rebetiko.sealabs.net - Εγγραφή

Με την πρόσβαση στο “rebetiko.sealabs.net” (στο εξής “εμείς”, “εμάς”, “δικό μας”, “rebetiko.sealabs.net”, “http://rebetiko.sealabs.net”), δέχεστε ότι δεσμεύεστε νομικά από τους όρους που ακολουθούν. Αν δεν δέχεστε ότι δεσμεύεστε νομικά από όλους τους ακόλουθους όρους τότε παρακαλούμε μην δημιουργήσετε κάποιον λογαριασμό και χρησιμοποιήσετε το “rebetiko.sealabs.net”. Είναι πιθανόν να μεταβάλλουμε τους όρους οποιαδήποτε χρονική στιγμή και θα επιδιώξουμε να σας ενημερώσουμε για αυτό με τον προσφορότερο δυνατό τρόπο, όμως θα ήταν συνετό εκ μέρους σας να ξαναδιαβάζετε τακτικά την παρούσα σελίδα καθώς η συνεχιζόμενη χρήση του “rebetiko.sealabs.net” μετά τις εκάστοτε αλλαγές δείχνει πως δέχεστε ότι δεσμεύεστε νομικά από αυτούς τους όρους με την ανανεωμένη και/ή τροποποιημένη μορφή των όρων.

Η ιστοσελίδα μας είναι βασισμένη στο λογισμικό phpBB (στο εξής “αυτοί”, “αυτών”, “αυτούς”, “λογισμικό phpBB”, “www.phpbb.com”, “phpBB Group”, “phpBB Teams”) που είναι a bulletin board solution κάτω από ΓΕΝΙΚΗ ΑΔΕΙΑ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΧΡΗΣΗΣ “General Public License” (hereinafter “GPL”) και μπορεί να μεταφορτωθεί από την σελίδα www.phpbb.com. Η ομάδα του phpBB δεν μπορεί να ασκήσει την επιρροή στο περιεχόμενο και τους στόχους, τους οποίους ο χρήστης με αυτό το λογισμικό ακολουθεί λόγω των κανονισμών του GPL. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το phpBB, παρακαλούμε δείτε τα παρακάτω: http://www.phpbb.com/.

Η ρεμπετοσελίδα rebetiko.sealabs.net, λειτουργεί υπό τους κάτωθι όρους χρήσης τους οποίους ο επισκέπτης / μέλος των σελίδων του δικτυακού τόπου οφείλει να σέβεται για την ομαλή λειτουργία του ιστοχώρου. Οι ακόλουθοι κανόνες λειτουργίας θεσπίστηκαν ώστε να διασφαλίσουν την ομαλή διεξαγωγή των συζητήσεων και της συμμετοχής στην ιστοσελίδα.
Η εγγραφή και η συμμετοχή σας στης λειτουργίες της σελίδας σημαίνει το σεβασμό και την αποδοχή των κανόνων λειτουργίας.

* Δεν επιτρέπεται η δημιουργία περισσότερων του ενός λογαριασμού πρόσβασης. Αν έχετε πρόβλημα με την πρόσβαση σας στο forum μην δημιουργείτε νέο λογαριασμό, χρησιμοποιείστε το μεηλ της σελίδας: rebetoselida at gmail.com
* Δεν επιτρέπονται μηνύματα για παράνομο λογισμικό/τραγούδια, λογισμικό εξουδετέρωσης προστασίας, ή αναφέρονται σε παράνομη απόκτηση προστατευμένου περιεχόμενου.
* Απαγορεύονται τα μηνύματα που έχουν ως αποτέλεσμα τη δημιουργία έριδων / κακής ατμόσφαιρας στο forum. Σεβαστείτε όλα τα μέλη ακόμη κι αν διαφωνείτε. Σεβαστείτε όλα τα πρόσωπα φυσικά ή νομικά ακόμη κι αν σας έχουν βλάψει. Στόχος μας η ομαλή, υγιής ανταλλαγή απόψεων από όλους τους χρήστες.
* Τυχόν αντιρρήσεις σε επεμβάσεις των συντονιστών του Forum θα πρέπει να υποβάλλονται με προσωπικό μήνυμα (πμ) στο συντονιστή και όχι δημόσια. Κατόπιν θα συζητούνται από ολόκληρη την ομάδα των συντονιστών και θα απαντάμε σε όλους.

