Ετήσιο γλεντάκι στη Μαραθιά (Κουρούτα)

Message
Συγγραφέας
Άβαταρ μέλους
max
More than 150 posts user.
Δημοσιεύσεις: 766
Εγγραφή: 07 Ιούλ 2004 01:08 pm
Τοποθεσία: Αλλού
Επικοινωνία:

Ετήσιο γλεντάκι στη Μαραθιά (Κουρούτα)

#1 Δημοσίευση από max »

Η συνάντηση θα λάβει χώρα στη Μαραθιά 5-6-7 Αυγούστου, κάποιοι θα είμαστε και από την Πέμπτη 4 του μήνα, δείτε στο σύνδεσμο παρακάτω. (εαν είστε από Πέμπτη και δεν το βρίσκετε ή δεν είναι κανείς με όργανα στην καντίνα γιατί παίρνουμε το μπανάκι μας, στείλτε μήνυμα εδώ).
Στο πνεύμα της συμμετοχικότητας που διέπει την ιστοσελίδα από την αρχή της δημιουργίας της και στον τρόπο που γιγαντώθηκε το περιεχόμενό της από τους ίδιους τους χρήστες, παίζουμε και γλεντούμε όλοι μαζί, με την έννοια πως όλες τις μέρες (και νύχτες) υπάρχει ένα κεντρικό τραπέζι στο οποίο κάθονται όσοι παίζουν μουσική και ο καθένας ισότιμα συμμετέχει στο γλέντι. Δεν είναι εύκολο το εγχείρημα αλλά θεωρούμε πως 10 χρόνια τώρα παρόλες τις δυσκολίες δουλεύει μια χαρά και γίνονται όμορφα και αξέχαστα γλέντια. Παρότι τέθηκε να υπάρξει πάλκο στο οποίο θα εναλάσσονται σχήματα τουλάχιστον για τις ώρες αιχμής της Παρασκευής και του Σαββάτου το βράδυ, συναποφασίστηκε να συνεχίσουμε στο ίδιο πνεύμα.
Σίγουρα υπάρχουν πιο προχωρημένοι, άλλοι πιο αρχάριοι, αλλά ας βάλουμε όλοι το λιθαράκι μας όπως όλα τα προηγούμενα χρόνια στο να λειτουργήσουμε σαν ένας οργανισμός, καθώς ένα τέτοιο εγχείρημα προϋποθέτει την αλληλοκατανόηση και τον αλληλοσεβασμό όλων όσων συμμετέχουν.
Αυτό σημαίνει πως πραγματικά την ανάλογη συνεννόηση και αλληλοσεβασμό βοηθούμε όλοι στο να μπορούν όλοι να συμμετέχουν ισότιμα.
Δεν υπάρχει λόγος για "αγώνες δρόμου" για το ποιος θα προλάβει να βάλει κομμάτι ή η ύπαρξη κάποιου/ων που θα επιβάλλουν τί θα τραγουδηθεί.
Ανάλογα ας σεβαστούμε το χώρο, την καντίνα και τη γύρω περιοχή για όσους κατασκηνώσουν τριγύρω. Δεν προτείνουμε την κατασκήνωση στο δάσος (υπάρχει κόσμος που δυστυχώς παρατά σκύλους στο δάσος με αποτέλεσμα να εχουν δημιουργηθεί αγέλες αγριεμένων ζώων, μυρμήγκια, κίνδυνος πυρκαγιάς). Η παραλία είναι μια χαρά με την ανάλογη πρόβλεψη για κάποιο σκίαστρο ώστε να μην επιβαρύνουμε και τους ανθρώπους της
καντίνας.
Όσοι ενδιαφέρονται για διαμονή σε δωμάτια και δεν έχουν κλείσει, στείλτε μήνυμα μήπως μπορέσουμε να βρούμε κάτι έστω τελευταία στιγμή.
Επίσης όσοι κατεβαίνουν με αυτοκίνητο, είναι άδειοι και θέλουν να μοιραστούν έξοδα και παρέα με άλλους, ας το γράψουν.
Καλό μας γλέντι, καλή αντάμωση και όπως λέμε τα τελευταία χρόνια: "Κυκλώστε τους!"

https://www.facebook.com/groups/rebetos ... 5762980889

Άβαταρ μέλους
liga rosa
More than 150 posts user.
Δημοσιεύσεις: 452
Εγγραφή: 10 Νοέμ 2009 07:36 pm
Τοποθεσία: Αθήνα

