Δίλημμα

Απόψεις σας για τη σελίδα, προβλήματα που εντοπίζονται, σχόλια, παρατηρήσεις
Απάντηση

Ποιόν να πάρει η πλημμύρα;

Επιθυμώ άσμα-παρωδία του "Bαρώνου", του δημιουργού και του σχήματός του.
3
50%
Επιθυμώ λίβελο εναντίον του bill1961.
3
50%
 
Σύνολο ψήφων: 6

Μήνυμα
Συγγραφέας
Άβαταρ μέλους
Pikinos
More than 150 posts user.
Δημοσιεύσεις: 329
Εγγραφή: 29 Μάιος 2006 10:20 am
Τοποθεσία: Γερμανία
Επικοινωνία:

#15 Δημοσίευση από Pikinos »

Δε χρήζει έτσι κι αλλιώς συνέχειας Αυγέρη μου!

Απλά, αν μου επιτρέπεις (επειδή είναι κομβικό σημείο), και με όλο το σεβασμό που έχω στο πρόσωπό σου, θα άλλαζα το:

Θα γίνει έτσι αντιληπτό, ότι και η συγγνώμη δώθηκε και ότι έγινε αποδεκτή.

σε:

Θα αφεθεί έτσι και η εντύπωση, ότι και η συγγνώμη δώθηκε και ότι έγινε αποδεκτή.
Von allem Geschriebenen liebe ich nur das, was einer mit seinem Blute schreibt. Schreibe mit Blut: und du wirst erfahren, dass Blut Geist ist.

Άβαταρ μέλους
kwstaspan
Δημοσιεύσεις: 40
Εγγραφή: 09 Δεκ 2007 08:21 pm
Τοποθεσία: Κυπαρισσία

Re: Δίλημμα

#16 Δημοσίευση από kwstaspan »

Alcibiadis έγραψε:
Pikinos έγραψε:Πάνω που λέγαμε ότι απαλλαχτήκαμε (τουλάχιστον μερικώς) από τον ωτοβιαστή Τσομίδη ...
Με τον Ιορδάνη Τσομίδη είχα τη τύχη να δουλέψω, τρία χρόνια στο Ταξίμι, στις αρχές της δεκαετίας του '80. Όταν τον άκουγα να "ταξιμάρει", όχι μόνο εγώ, αλλά και τ΄ άλλα παιδιά της κομπανίας, έμενα πραγματικό... "κάγκελο"!!
Η αυτοσχεδιαστική του δεινότητα, ο τονισμός του, η τεχνική του κατάρτιση και προ παντός η σοφία, με την οποία τοποθετούσε τις νότες, σε πρόλογο, κυρίως θέμα και επίλογο (σαν να έγραφε την τέλεια έκθεση), ήταν η αιτία που... ντρεπόμαστε να πούμε ότι είμαστε μπουζουξήδες!!!
Αυτός ο άνθρωπος δεν είχε τη δισκογραφία που θάπρεπε, λόγω της "αντιεπαγγελματικής" του συμπεριφοράς και της απειθαρχίας, που εκδήλωνε απέναντι σ΄ αυτούς που είχαν το..."πάνω χέρι"!
Παρ΄ όλα αυτά όμως, υπάρχουν πολλές ζωντανές ηχογραφήσεις από μαγαζιά, στην Ελλάδα και στο εξωτερικό και κάποια στιγμή θα πρέπει επιτέλους να πάρουν κάποιοι πρωτοβουλία, ώστε να διασωθεί αυτός ο τρόπος παιξίματος, που για μένα αποτελεί σεμινάριο!! (Ακόμα πιο πολύ για τους νεώτερους, που παίζουν μπουζούκι και φιλοδοξούν να φτάσουν ψηλά).
Την εποχή εκείνη, που ήμουν "πιτσιρικάς", κρατούσα... πισινή! Έλεγα ότι έχω ν΄ ακούσω πολλούς ακόμα! Τώρα όμως , πού πέρασαν περίπου 28 χρόνια ,(και πάνω στα πάλκα), για το μόνο που είμαι σίγουρος, είναι ότι τέτοιο φαινόμενο δεν μπορεί να έχει επανάληψη!
ΜΠΡΑΒΟ ρε Αλκιβιάδη!!! Να συμπληρώσω ότι ο Jordan ήταν από τους μοναδικούς μπουζουξήδες που έκανε ταξίμι μισή ώρα χωρίς να επαναλάβει ούτε μία φράση!!! Για μένα δεν ξαναγεννιέται τέτοιος άνθρωπος!! Μποέμ κα Μάγκας!!!Και όσο για την φωνή του εγώ προσωπικά πολύ την γουστάρω και στα τελευταία του!!