Η διαδικασία της εγγραφής είναι απλή, σύντομη και εντελώς δωρεάν. Αφού αποδεχθείτε τους όρους χρήσης, θα πρέπει να συμπληρώσετε μια φόρμα, επιλέγοντας ένα όνομα χρήστη (username) και έναν κωδικό πρόσβασης (password). θα σας ζητηθεί επίσης η προσωπική σας διεύθυνση ηλεκτρονικής αλληλογραφίας (e-mail), η οποία θα χρησιμοποιηθεί για την πιστοποίηση της ηλεκτρονικής σας ταυτότητας. Το e-mail αυτό θα πρέπει να είναι έγκυρο, αφού σε αυτό θα σας σταλούν όλες οι απαραίτητες οδηγίες για τη δωρεάν ολοκλήρωση της διαδικασίας της εγγραφής σας ως μέλος. Τα προηγούμενα στοιχεία είναι υποχρεωτικά, επιπλέον μπορείτε προαιρετικά να συμπληρώσετε επί πλέον στοιχεία, όπως πχ τόπος, ενδιαφέροντα. Θα ήταν καλό να συμπληρώσετε και κάποια τέτοια στοιχεία για την καλύτερη επικοινωνία και γνωριμία μεταξύ των μελών.
Ως χρήστης συμφωνείτε ότι όλες οι προσωπικές πληροφορίες καθώς και τα μηνύματα που έχετε εισαγάγει αποθηκεύονται σε μια βάση δεδομένων. Οι πληροφορίες δεν θα αποκαλυφθούν σε οποιοδήποτε τρίτο χωρίς τη συγκατάθεσή σας. Η e-mail διεύθυνση σας και τα προσωπικά σας στοιχεία μπορούν να παραμείνουν κρυφά από τα υπόλοιπα μέλη, αν το επιθυμείτε. Μπορείτε να καθορίσετε στις επιλογές του λογαριασμού σας αν θα φαίνονται δημόσια ή όχι. Τα μέλη της ρεμπετοσελίδας, που για δικούς τους λόγους επιθυμούν να διαγραφεί ο λογαριασμός τους, μπορούν να επικοινωνήσουν με τους διαχειριστές είτε με προσωπικό μήνυμα είτε μέσω του e-mail της σελίδας, με τέτοιον τρόπο ώστε να μπορεί να γίνει ταυτοποίηση μέλους / λογαριασμού και να ζητήσουν την διαγραφή του λογαριασμού τους. Ο λογαριασμός δεν θα διαγράφεται αλλά θα απενεργοποιείται σε περίπτωση που θα προξενούσε αυτή η ενέργεια (λόγω δομής της βάσης), προβλήματα στο φόρουμ, στο wiki (κατάστιχα) ή σύστημα διορθώσεων. Για παράδειγμα να διαγραφούν πόστ, αλλάζοντας/αλλοιώνοντας το ιστορικό ή πχ τη ροή μιας συζήτησης (πχ να απαντάνε σε αυτά απο κατω άλλοι και να μην φαίνεται σε τί απαντήσαν κλπ κλπ).

Τα μέλη της ιστοσελίδας έχουν τη δυνατότητα να διορθώσουν οποτεδήποτε τα προσωπικά τους στοιχεία και πληροφορίες, καθώς και να τα επικαιροποιήσουν.