Re: Ετήσιο γλεντάκι στη Μαραθιά (Κουρούτα)

#2 Δημοσίευση από liga rosa »

μια χαρά θα περάσετε και φέτος! εγώ δυστυχώς απλά θα φοράω την περσινή μπλούζα και θα σας ζηλεύω από μακριά...
νομίζω η περσινή πρακτική ήταν πολύ αποτελεσματική: όλα τα ρυθμικά όργανα συγκεντρωμένα σε ένα σημείο (κιθάρες, κοντραμπάσο, κρουστά, κλπ), σε συννενόηση μεταξύ τους να δίνουν συμπαγή και σταθερό ρυθμό. και γύρω γύρω τα σολιστικά όργανα να συντονίζονται, ώστε ακόμα κι αν κάποιος ξεφεύγει να μπορούν να κρατηθούν οι υπόλοιποι.
σε διαφορετική περίπτωση, όπου τα ρυθμικά είναι διασκορπισμένα ανάμεσα στα σολιστικά, είναι δύσκολο να κρατηθεί ο σκελετός χωρίς να αποσπάται η προσοχή. με τόσα όργανα και φασαρία, τα αυτιά δεν αρκούν οπότε πρέπει να δουλεύουν τα μάτια για συγχρονισμό -να κοιτάμε το δεξι χέρι του συμπαίχτη μας. αυτό όμως είναι κάτι που δύσκολα τηρείται, ειδικά πάνω στο γλέντι. ευτυχώς που απορρίφθηκε η λύση του πάλκου, μου είναι αδιανόητη για μια μάζωξη όπως της κουρούτας (ή του βόλου).
θα ήθελα να καταθέσω και έναν προβληματισμό σε σχέση με τον διαφημιζόμενο χορηγό. καταλαβαίνω πως το οικονομικό είναι ένα ζήτημα για τη σελίδα, αλλά αυτή η εμπορευματοποίηση και μάλιστα με το συγκεκριμένο μαγαζί (για το οποίο υπάρχουν πολλά παράπονα) είναι κρίμα. ελπίζω να μη σας φέρνω σε δύσκολη θέση (μάκη και συντονιστές) με την δημόσια έκφραση αυτής της διαφωνίας.
μακάρι με τις εισφορές των απλών μελών να λυθεί το πρόβλημα, ένα κουτί να γύριζε στην κουρούτα πιστεύω θα απέδιδε οικονομικά. προσωπικά έχω αμελήσει την συνεισφορά τελευταία, αλλά είμαι πρόθυμος να επανορθώσω (μόλις βρεθώ σε μέρος με τράπεζα).
το περίσσιο χαλάει το ίσιο

Άβαταρ μέλους
max
More than 150 posts user.
Δημοσιεύσεις: 766
Εγγραφή: 07 Ιούλ 2004 01:08 pm
Τοποθεσία: Αλλού
Επικοινωνία:

Re: Ετήσιο γλεντάκι στη Μαραθιά (Κουρούτα)

#3 Δημοσίευση από max »

Νίκο η λύση του πάλκου τέθηκε μόνο για τις ώρες αιχμής κυρίως το Σάββατο το βράδυ όπου δεν ακούς καλά καλά λόγω φασαρίας τον διπλανό σου με το σκεπτικό πως έτσι κι αλλιώς κρατά μέρες το γλέντι και όλοι θα έχουν χώρο να παίξουν, δεν θα άλλαζε κάτι για μερικές ώρες πάνω στο χαμό. Τέθηκε στην ομάδα, όπου και συναποφασίσαμε τελικά να μην υπάρξει.

Για το χορηγό κάνεις λάθος, δεν υπάρχει χορηγός ούτε μπήκε ποτέ ούτε αναφέρθηκε η λέξη χορηγία πουθενά. Δεν χρειάζεται χορηγός ούτε χρήματα για να στηθεί το γλέντι, ούτε έχουμε οικονομικά πάρε δώσε με κανέναν.
Πρωτοβουλιακά από κάποια επαφή μελός της ομάδας κανόνισε και το μαγαζί προσέφερε ένα τζουρά ο οποίος θα διατεθεί με λαχνούς όπως το κάναμε και πέρσυ γιατί δυο τρεις ανθρώποι βάζουν από την τσέπη τους στο τέλος (και εγώ μέσα σε αυτούς), μιας που τα έξοδα δεν βγαίνουν. Το κουτί δοκιμάστηκε σε παλιότερη συνάντηση και δεν απέδωσε. Αντίθετα πέρσυ με τους λαχνούς βγήκαν τα έξοδα και κάποιος πήρε και τη φιγούρα σπίτι του. Το ταμείο της σελίδας έτσι κι αλλιώς είναι μείον, το βλέπεις και στο ποσοστό που φαίνεται στην αρχική σελίδα, μετά τη συνάντηση το ποσοστό θα ανανεωθεί και όλα τα έσοδα πάνε για τα δικαιώματα και το hosting.

