ΠΕΡΙ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗΣ......!!

"Κονσούλτο"
Κλειδωμένο
Μήνυμα
Συγγραφέας
Άβαταρ μέλους
Alcibiadis
More than 150 posts user.
Δημοσιεύσεις: 262
Εγγραφή: 31 Αύγ 2008 08:07 pm
Τοποθεσία: όπου παίζει ο "γαύρος"!...
Επικοινωνία:

περι..αισθητικης!!!

#15 Δημοσίευση από Alcibiadis »

Μία μικρή διευκρίνηση προς αποφυγήν παρεξηγήσεως!
Αυτά που έχω γράψει μέχρι τώρα δεν παραπέμπουν στη
μίμηση (την οποία άλλωστε απεχθάνομαι)!
Πχ. ο παλιός καλός Γκολές ούτε αντέγραψε ούτε παραποίησε!!!

Άβαταρ μέλους
POLLY
Δημοσιεύσεις: 45
Εγγραφή: 23 Δεκ 2006 10:45 pm
Τοποθεσία: κοζάνη - καρδίτσα

#16 Δημοσίευση από POLLY »

Θυμάστε τις εκπομπές που έκανε ο Κουνάδης για την ΝΕΤ?
Μιλάω γι' αυτές που συμμετείχε ο δικός μας ο Άλκης
(Ξηντάρης - Πάππος -Αναγνωστόπουλος κλπ)
Τι να λέμε. Πιστεύω ότι καλύτερο από την Ελληνική τηλεόραση.

rebetika
More than 150 posts user.
Δημοσιεύσεις: 156
Εγγραφή: 07 Μάιος 2005 12:26 pm
Τοποθεσία: Korinthos

#17 Δημοσίευση από rebetika »

Ρε παιδια εμενα αυτο κυριως που με προβληματιζει ειναι γιατι να μην γινονται εκπομπες με οσους απο το ρεμπετικο ειναι εν ζωη και εν ενεργεια(Ξηνταρης,Γκολες κλπ) ετσι ωστε να μπορεσει ο τηλεθεατης "βλεποντας" απο τα δικα τους ματια και ακουγοντας τους να ιστορουν ισως , να κρινει και να κατανοησει κυριως την εξελιξη και την ιστορια αυτου του μουσικου ειδους και της αισθητικης του κυριως αφου αυτο ειναι το θεμα εδω.

Πιστευω οτι αυτα τα ατομα(λογω απλης ελλειψης των υπολοιπων που δεν ειναι πια μαζι μας) θα μας δωσουν δυνατες και αληθινες εμπειριες.Σιγουρα οι μουσικοι απο εδω μπορουν να το επιβεβαιωσουν απο κουβεντες που ισως εχουν κανει και απο τις συνεργασιες τους.


Ισως...(αυτη βεβαια ειναι μια δικη μου μαλλον παραλογη σκεψη) να γινοταν να δημιουργηθει κατι σαν το "Μινορε της Αυγης" ομως διαφορετικο και να συμβαδιζει με τα σημερινα δεδομενα.

Σεσκουλας

Άβαταρ μέλους
Kokona
More than 150 posts user.
Δημοσιεύσεις: 303
Εγγραφή: 27 Σεπ 2005 12:41 pm
Τοποθεσία: Κως

#18 Δημοσίευση από Kokona »

Πάνω στη συγκεκριμένη εκπομπή έπεσα κι εγώ και άντεξα περίπου όσο και οι υπόλοιποι..... 1,5 λεπτό! Δεν έχω τις γνώσεις ούτε την εμπειρία να κρίνω την ενορχήστρωση τις φωνές και άλλα τέτοια θέματα αλλα σίγουρα αυτό που με απέτρεψε ηταν η αισθητική! ή μάλλον η έλλειψή της....
Αυτή την επισήμανση για τη συγκεκριμένη εκπομπή δεν την κάνω για να προσβάλω τον εμπνευστή και δημιουργό της, ο οποίος στο παρελθόν έχει δώσει θετικότατα δείγματα πάνω στο είδος, αλλα επειδή πιστεύω ότι δεν είναι τυχαίο ότι μπορούν να συμφωνουν τόσοι πολλοί άνθρωποι σχετικά με την αισθητική που είναι εντελώς υποκειμενικός δείκτης!!!! Μια τέτοια συζήτηση θα έπρεπε να ληφθεί υπ όψη από τον δημιουργό και όχι μόνο και να του δοθεί το ερέθισμα να αναρρωτηθεί για ποιο λόγο τόσοι λάτρεις του είδους που τίποτα δεν έχουν να κερδίσουν θεώρησαν το θέμα άξιο συζήτησης...
Δε φοβούμαι τους βορειάδες και το αλμυρό νερο
μον’ φοβούμαι τους ανθρώπους στη στεριά να μην πνιγώ

Άβαταρ μέλους
karaven
More than 50 posts user
Δημοσιεύσεις: 54
Εγγραφή: 22 Οκτ 2004 12:58 am

#19 Δημοσίευση από karaven »