Προς το παρόν δεν υπάρχει η δυνατότητα διαγραφής μέλους, εαν κάποιος θέλει να αποχωρήσει, μπορούμε να τον καταστήσουμε 'ανενεργό' χρήστη και αυτό να φαίνεται στο προφίλ του. Σε αυτή την περίπτωση ο χρήστης δεν θα μπορεί να συνδεθεί. Αυτό γίνεται γιατί έτσι όπως είναι φτιαγμένη η σελίδα με το σύστημα phpbb2, υπάρχει ασυνέπεια στη βάση δεδομένων και δημιουργούνται προβλήματα.

Εάν κάποιος επισκέπτης / χρήστης δε συμφωνεί με τους όρους προστασίας των προσωπικών δεδομένων που προβλέπονται στο παρόν τμήμα οφείλει να μη χρησιμοποιεί τις υπηρεσίες που παρέχει αυτή η σελίδα.
Απαγορεύονται αυστηρά τα μηνύματα με προσωπικές επιθέσεις ή με την χρήση ειρωνικών, χλευαστικών, απειλητικών, ρατσιστικών και προσβλητικών εκφράσεων και προσωπικών χαρακτηρισμών. Οι όποιες προσωπικές αντιπαραθέσεις θα πρέπει να γίνονται σε κόσμιο επίπεδο, και σε ήπιο τόνο, ώστε να μην προσβάλλεται ο συνομιλητής.

Η παραβίαση του κανόνα αυτού θα συνεπάγεται την άμεση διαγραφή του συγκεκριμένου θέματος ή μηνύματος και ενδεχομένως την απαγόρευση πρόσβασης στο forum για τον συγκεκριμένο χρήστη (ban).

* H ιστοσελίδα αυτή διατηρεί χώρο συνομιλιών στο Internet σύμφωνα με τους ειδικότερους όρους που αυτοί αναφέρθηκαν παραπάνω. Οι επισκέπτες / χρήστες των σχετικών υπηρεσιών οφείλουν να τηρούν τους κανόνες καλής συμπεριφοράς και ευπρέπειας και να μην προβαίνουν σε παράνομες ή ανήθικες διατυπώσεις.
* H ιστοσελίδα αυτή σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να θεωρηθεί ότι αποδέχεται ή ενστερνίζεται κατά οποιονδήποτε τρόπο τις εκφραζόμενες σε αυτούς τους χώρους προσωπικές ιδέες ή αντιλήψεις.
* Τα μέλη παραμένουν αποκλειστικά υπεύθυνα για όλες τις πράξεις που διενεργούνται από το λογαριασμό τους (user account), συμπεριλαμβανομένου του περιεχομένου που μεταδίδουν μέσω των λειτουργιών της σελίδας (φόρουμ, σύστημα διορθώσεων, βιβλίο επισκεπτών, εγκυκλοπαίδεια "wiki", τσατ, αφιερώσεις στο ράδιο)
* H ιστοσελίδα αυτή και ο ιδιοκτήτης του δε φέρουν καμία ευθύνη για τις θέσεις φυσικών ή νομικών προσώπων ή για οποιαδήποτε παρεξήγηση ή απώλειες, άμεσες, έμμεσες, ειδικές, επακόλουθες ή άλλες, ή βλάβες οποιουδήποτε τύπου από την πλευρά των χρηστών / επισκεπτών.
* H ιστοσελίδα αυτή και ο ιδιοκτήτης του δεν ευθύνονται σε καμία περίπτωση για την εγκυρότητα και ορθότητα των πληροφοριών, κρίσεων και σχολίων που περιέχονται σε μηνύματα μελών και για ενέργειες που θα είναι αποτέλεσμα μηνυμάτων ή και συμβουλών που παρέχονται από μηνύματα μελών στο forum του.
* Συνεπώς, οι επισκέπτες / χρήστες της ιστοσελίδας, χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες του με δική τους πρωτοβουλία, αναλαμβάνουν και τη σχετική ευθύνη διασταύρωσης των παρεχομένων πληροφοριών με τις πηγές.
* H ιστοσελίδα αυτή δεν φέρει καμία ευθύνη ή υποχρέωση για την διαγραφή, φθορά η αποτυχία αποθήκευσης αρχείων ή άλλου περιεχομένου το οποίο διατηρείται ή διακινείται μέσω οποιασδήποτε σελίδας ή υπηρεσίας του δικτυακού του τόπου.
* H ιστοσελίδα αυτή και ο ιδιοκτήτης του δεν ευθύνονται για το περιεχόμενο άλλων sites για τα οποία δεν μπορεί να ελεγχθεί το περιεχόμενό τους, καθώς και καμία ευθύνη για μηνύματα που θίγουν πνευματικά δικαιώματα τρίτων ή κατοχυρωμένου υλικού.
* Καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να μην υπάρξουν τέτοια μηνύματα. Σε περίπτωση όμως δημοσίευσης τέτοιων μηνυμάτων, αν είστε ο κάτοχος των δικαιωμάτων μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο e-mail μας, ώστε να αποσυρθούν άμεσα!

