ΓΙΑΤΙ ΤΟΣΗ ΘΕΩΡΙΑ?

"Κονσούλτο"
Απάντηση
Μήνυμα
Συγγραφέας
Άβαταρ μέλους
ikarus260
More than 100 posts user
Δημοσιεύσεις: 125
Εγγραφή: 18 Ιούλ 2006 01:47 pm

#8 Δημοσίευση από ikarus260 »

Παιδιά θα ήθελα να πω και γω την γνώμη μου. Κατάλαβα τι θέλει να πει ο Βαγγέλης και έχει ως ένα σημείο δίκιο. Καλό όμως θα ήταν να μην κοιτάμε μόνο το έξω αλλά να εμβαθύνουμε σε κάποια πράγματα. Όπως λέει και ο Βαγγέλης, οι συνθέτες τα τραγούδια τα έβγαζαν απ την ψυχή τους και δεν κοίταγαν σε τι δρόμο θα το παίξουν ή αν θα το παίξουν δεξιοτεχνικά. Κοιτάχτε και αυτό. Δηλαδή ήξεραν νότες νομίζετε οι παλιοί; ο Μάρκος, που ήταν ίσως ο μεγαλύτερος συνθέτης του ρεμπέτικου ήξερε να διαβάζει παρτιτούρες ή μήπως έγραφε τα κομμάτια σύμφωνα με κάποια θεωρία; πολύ αμφιβάλλω. Κι όμως, τα κομμάτια του είναι ένα κι ένα και τα βγαλε απ την ψυχή του. Αλλά, σίγουρα δεν είναι κακό να ψαχνόμαστε σε κάποια πράγματα. Φυσικά όλα αυτά είναι η άποψή μου.
Φιλικά Κωστής

Άβαταρ μέλους
socrates
More than 150 posts user.
Δημοσιεύσεις: 438
Εγγραφή: 21 Οκτ 2006 11:31 pm
Τοποθεσία: the other side of nowhere

#9 Δημοσίευση από socrates »

1.Φίλε Γιώργο, γιατί με επιπλήττεις; Δεν υπάρχει κανείς στην σελίδα που να μη τον σέβομαι, άλλωστε την στιγμή που απάντησα στον Βαγγέλη δεν υπήρχαν στην συζήτηση παρά εγώ κι' αυτός, οπότε μην το γενικεύεις.
2.Δεν προσπαθώ να αποδείξω τίποτα για τον εαυτό μου, τί σου έδωσε αυτή την εντύπωση; Απλά προσπαθώ να υπερασπίσω με επιχειρήματα τις απόψεις μου.
3.Φίλε Βαγγέλη, το "ΓΙΑΤΙ ΤΟΣΗ ΘΕΩΡΙΑ", το βρήσκω νόμιμη και πολύ ενδιαφέρουσα ερώτηση. Ακόμα κι' εσύ που δεν φαίνεται να σου πολυαρέσει η πολλή θεωρία, με την ίδια την ερώτηση σου θέτεις ένα ακόμα θεωρητικό πρόβλημα. Θα σου έδινα μια απάντηση, αλλά νομίζω πως για την ώρα με κάλυψαν οι απαντήσεις που ήδη πήρες από τους άλλους.
4.Οι αναφορές σου σε δήθεν αναλυτές, σε ιμπρεσιονισμούς (αναρωτιέμαι πού το βρήκες αυτό), σε κριτές των ρεμπετών, σε μπαρόκ σονατες και τα τοιαύτα μπορούν να εκλειφθούν σαν προσωπικές επιθέσεις από ανθρώπους σαν εμένα που έχουν ήδη μιλίσει για κάποια από αυτά, αλλά αν έμπαινες στον κόπο να διαβάσεις προσεκτικώτερα όλη την επιχειρηματολογία εξ' αρχής, ίσως θα ήξερες ήδη τους λόγους γιατί έγιναν αυτές οι αναφορές και δεν θα ρωτούσες "γιατί τόση θεωρία".
5.Παρατηρώ ότι η πρώτη μου απάντηση σε πείραξε και προκάλεσε την επίσεις πειραχτική δική σου. Βλέπεις τί εύκολο που είναι να γίνει κανείς προσωπικός; Οπότε αντίο στην όντως ωραία σου θεωρητική ερώτηση, "γιατί τόση θεωρία"!
Μετά από αυτό μιλίσαμε για λίγο στο τσάτ και μου είπες πως έγραψες ότι έγραψες μόνο για ανθρώπους που είναι σε θέση να λάβουν το μήνυμα, όχι για όλους. Μα εδώ φίλε μου είναι το μεγάλο WWW, και το λαβαίνουμε όλοι, αποκρυπτογράφησέ το για χάρη μας λοιπόν. Τέλως πάντων, συγνώμη αν σε πείραξε η πρώτη μου απάντηση, δεν ήταν η καλύτερη που θα μπορούσα να είχα δώσει.
6.Βρήκα επίσεις πολύ νόμιμη και ενδιαφέρουσα την αναφορά σου στους "δήθεν αριστερούς" και την φρασεολογία τους, αλλά λιγώτερο αναγκαία προς το παρόν. Είχε και αυτή κάποιον προσωπικό τόνο, αλλά δεν πειράζει γι' αυτό, απλά νομίζω ότι θα έπρεπε να δίνουμε τον λόγο και στους "δήθεν αριστερούς" οταν ρωτάμε "γιατί τόση θεωρία". Τώρα, σε ποιούς αναφέρθηκες, εσύ το ξέρεις μόνο. Εγώ παρατηρώ (με κάποια λύπη) ότι ήδη διόρθωσες το κείμενό σου δυό ώρες αργότερα και οι αναφορά σου σ' αυτούς τους δήθεν αριστερούς δεν είναι πια ορατή. Τί κρίμα! Ποτέ δεν θα μάθουμε ποιοί ήταν αυτοί και ποιές οι δήθεν θεωρίες τους. Keep the show going.

