Τραγούδια που ανέβηκαν τώρα τελευταία

Απόψεις σας για τη σελίδα, προβλήματα που εντοπίζονται, σχόλια, παρατηρήσεις
Απάντηση
Message
Συγγραφέας
ΘΑΝΑΣΗΣ
More than 150 posts user.
Δημοσιεύσεις: 390
Εγγραφή: 23 Απρ 2005 08:30 am
Τοποθεσία: ΜΑΡΟΥΣΙ - ΚΑΛΑΜΑΤΑ - ΧΑΝΙΑ

Τραγούδια που ανέβηκαν τώρα τελευταία

#1 Δημοσίευση από ΘΑΝΑΣΗΣ »

H σελίδα αυτή είναι μη-εμπορική και φτιάχτηκε από αγάπη για το ρεμπέτικο και την παραδοσιακή μουσική.
Συντηρείται, συνδιαμορφώνεται και εμπλουτίζεται από τους ίδιους τους χρήστες.

Σύμφωνα με το παραπάνω μιας και τα τραγούδια των Μπιθικωτση και Διονυσίου της εποχής του 1960 δεν ανήκουν στα ρεμπέτικα , θα ανήκουν σίγουρα στα παραδοσιακά !!!!!!! . Μακάρι να ζήσω άλλα 25 με 30 χρόνια ( λιγάκι απίθανο , 70 τώρα ) και να με αξιώσει ο Θεός να δω στη σελίδα Μαζωνάκη , Σφακιανάκη , Πλούταρχο και λοιπούς που θα έχουν γίνει τα τραγούδια τους παραδοσιακά !!!!!!!!!!
Η ΖΩΗ ΚΥΛΑΕΙ ΣΑΝ ΤΟ ΝΕΡΑΚΙ

Συντονιστές
Συντονιστής
Δημοσιεύσεις: 25
Εγγραφή: 28 Ιαν 2011 12:52 pm

#2 Δημοσίευση από Συντονιστές »

Αγαπητέ Θανάση

έχεις δίκιο σε αυτά που γράφεις, όμως εστίασες στην πρώτη πρόταση που αφορά το ρεμπέτικο και την παραδοσιακή μουσική. Η δεύτερη πρόταση που παρέθεσες είανι εξίσου σημαντική για μια σελίδα που είναι ανοιχτή στο να επέμβει και να ανεβάσει ο καθένας ό,τι θέλει. Οπότε σχετικά με τη συντήρηση και συνδιαμόρφωση από τους ίδιους τους χρήστες, καλό θα ήταν να σημαδέψεις τα συγκεκριμένα τραγούδια για σβήσιμο ώστε να βοηθήσεις και μας τους υπόλοιπους και να μην τρέχουν μονο οι συντονιστές για αυτή τη δουλειά.

THEO57
Δημοσιεύσεις: 15
Εγγραφή: 12 Φεβ 2011 12:35 am

#3 Δημοσίευση από THEO57 »

Από τις απαντήσεις που δίδονται στο βασικό κείμενο «ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΚΑΙ ΠΝΕΥΜΑ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ» και, ειδικότερα, στο υπ' αριθμ. 3 ερώτημα «Τι τραγούδια να ΜΗΝ ανεβάζουμε;», προκύπτουν σαφείς κατευθυντήριες γραμμές για το χαρακτήρα της σελίδας. Πιστεύω, ότι τα τραγούδια που "μαζικά" ανέβηκαν πρόσφατα είναι σαφώς αντίθετα προς τις συγκεκριμένες κατευθυντήριες γραμμές και αλλοιώνουν καταφανώς το χαρακτήρα της σελίδας. Συμφωνώ και εγώ με την άποψη του ΘΑΝΑΣΗ, ότι αν αυτό συνεχιστεί προς την ίδια κατεύθυνση και με την ίδια λογική, τότε, πράγματι, σε λίγο χρόνο η σελίδα θα κατακλυστεί όχι μόνον με Μαζωνάκη, Σφακιανάκη, Πλούταρχο κλπ, αλλά και με όλα τα... "παραδοσιακά" του Μάγκα και διάφορα άλλα γυφτοσυρτοτσιφτετέλια λοιπών... επιδέξιων "καλλιτεχνών", με αποτέλεσμα τη σταδιακή απαξίωση του πραγματικού θησαυρού της παράδοσής μας, που με την προσπάθεια, το μεράκι και τη συνεισφορά των μελών της σελίδας έχει συγκεντρωθεί μέχρι τώρα, αλλά, φοβούμαι, και της ίδιας της τόσο αξιόλογης σελίδας. .