Πριν ζητήσετε / ρωτήσετε κάτι ακολουθήστε τους παρακάτω απλούς κανόνες:

* Χρησιμοποιήστε την Αναζήτηση του forum(Ίσως να υπάρχει αυτό που ζητάτε σε κάποιο παλιότερο topic / μήνυμα).
* Μην "απαιτείτε", αλλά ζητήστε ευγενικά αυτό που θέλετε με όσο το δυνατό πιο σαφή τρόπο. Θυμηθείτε ότι με μια σαφέστερη περιγραφή γλυτώνετε χρόνο και για εσάς και για τους άλλους.
* Θυμηθείτε πως οι υπόλοιποι χρήστες του forum δεν είναι υποχρεωμένοι να σας απαντήσουν, μπορεί να μην υπάρχει απάντηση για το ερώτημά σας ή, απλά, οι αναγνώστες της ερώτησής σας να μην τη γνωρίζουν.

Η σελίδα δεν χρησιμοποιεί αλγορίθμους κρυπτογράφησης για τα δεδομένα που διακινούνται μέσω της σελίδας, τραγούδια, λογαριασμούς, κωδικούς, μηνύματα. Σας συμβουλεύουμε να χρησιμοποιείτε άλλες μεθόδους για την αποστολή ευαίσθητων ή προσωπικών σας δεδομένων. Σε κάθε περίπτωση η ρεμπετοσελίδα δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν απώλειες ευαίσθητων ή προσωπικών δεδομένων.

Οποιαδήποτε απορία για κλείδωμα ή διαγραφή μηνύματος ή θέματος θα πρέπει να υποβάλλεται με προσωπικό μήνυμα (PM) ή e-mail στους αρμόδιους Συντονιστές ή τον Διαχειριστή και όχι με δημιουργία θέματος (thread) ή μηνύματος (post). Η παραβίαση του κανόνα αυτού θα συνεπάγεται το κλείδωμα ή και τη διαγραφή του συγκεκριμένου θέματος ή μηνύματος και ο χρήστης θα λαμβάνει προειδοποίηση με προσωπικό μήνυμα.

Πρέπει να είστε προσεκτικοί να μην χρησιμοποιείτε εκφράσεις εκείνες που μπορεί να προσβάλλουν την προσωπικότητα των συμμετεχόντων στις συζητήσεις, στις διάφορες κατηγορίες του Forum.

Οι συμμετέχοντες συμφωνούν να μην τοποθετούν δυσφημιστικό, προσβλητικό ή οποιοδήποτε άλλο υλικό. Οι συμμετέχοντες κατανοούν και αποδέχονται ότι η ιστοσελίδα διατηρεί σε κάθε περίπτωση το δικαίωμα οι διαχειριστές και οι συντονιστές να διορθώνουν τις προσβλητικές λέξεις, να διαγράφουν εξ' ολοκλήρου τα προσβλητικά ή ανάρμοστα μηνύματα ή συνδέσμους προς παράνομο υλικό.