Πέρσυ είχε προσφέρει ο Σωτήρης ο Παπατραγιάννης μια εξαιρετική φιγούρα θεάτρου σκιών την οποία διαθέσαμε με λαχνούς, φέτος προσφέρθηκε τζουράς από τους συγκεκριμένους οργανοποιούς, το βρίσκω λυπηρό να μιλάμε για εμπορευματοποίηση και κρίματα μια βδομάδα πριν τη συνάντηση.

Άβαταρ μέλους
bill1961
συντονιστής<br>(03/2008 ως τώρα)
Δημοσιεύσεις: 1006
Εγγραφή: 10 Μάιος 2005 11:51 pm
Τοποθεσία: Ηγουμενίτσα

Re: Ετήσιο γλεντάκι στη Μαραθιά (Κουρούτα)

#4 Δημοσίευση από bill1961 »

Όταν για την ενίσχυση της σελίδας, έχεις δύο εναλλακτικές:
1. Δίνεις 300 ευρώ για να αγοράσεις ένα μπαγλαμά
2. Παίρνεις δωρεάν ένα τζουρά
ε!, δε νομίζω πως έχεις πάρα πολλά να σκεφτείς όσον αφορά τις επιλογές σου.
Προφανώς τα περί "εμπορευματοποίησης" ούτε μας αφορούσαν ποτέ, ούτε και μας αφορούν.
Και μια μικρή διόρθωση. Για την ενίσχυση της σελίδας, πέρυσι μας προσέφερε μια φιγούρα Καραγκιόζη ο Σωτήρης, ενώ παλιότερα με προσφορά μελών της σελίδας εκδώσαμε το βιβλίο για τους μανέδες.

Άβαταρ μέλους
liga rosa
More than 150 posts user.
Δημοσιεύσεις: 452
Εγγραφή: 10 Νοέμ 2009 07:36 pm
Τοποθεσία: Αθήνα

Re: Ετήσιο γλεντάκι στη Μαραθιά (Κουρούτα)

#5 Δημοσίευση από liga rosa »

εντάξει, δεν το έθεσα σωστά με την λέξη "χορηγός" -μου φάνηκε όμως ένα βήμα προς κάποια εμπορευματοποίηση. βασικά με ξένισε η τεράστια διαφήμιση στην πρώτη σελίδα. τελοσπάντων, μακάρι να αποδώσει η λοταρία.
καταλαβαίνω το σκεπτικό σας και την θέση σας, ούτε δάχτυλο κούνησα, ούτε αλλάζει η καλή γνώμη μου για τη σελίδα και εσάς προσωπικά. νομίζω γνωριζόμαστε αρκετά καλά για ξέρετε τις προθέσεις μου.
το περίσσιο χαλάει το ίσιο

Για το Ανικανοποίητο.....
More than 150 posts user.
Δημοσιεύσεις: 729
Εγγραφή: 20 Νοέμ 2015 11:17 pm

Re: Ετήσιο γλεντάκι στη Μαραθιά (Κουρούτα)

#6 Δημοσίευση από Για το Ανικανοποίητο..... »

Θα ήθελα να ευχηθώ στα μέλη και στους επισκέπτες της σελίδας καλό υπόλοιπο καλοκαιριού και καλές διακοπές. Στους επισκέπτες της Κουρούτας
καλά τζαμαρίσματα!!!

jimavagianos
Δημοσιεύσεις: 44
Εγγραφή: 21 Μαρ 2006 03:58 am

Re: Ετήσιο γλεντάκι στη Μαραθιά (Κουρούτα)

#7 Δημοσίευση από jimavagianos »

Δυνατή η συμμετοχή και αυτή τη φορά, κάτι, άκρως, αναμενόμενο. Φέτος, για πρώτη φορά και ζωντανές μεταδόσεις, σύντομης διάρκειας, από το γλέντι, στην ομάδα τής σελίδας στο facebook. Χρήστες facebook, που δεν μπορείτε να παρευρεθείτε, μην τις χάσετε!

Απάντηση

Επιστροφή σε “Σχετικά με τη σελίδα μας”