Συζήτηση:Στράτος Παγιουμτζής

Από στίχοι
Μετάβαση σε: πλοήγηση, αναζήτηση

Απορία

Την δισκογραφία του, την έχουμε χωρίσμένη σε τρία μέρη: α) 78 στροφών β) τραγούδια του Τσιτσάνη γ) 45 στροφών. Όμως, το β) δεν διαμοιράζεται (λογικά) στα α) και γ); Άρα ή δεν είναι σωστά ονομασμένες οι κατηγορίες ή είναι μπερδεμένη η λογική της ταξινόμησης. mpletsas 02:22, 10 Απριλίου 2008 (EEST)

Προσωπική μου εκτίμηση είναι οτι η ταξινομηση αυτή δεν εξυπηρετεί κάποια λογική αλλά μάλλον την προτίμηση 'οποιου το συνέταξε.Και εδώ φαίνεται η ανάγκη προσυννενόησης για την τακτική ταξινόμησης των κατηγοριών.Γιά παράδειγμα υπάρχει αταξινόμητη κατηγορία με 32!!! παραπομπές ,την οποία φοβάμαι να ταξινομήσω (για να μην φαω κραξιμο)επειδή γνωρίζω πως η πλειοψηφία των μελών θεωρεί την ιδιότητα της Ιωάννας Γεωργακοπούλου ως συνθέτριας ανύπαρκτη. Η ενα αλλο παράδειγμα όλοι οι συνθέτες που διασκεύασαν η χρησιμοποίησαν παραδοσιακά τραγούδια και τα παρουσίασαν σαν συνθέσεις τους αποκαλούνται αδιαφιλονίκητα συνθέτες μόνο ο Στελλάκης αποκαλείται ως φερόμενος συνθέτης.Αυτο οπως και να γίνει αποτελεί μάλλον την προτίμση αυτού που το γράφει παρά μια αντικειμενική αξιολόγηση της ιδιότητας του καλλιτέχνη. Βάγγος
Οι δύο προφανείς τρόποι ταξινόμησης είναι: ή ανά συνθέτη ή ανα στροφές. Κοιτώντας τώρα δα το ιστορικό του λήμματος βλέπω ότι αρχικά το είχαμε ανά στροφές. Πιθανότατα όμως, πέσαμε πάνω στα μισά της μετατροπής από τον ένα τρόπο ταξινόμησης στον άλλο, εξ ου και η μεσοβέζικη ταξινόμηση που έχουμε τώρα.
Αναφορικά με το τί θα κάνουμε τελικά δεν ξέρω τί είναι προτιμότερο για τον χρήστη που μπαίνει και διαβάζει το λήμμα. Όμως, οι στροφές ή η χρονολογία είναι λιγότερα «αμφιλεγόμενα» κριτήρια για την κατάτμηση της λίστας από την πατρότητα και θα μας γλιτώνανε από τις κακοτοπιές που λες (και από τον «πονοκέφαλο» που προκαλούν).
Για το άλλο που λες, ότι δεν είναι εύκολο να συνεννοούμαστε και να χαράζουμε κοινή γραμμή, ίσως τελικά πρέπει να καθήσουμε μια φορά όλοι οι «βασικοί» του γουϊκίου και να καταρτίσουμε μερικές οδηγίες, που μετά θα ξέρουμε ότι αυτές ακολουθούμε, για να αποφεύγεται η ασυνεννοησία. mpletsas 14:12, 10 Απριλίου 2008 (EEST)
Στην περίπτωση του Στράτου και των κάποιων πολύ βασικών τραγουδιστών, ο κατάλογος με τα τραγούδια είναι πολύ μεγάλος και χαώδης. Προσωπικά με κουράζει πάρα πολύ να ψάχνω από πάνω μέχρι κάτω την λίστα. Συμφωνώ μαζί σας στα περισσότερα, απλά το οπτικό θέαμα των καταλόγων βγαίνει λίγο κουραστικό.
Πολλές φορές τα κάνω bold ή italics για να υπάρχει κάποια διαφορά, αλλά και πάλι δε φτάνει... Ξέρω γω; Καλά θα είναι να μαζευτούμε οι γουικιστές να τα πούμε. Χασκίλ
Σύμφωνοι. Καλύτερα πάντως αυτήν την κουβέντα, για να συμφωνήσουμε σε ένα κοινό στάνταρ οργάνωσης των λημμάτων, να την κάνουμε στο φόρουμ, βολεύει πιο πολύ στο γράψιμο. Όποιος θέλει ας ανοίξει συζήτηση και θα μπω κι εγώ να μιλήσουμε, μόλις βρω χρόνο. mpletsas 16:21, 10 Απριλίου 2008 (EEST)