Οι συμμετέχοντες κατανοούν και αποδέχονται ότι οι διαχειριστές και οι συντονιστές έχουν το δικαίωμα να αφαιρέσουν, μεταφέρουν ή και να «κλειδώσουν» σχόλια σε κάθε περιοχή του site, που, κατά την κρίση τους, δε συμφωνούν με τους όρους χρήσης και τους κανόνες λειτουργίας.

Εάν κάποιος επισκέπτης / χρήστης δε συμφωνεί με τους όρους προστασίας των προσωπικών δεδομένων που προβλέπονται στο παρόν τμήμα οφείλει να μη χρησιμοποιεί τις υπηρεσίες της ιστοσελίδας rebetiko.sealabs.net.

Οι συμμετέχοντες κατανοούν και αποδέχονται ότι η ιστοσελίδα διατηρεί το αποκλειστικό δικαίωμα να απαγορεύσει την πρόσβαση στο forum (ban) στα μέλη που έχουν παραβιάσει το γράμμα ή το πνεύμα των όρων χρήσης και των κανόνων λειτουργίας.

Οι διαχειριστές διατηρούν το δικαίωματα να ανοίγουν ή να κλείνουν το κατέβασμα τραγουδιών σε τυχαίες μέρες και ώρες ανάλογα με τα κατεβάσματα τα οποία επιτρέπονται στη σελίδα, ανάλογα με τη συμφωνία που έχει επέλθει με την ΑΕΠΙ. Το streaming επιτρέπεται ελεύθερα για κάθε χρήστη, χωρίς όμως δυνατότητα καταφόρτωσης (downloading) του τραγουδιού.

Τα μουσικά έργα παρέχονται μόνο για ιδιωτική χρήση κάθε επισκέπτη /χρήστη και απαγορεύεται η με οποιονδήποτε τρόπο περαιτέρω εκμετάλλευση αυτών χωρίς την σχετική άδεια από την ΑΕΠΙ.

