com

AGIS
More than 150 posts user.
Δημοσιεύσεις: 392
Εγγραφή: 05 Φεβ 2005 06:16 pm
Επικοινωνία:

#49 Δημοσίευση από AGIS »

Το εύκολο είναι να λέει κανείς το "αυταπόδεικτο" ότι η αισθητική είναι υποκειμενική, και εκεί να τελειώνει.
Το δύσκολο είναι να "αποδείξει" ότι στην αισθητική υπάρχει και αντικειμενικός χαρακτήρας, και μάλιστα ότι ο υποκειμενισμός ίσως σε αυτόν τον αντικειμενικό χαρακτήρα να βασίζεται.

Δεν εννοώ σαν αντικειμενικό χαρακτήρα κάποιο υποτιθέμενο ακλόνητο αισθητικό μέτρο, λχ το κλασικό, γιατί ωραία μπορούν να είναι και καλλιτεχνικά αντικείμενα που δεν υπακούν σε αυτό το μέτρο.
Ούτε επίσης το ωραίο μπορεί να κριθεί με "καλολογικά" κριτήρια αφού ωραίο μπορεί να είναι και το τελείως ακατέργαστο, ακόμα και το "άσχημο".

Νομίζω ότι την αντικειμενικότητα στην αισθητική την προσδίδει η αλήθεια στην έκφραση (σε αυτό που εκφράζει το έργο) κι η γνώση του θεατή ή του ακροατή για αυτή την αλήθεια.

Για παράδειγμα ένας που δεν ξέρει τι είναι ρεμπέτικο τραγούδι μπορεί να βρει ωραία την εκπομή του Φέρη, που λέγαμε, ας πούμε γιατί έχει "ωραίους" φωτισμούς. Ένας που έχει γνώση του θέματος θα μετρήσει την εκπομπή τελείως διαφορετικά, με άλλα κριτήρια και με άλλη άποψη και για τους φωτισμούς.

Το θέμα είναι, όμως, ότι πρόκεται για αισθητική, όπου δεν παύει να ισχύει και το "περί ορέξεως". Δηλαδή δεν πρόκειται για την επιστήμη, όπου ακόμα και το "αναπόδεικτο" 1+1=2 έχει διάσταση αντικειμενική, κι αν δεν έχει την διεκδικεί όπως κάθε τι το επιστημονικό, το οποίο μόνο ως αντικειμενικό μπορεί να γίνει δεκτό. Παρ' όλα αυτά και στην επιστήμη ο καθένας μπορεί να έρθει και να πει (τζάμπα είναι) ότι 1+1 δεν κάνει 2, αλλά 3, 4, 5, 6, 7 κλπ, οτιδήποτε άλλο εκτός από 2. επομένως και στην επιστήμη η αντικειμενικότητα μπορεί να καταλήγει να είναι ιδεολογικό διακύβευμα, πόσο μάλλον στην αισθητική.

Αυτά κατά τη συνοπτική γνώμη μου :?

ΥΓ Κλείνω και την παρένθεση που άνοιξα για τις εργολαβίες με την διευκρίνιση (για την ιστορία) ότι η πατέντα με τους δρόμους έχει ήδη επεκταθεί σε ολόκληρο το εθνικό δίκτυο (τουλάχιστον της ηπειρωτικής Ελλάδας), κι επίσης σε Εγνατία, Ιονία κλπ κλπ. Και φυσικά εκτός από τον μπομπ τώρα "στριμώχνονται" διάφορες κοινοπραξίες, όμιλοι κτλ κτλ.

Κλειδωμένο

Επιστροφή σε “Κουβεντούλα”