giwrgos_p
More than 50 posts user
Δημοσιεύσεις: 92
Εγγραφή: 30 Σεπ 2006 08:03 pm

#4 Δημοσίευση από giwrgos_p »

Δεν ανεβάζουμε καινούργιες ηχογραφήσεις και επανηχογραφήσεις τραγουδιών, είτε ρεμπέτικων είτε παραδοσιακών.
Κυρίως:Δεν ανεβάζουμε τραγούδια το οποία μπορούν εύκολα να βρεθούν στο εμπόριο, επανεκτελέσεις με σύγχρονους καλλιτέχνες κλπ
Δεν ανεβάζουμε δημοτικά τραγούδια σε σύγχρονες εκτελέσεις, ακόμα και από αξιόλογους τραγουδιστές και οργανοπαίκτες γιατί ενδεχομένως να κάνουμε περισσότερο κακό παρά καλό στους ανθρώπους που στηρίζουνε αυτή την μουσική.
Δεν ανεβάζουμε τέλος «σκυλέ» εκτελέσεις τραγουδιών. Όποιος διαφωνεί με τα εκάστοτε ανεβασμένα τραγούδια ας συμπληρώνει τη φόρμα προς σβήσιμο.


Τα παραπάνω αναφέρονται στις "συχνές ερωτήσεις".
Προσωπικά, τα τραγούδια που ανέβηκαν τελευταία δεν τα βλέπω να ανήκουν σε κάποια από τις τρεις κατηγορίες που αναφέρονται.
Επιπλέον, τα τραγούδια αυτά είναι των Μπακάλη, Πετσά, Λαύκα, Καλδάρα, Τσιτσάνη, Δερβενιώτη, Καραπατάκη κυρίως. Για τους περισσότερους από αυτούς τους δημιουργούς υπάρχει αντίστοιχη κατηγορία στη σελίδα.
Τέλος πάντων, ανάλογη συζήτηση είχε γίνει και πριν από περίπου 1μιση χρόνο, με αφορμή τα "ελαφρά". Προσωπικά καταλαβαίνω απόλυτα αυτό που λέει κι έλεγε και τότε ο Θανάσης, αλλά δεν θα έκανα επισήμανση σε κάποιο τέτοιο τραγούδι για διαγραφή.
Επίσης, μου φαίνεται πολύ δύσκολο να κατακλυστεί η σελίδα με "τσιχλοτραγουδάκια χωρίς μαγκιά και ήθος"(Τζιμάκος), διότι οι χρήστες της σελίδας με έχουν κάνει να το πιστεύω. Και, σίγουρα, οι συντονιστές της. Χρήσιμο θα είναι να γίνει μία δουλειά με τις κατηγορίες, γιατί κάποιες έχουν "μπουχτίσει" και η αναζήτηση είναι δύσκολη και ίσως και μη αποτελεσματική κάποιες φορές. Πάνω σε αυτό κάνω κάποιες προσπάθειες τις τελευταίες μέρες και όταν έχω μία κάπως ξεκαθαρισμένη πρόταση, θα την καταθέσω...