Εφόσον κάποιος θαμώνας επιθυμεί να στείλει ένα τραγούδι στη βάση δεδομένων της σελίδας, αναγνωρίζει ότι το κάνει με δική του πρωτοβουλία και ευθύνη και με τις παρακάτω προϋποθέσεις:
Α. Ο θαμώνας έχει νόμιμα στην κατοχή του το συγκεκριμένο τραγούδι, είτε από δίσκο 78 στροφών, είτε από μεταγενέστερη επανακυκλοφορία του σε δίσκο 33 στροφών, κασέτα ή cd, είτε με οποιονδήποτε άλλο νόμιμο τρόπο (πχ online αγορά).
Β. Ο χρήστης, στέλνοντας το τραγούδι στη σελίδα, δηλώνει και αναγνωρίζει ότι προβαίνει σε άτυπη άνευ ανταλλάγματος δωρεά του ψηφιακού αντιγράφου του τραγουδιού στη σελίδα και μεταβιβάζει στη σελίδα (στον ιδιοκτήτη της σελίδας) κάθε δικαίωμα πάνω στο ψηφιακό αντίγραφο του τραγουδιού. Ο ιδιοκτήτης της σελίδας μετά τη μεταβίβαση, έχει τη διακριτική ευχέρεια να κάνει το τραγούδι διαθέσιμο προς όλους τους θαμώνες της σελίδας, χωρίς κανένα εκ μέρους τους αντάλλαγμα ή αμοιβή, υπό τους όρους του ισχύοντος κανονισμού. Ο χρήστης που έστειλε το τραγούδι στη σελίδα, μετά τη μεταβίβαση, δεν διατηρεί κανένα δικαίωμα αποζημίωσης, αποζημίωσης λόγω ηθικής βλάβης, διαφυγόντων κερδών ή ανάκλησης της δωρεάς για οποιοδήποτε λόγο, έναντι του ιδιοκτήτη της σελίδας, των διαχειριστών και των μελών της σελίδας, ούτε και δικαίωμα προσδοκίας για οποιοδήποτε από τα προηγούμενα. Η μη ενσωμάτωση του τραγουδιού στη βάση δεδομένων της σελίδας, σύμφωνα με τον ισχύοντα κανονισμό, δεν γεννά δικαίωμα επιστροφής του τραγουδιού στο μέλος που το έστειλε, ούτε γεννά προς όφελος αυτού του μέλους, δικαίωμα αποζημίωσης, αποζημίωσης λόγω ηθικής βλάβης, διαφυγόντων κερδών ή ανάκλησης της δωρεάς για οποιοδήποτε λόγο, έναντι του ιδιοκτήτη της σελίδας και των διαχειριστών, ούτε και δικαίωμα προσδοκίας για οποιοδήποτε από τα προηγούμενα. Σε κάθε περίπτωση, το αν θα ενσωματωθεί ή όχι ένα τραγούδι στη βάση δεδομένων της σελίδας, υπόκειται στην ανέλεγκτη κρίση του ιδιοκτήτη της σελίδας και των διαχειριστών της και μόνο αυτών, χωρίς να δίνεται δικαίωμα γνώμης στον χρήστη που έστειλε το τραγούδι ή σε οποιονδήποτε άλλο χρήστη. Ο ιδιοκτήτης της σελίδας υπόσχεται ότι, σύμφωνα με τον ισχύοντα κανονισμό, θα κάνει το τραγούδι διαθέσιμο στα μέλη της σελίδας ακριβώς όπως στάλθηκε, χωρίς περικοπές ή αλλοιώσεις με εξαίρεση εάν προϋπήρχε στη σελίδα, οπότε στο ξεκαθάρισμα των διπλών να έφυγε. Σημειωτέον ότι στο ξεκαθάρισμα κρατιέται το καθαρότερο αρχείο. Αυτό δικαιολογείται διότι πρέπει να γίνεται έλεγχος, αν υπάρχει ή μη η συγκεκριμένη ηχογράφηση στη σελίδα. Τα διπλοανεβασμένα τραγούδια κατασπαταλούν τον χρόνο των υπεύθυνων της σελίδας.

Η σελίδα δεν φέρει καμία ευθύνη, έναντι των μελών της αλλά και έναντι κάθε τρίτου, στην περίπτωση που κάποιος θαμώνας στείλει τραγούδι στη βάση δεδομένων χωρίς, εν γνώσει του, να τηρούνται οι ανωτέρω προϋποθέσεις.

Όποιος χρήστης επιθυμεί μπορεί να συνεισφέρει με τη μορφή χρηματικής δωρεάς προς τη σελίδα, ώστε να καλύπτονται τα έξοδα συντήρησης, ενοικίασης μηχανημάτων και απόδοσης δικαιωμάτων ή σαν ένδειξη συμπαράστασης για τις άφθονες εργατοώρες που έχουν αφιερωθεί ώστε να συνεχίζει να λειτουργεί αυτή η σελίδα. Ο χρήστης που στέλνει δωρεά παρακαλείται στέλνοντας μήνυμα στη διαχείριση της σελίδας, να μας δηλώνει εάν επιθυμεί να φαίνονται πλήρως, μερικώς ή καθόλου τα στοιχεία του και το ποσό που έχει προσφέρει. Δηλώνουμε σαφώς ότι τυχόν χρηματική εισφορά δεν συνεπάγεται αγορά κανενός επιπλέον δικαιώματος/υπηρεσίας προς τον εισφέροντα.

Οι όροι χρήσης μπορούν να τροποποιηθούν ανά πάσα στιγμή και χωρίς προειδοποίηση εφόσον παραστεί ανάγκη με παράλληλη δημοσίευσή τους στην παρούσα θέση και ισχύουν για όλους τους επισκέπτες της ιστοσελίδας, όσο και για τα εγγεγραμμένα μέλη του.