ΑΝΤΩΝΑΣ
More than 150 posts user.
Δημοσιεύσεις: 169
Εγγραφή: 22 Νοέμ 2006 06:41 pm

#17 Δημοσίευση από ΑΝΤΩΝΑΣ »

fakk έγραψε:Νομίζω οτι με το αναμφισβήτητο σέβας σας στις μεγάλες ηλικίες, θα μου επιτρέψετε να επέμβω.
Φίλε μου, εσύ για τριαντάρης μοιάζεις και σαν πολλά στα λέω :wink:

Άβαταρ μέλους
Σωτήρης
More than 150 posts user.
Δημοσιεύσεις: 365
Εγγραφή: 22 Αύγ 2005 06:05 pm
Τοποθεσία: Αθήνα
Επικοινωνία:

#18 Δημοσίευση από Σωτήρης »

Επειδή πραγματικά δεν χρειάζονται καινούργιοι καβγάδες για παλιά θέματα υπενθυμίζω:

forum/viewtopic.php?t=762

mpletsas
More than 150 posts user.
Δημοσιεύσεις: 522
Εγγραφή: 06 Σεπ 2004 07:28 pm

#19 Δημοσίευση από mpletsas »

Σωτήρη είχαμε συμφωνήσει σε εκείνη την παλιά συζήτηση. Όμως ας μην φτάσουμε στο άλλο άκρο και εξομοιώσουμε τον Πίκινο με τον τότε χρήστη Μπιλλάρα.

Εξάλλου, πουθενά δεν διέγνωσα ότι κάποιος αμφισβήτησε την δεξιοτεχνία του Τσομίδη ως οργανοπαίχτη. Αυτό που κατάλαβα (και μάλλον ο kwstaspan το έπιασε) είναι ότι ότι ο χοντρός χαρακτηρισμός αναφερότανε στην (μάγκικη μεν, ταλαιπωρημένη δε) φωνή του μακαρίτη (κι ας μου αρέσει εμένα προσωπικά).

Ας πρόσεχε από τη μεριά του και ο Πίκινος, να διάλεγε μια άλλη λέξη ξέρω για να μην του προσάπτεται ασέβεια προς τον Ιορδάνη (ασχέτως αν δεν πιστεύω ότι ήταν στις προθέσεις του να προσβάλει).

Τέλος πάντων, πιστεύω πως ό,τι χρήσιμο ήταν να ειπωθεί ειπώθηκε και θέλω με την παρέμβασή μου να λήξει εδώ η παρούσα συζήτηση. Όσοι θέλουν να γράψουν για τον συγχωρεμένο τον Ιορδάνη μπορούν πάντως να το κάνουν στην συζήτηση που άνοιξε ο Βασίλης.

forum/viewtopic.php?t=2445

Άβαταρ μέλους
Σωτήρης
More than 150 posts user.
Δημοσιεύσεις: 365
Εγγραφή: 22 Αύγ 2005 06:05 pm
Τοποθεσία: Αθήνα
Επικοινωνία:

#20 Δημοσίευση από Σωτήρης »

Κώστα, συμφωνώ να τελειώσει εδώ η συζήτηση, αυτό εννοούσα άλλωστε και στο ποστ μου, μιας και αυτές τις συζητήσεις τις έχουμε ξανακάνει.
Μην κλείσει και με παρεξήγηση όμως. Δεν εξομοίωσα σε καμία περίπτωση τον Pikino με τον Billara! Εξάλλου οι δυό τους έχουν μια βασικότατη διαφορά. Το χιούμορ! Απ' τον έναν εξέλειπε παντελώς (Billaras) ενώ του άλλου του βρίσκεται σε περίσσευμα (Pikinos... προφανώς!) . Για μένα αυτό και μόνο λέει πολλά και με πείθει εκ προοιμίου πως δεν ήθελε να προσβάλει ή να προκαλέσει (ασχέτως αποτελέσματος).
Απλά μετέφερα την συζήτηση για κάποιους που τότε δεν ήταν μέλη (αν δεν κάνω λάθος και ο Pikinos, αν κάνω ζητώ συγγνώμη) και προς αποφυγή των ίδιων καυγάδων.
Ήθελα απλά να ξεκαθαρίσω την πρόθεσή μου και δεν επεκτείνομαι άλλο, μιας και όλοι οι εμπλεκόμενοι είναι άτομα με ευφυία άνω του μετρίου...

mpletsas
More than 150 posts user.
Δημοσιεύσεις: 522
Εγγραφή: 06 Σεπ 2004 07:28 pm

#21 Δημοσίευση από mpletsas »

Πολύ ωραία Σωτήρη, σύμφωνοι 100%.

Απάντηση

Επιστροφή σε “Η δική σας γνώμη”