ΘΑΝΑΣΗΣ
More than 150 posts user.
Δημοσιεύσεις: 390
Εγγραφή: 23 Απρ 2005 08:30 am
Τοποθεσία: ΜΑΡΟΥΣΙ - ΚΑΛΑΜΑΤΑ - ΧΑΝΙΑ

#5 Δημοσίευση από ΘΑΝΑΣΗΣ »

Κάποτε ανέβαζε κάποιος ένα τραγούδι και αυτόματα εμφανιζόταν στη σελίδα χωρίς έλεγχο , χωρίς λογοκρισία και εύκολα έγραφα τη διαφωνία μου . Τώρα από ότι καταλαβαίνω τα τραγούδια που ανεβαίνουν μένουν στην ουρά και περιμένουν την ενεργοποίηση τους και κάποιος από την ομάδα των συντονιστών το ενεργοποιεί . Ερώτηση : τη στιγμή που το ενεργοποιεί δε βλέπει τι ενεργοποιεί ή ενεργοποιεί αυτόματα ; δηλαδή αν ανεβάσω Σφακιανάκη θα εμφανιστεί στη λίστα μετά από λίγο καιρό;
Αν ενεργοποιείται κάποιο τραγούδι για να μη χαλάσουμε την καρδιά του αυτού που το ανέβασε είναι λάθος από τη στιγμή που δεν στηρίζεται στη διαφήμιση και όποιος γουστάρει μπαίνει και όποιος δε γουστάρει τη βόλτα του συμπεριλαμβανομένης και της αφεντιάς μου .
Για το φίλο που παρατήρησε ότι ο συνθέτης υπάρχει στη λίστα άρα ανεβαίνουν τραγούδια του έχει νομίζω άδικο διότι αφορά τραγούδια του της εποχής αρκετά πριν το 1960 . Τότε να ανεβάσουμε και τα Ινδικά των εν λόγω συνθετών μια που είναι στον κατάλογο σαν συνθέτες .
Αν η απάντηση των συντονιστών είναι κοινή άποψη μεταξύ τους καλώς , αν όχι ο συντονιστής που μου απάντησε καλόν είναι να απαντήσει επώνυμα .
Η ΖΩΗ ΚΥΛΑΕΙ ΣΑΝ ΤΟ ΝΕΡΑΚΙ

Άβαταρ μέλους
mortissa
More than 100 posts user
Δημοσιεύσεις: 143
Εγγραφή: 09 Δεκ 2007 08:20 pm

#6 Δημοσίευση από mortissa »

Είμαι περίεργη να δω τί άλλο θ' ανέβει σε λίγο καιρό..
ίσως κανένα με τον Πασχάλη?...ε, να κάνουμε και κανένα παρτάκι στον καφενέ.
Εγώ βέβαια θα ανάψω τον αργιλέ και δεν πα να τραγουδάει ο τύπος "το κορίτσι του Μάη".
Ρε παιδιά έλεος, όλα αυτά τα τραγούδια δεν ταιριάζουν στη σελίδα και φυσικά υπάρχουν στο εμπόριο, δεν είναι ούτε σπάνια, ούτε δυσεύρετα.
Α και κάτι ακόμα αγαπητοί συντονιστές, μη μου πήτε και μένα, αφού δε μου αρέσουν να καθήσω να τα τσεκάρω για διαγραφή, αυτός που τα ανέβασε ας κάτσει να τα κατεβάσει
:wink:
H μερακλού η μόρτισσα πονεί,
μα δε το λέει...
κι αν τραγουδά, ψεύτη ντουνιά, μέσα η καρδιά της κλαίει..."

Άβαταρ μέλους
bill1961
συντονιστής<br>(03/2008 ως τώρα)
Δημοσιεύσεις: 1006
Εγγραφή: 10 Μάιος 2005 11:51 pm
Τοποθεσία: Ηγουμενίτσα

#7 Δημοσίευση από bill1961 »

Μη βαράτε τους συντονιστές παιδιά!!! :)
Ούτε Μαζωνάκης, ούτε Σφακιανάκης, ούτε Πασχάλης θα ανεβεί...

Απάντηση

Επιστροφή σε “Η δική σας γνώμη”