Συζήτηση:Βασίλης Τσιτσάνης

Από στίχοι
Μετάβαση σε: πλοήγηση, αναζήτηση

Επιμέλεια λήμματος

Οι συντάκτες του λήμματος έχουνε εισάγει σε αυτό πάρα πολλές πληροφορίες και κοιτάνε να το βελτιώνουνε συνεχώς. Ωστόσο θέλω να πω δυο πράγματα για να να προλάβουμε εν τῃ γενέσει τους κάποια προβλήματα. (Δυστυχώς, δε μπορώ να βρω χρόνο να ασχοληθώ κι ο ίδιος ουσιασικά και δεν έχω και πρόσβαση στις περισσότερες πηγές.)

  • Έχουμε ήδη καμια δεκαριά πηγές για το λήμμα ωστόσο δεν έχουμε παραπομπές, ούτως ώστε σε κάθε σημείο του κειμένου όπου αναφέρεται κάποια πληροφορία, να ξέρουμε την προέλευση της. Εντούτοις σε ορισμένα σημεία είναι πολύ πιθανόν οι πηγές να «διαφωνούνε». Καλό είναι να ξεκινήσουμε να το φτιάχνουμε να είναι με παραπομπές.
  • Βλέπω επίσης σε μερικά σημεία υποκειμενικές κρίσεις (!) πχ: «Εκει που υστερεί κάπως είναι στη λαίλαπα των μάμπο του Χιώτη...». Αυτά πρέπει να τα καθαρίσουμε. (Εν προκειμένω, άν κάποιος χαρακτήρισε έτσι τα τραγούδια αυτά του Χιώτη, τότε η πληροφορία αυτή ας μπει στο λήμμα του Χιώτη με παραπομπές (ποιός και πότε είπε τί), και όχι στου Τσιτσάνη.)

Αυτά τα λέω από ενδιαφέρον γιατί το λήμμα του Τσιτσάνη θα τραβήξει περισσότερους αναγνώστες από πολλά άλλα και πρέπει να το έχουμε φτιαγμένο ωραίο.

Μπλέτσας, 17:34, 2 Δεκεμβρίου 2007 (EET)