βελτιώσεις στη βάση δεδομένων (πληροφορίες τραγουδιού)

Απάντηση
Message
Συγγραφέας
giwrgos_p
More than 50 posts user
Δημοσιεύσεις: 95
Εγγραφή: 30 Σεπ 2006 08:03 pm

Re: βελτιώσεις στη βάση δεδομένων (πληροφορίες τραγουδιού)

#43 Δημοσίευση από giwrgos_p »

Ωραίος Μάκη, μπράβο.
Συζητώντας με ένα φίλο τις προάλλες, επανήλθε στην κουβέντα μας το θέμα "ποιος παίζει μπουζούκι εδώ;"
Φαντάζομαι είναι δύσκολο για πάρα πολλές ηχογραφήσεις να διευκρινιστεί αυτή η πληροφορία, αλλά για πολλές άλλες γίνεται.
Τι θα λέγατε να ξεκινήσουμε μία καταγραφή και να την περάσουμε στη σελίδα στα δεδομένα των ηχογραφήσεων; Με κάποιο σχέδιο βέβαια.
Ήδη σε κάποιες ηχογραφήσεις, στα σχόλια, αναγράφεται. Να τα συγκεντρώσουμε και να τα περάσουμε. Μία αρχική ιδέα είναι να ανοίξουμε ένα καινούριο νήμα στο φόρουμ, να βάζει εκεί ο καθένας τα δεδομένα που ξέρει και να αναλάβουν ένας ή δύο ή όσοι τέλος πάντων χρήστες θέλουν και μπορούν να τα περάσουν στη βάση. Τώρα βέβαια, για το αν θα ήταν καλύτερο να υπάρχει ξεχωριστή κατηγορία με όνομα ας πούμε "ορχήστρα" δεν είμαι σίγουρος, διότι θα είναι κατηγορία με πολλά κενά. Ίσως να ήταν καλύτερο να αναφέρεται στα σχόλια με κάποια λέξη κλειδί, ώστε να το βγάζει κι η αναζήτηση. Αν συμφωνήσουμε, μπορεί να παίξει και καμιά καλύτερη ιδέα. Πάντως είναι πολύ χρήσιμη πληροφορία το ποιος παίζει. Εγώ δηλώνω εξ αρχής διαθέσιμος για τη δουλειά της καταγραφής και του περάσματος στη βάση. Τι λέτε;

Άβαταρ μέλους
Admin
Site Admin
Δημοσιεύσεις: 306
Εγγραφή: 01 Ιαν 1970 02:00 am
Επικοινωνία:

Re: βελτιώσεις στη βάση δεδομένων (πληροφορίες τραγουδιού)

#44 Δημοσίευση από Admin »

Πολύ καλή ιδέα, δημιούργησα μια νέα υποκατηγορία-νήμα κάτω από το "μουσική-τραγούδια" και μετέφερα εκεί το ερώτημα για το "πεντακόσιες λίρες προίκα".

Μπορούμε εκεί να ξεκινήσουμε δημιουργώντας νέα θέματα και ανάλογα με τη συμμετοχή μπορούμε να δούμε με ποιό τρόπο αυτό θα περνιέται στα τραγούδια. Μπορώ εγώ να κάθομαι να τα περνάω, προς συζήτηση θα μπορούσε να μπει το πώς, πχ να φτιαχτεί κάποιο νέο πεδίο πχ κιθαρίστας ή απλά μπορούμε να τα καταγράφουμε στις "σημειώσεις" κάθε τραγουδιού.

Μπορείς ΓΙώργο να κάνεις την αρχή σε σνυνενόηση με κάποιον άλλο ώστε να ξεκινήσουμε βάζοντας κάποια; Αν δούμε πως προχωρά εύκολα δημιουργούμε υπο-νήματα και κατηγορίες.

Απάντηση

Επιστροφή σε “Βάση δεδομένων τραγουδιών”