Σωτήρης έγραψε:
karaven έγραψε:Σοβαρο παραδειγμα πηρες !!!! Να φορεσουμε αμπεχωνο, σκαρπινι,να βγαλουμε 30 πολυποδες στο λαρυγγι για να μιμουμαστε τον Μαρκο για να λεμε στο τελος οτι ειμαστε αισθητικα ενταξει με το ρεμπετικο ε? Η ζωη προχωραει οπως και η τεχνη, αλλιως θα ειμαστε ακομη στα δεντρα με μια μπανανα στο χερι, αλλά θα ειμαστε αισθητικα σωστοι !!!!
Ίσως να μην κατάλαβα σωστά και γι' αυτό θα ήθελα μια διευκρίνηση! Αυτό το είπες για μένα, που έγραψα πως επηρεάστηκα από τον Ξηντάρη;


Ναι φιλε μου για σενα το ειπα. Μην αρπαζεσαι. Ξεκολατε απο τις μαιμουδες δεν ειναι παραδειγματα προς μιμηση αλλά προς αποφυγην. Δηλαδη ειναι κακεκτυπα. Δηλαδη ρε παληκαρι οταν ακουγες τις "Βεργουλες" απο τον Μπιθικωτση δεν σου αρεσαν? και σου αρεσαν απο τον Ξηνταρη? Μην τρλλαθουμε κιολας !!!!!!!!!!!!!!!!

Άβαταρ μέλους
Alcibiadis
More than 150 posts user.
Δημοσιεύσεις: 262
Εγγραφή: 31 Αύγ 2008 08:07 pm
Τοποθεσία: όπου παίζει ο "γαύρος"!...
Επικοινωνία:

περι..μιμητισμου.....!!

#20 Δημοσίευση από Alcibiadis »

ρε παιδια! Εχουν καμμιά σχέση οι "βεργούλες" με τον Μπιθικώτση (που στο κάτω-κάτω έγιναν παρουσία του ίδιου του Μάρκου) με την αισθητική που προσπαθεί να μας φορέσει κολλάρο ο κάθε Φέρρης και ο κάθε δήθεν διασκευαστής;;
Μη πάμε στο άλλο άκρο!!
Εδώ πάμε σ ένα πολύ σπουδαίο ερώτημα!!
Το δικαίωμα του "διασκευάζειν" τόχει ο καθείς;;
απο ποιό σημείο η αισθητική σταματά να είναι υποκειμενική;;

Να το κάνω πιο ...λιανά!
Εαν σ ένα πιάτο βαλω μαζί φακές και καταίφι έχω το δικαίωμα να μιλάω για
έμπνευση στη μαγειρική;;;;;;;

Άβαταρ μέλους
ΑΓΓΕΛΙΚΗ
More than 150 posts user.
Δημοσιεύσεις: 350
Εγγραφή: 04 Μάιος 2005 10:10 am
Τοποθεσία: Θεσσαλονίκη

#21 Δημοσίευση από ΑΓΓΕΛΙΚΗ »

Εγω δε την ειχα δει την εκπομπη ποτε, την ειχα τυχει κανοντας ζαπινγκ και την προσπερασα. Ουτε καν φανταστηκα οτι η μουσικη προταση αυτη ηταν του Φερρη, που τον ξερω απο το "Ρεμπετικο". Εκατσα επιτηδες και ειδα ενα αποσπασμα της που επαιξε το ΕΤ3, ακριβως λογω των διαστασεων που πηρε το θεμα εδω και ιδιως στο αλλο φορουμ.

Δικαιολογω τον Αλκη που εχει βγει απο τα ρουχα του. Το θεαμα ειναι λυπηρο, πιο πολυ μοιαζει να ειρωνευεται το ειδος παρα να το προσεγγιζει. Και οι μουσικοι ειναι ντυμενοι σαν καρικατουρες, ας μη μιλησω για το τελικο ηχητικο αποτελεσμα που ειναι μια προχειροτητα και μιση.

Ειλικρινα εχω την απορια, οι δημιουργοι της σειρας θεωρουν οτι σεβονται το ρεμπετικο και το προβαλουν με αυτο το εργο τους; Αν πιστευουν αυτο, ειναι εντελως λαθος. Προφανως δεν εχουν γνωση του αντικειμενου, εξ ου και η εξω απο καθε αισθητικη προσεγγιση.
Αν παλι το εκαναν μονο για οικονομικους λογους, οκ, σεβαστο, αλλα ας προσεχουμε λιγακι τι ανεβαζουμε στο γυαλι. Ας μη γινομαστε συνεργοι στην αθλιοτητα της τηλεορασης. Ειδικα οταν το ονομα του δημιουργου εχει συνδεθει στο παρελθον με αξιολογα εργα...

(Εχει γουστο που στο τελος του τρεηλερ της εκπομπης λεει "Για να θυμουνται οι παλιοτεροι και να μαθαινουν οι νεοτεροι"!! Δυστυχως, και τα δυο ρηματα ειναι λαθος!!)

Κλειδωμένο

Επιστροφή σε “Κουβεντούλα”