eyAggelos
Δημοσιεύσεις: 24
Εγγραφή: 09 Νοέμ 2006 11:12 pm
Τοποθεσία: Αιγαίο
Επικοινωνία:

Re: ΟΚ

#10 Δημοσίευση από eyAggelos »

baggelas έγραψε:…ΕΝΝΟΩ ΤΙΣ ΘΕΩΡΙΕΣ ΠΕΡΙ ΤΟΥ ΟΤΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΣΥΝΘΕΤΕΣ ΤΟΥ ΡΕΜΠΕΤΙΚΟΥ ΕΚΑΝΑΝ ΛΑΘΗ ΚΑΙ ΕΓΡΑΦΑΝ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΜΕ ΛΑΘΟΣ ΟΡΓΑΝΑ ΚΑΙ ΛΑΘΟΣ ΤΡΟΠΟ…
Εγώ μίλησα περισσότερο για αυτό, και έχω κάνει λάθος. Γι αυτό άλλωστε συζητάμε για να μαθαίνουμε. Δεν ήθελα να εκφράσω ότι έκαναν λάθη αλλά ότι κατάφεραν και μας παράδωσαν μια συγκεκριμένη μουσική, σε ένα συγκεκριμένο βαθμό, όπου εμείς οφείλουμε να την βελτιώσουμε και να την καλλιεργήσουμε. Για δική μας ευχαρίστηση.



Ρωτάς λοιπόν γιατί τόση θεωρία; Και σε συγχαίρω γιατί και εγώ μαζί σου είμαι. Θέλω πιο πολύ να παίζω και να ευχαριστιέμαι. Αλλά υπάρχει ένα πολύ μεγάλο αλλά:
baggelas έγραψε:…ΑΝΑΡΩΤΙΕΜΑΙ Ο ΦΟΥΚΑΡΑΣ. ΤΙ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΤΟΣΕΣ ΘΕΩΡΙΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΛΕΞΕΙΣ ΠΕΡΙΕΡΓΕΣ, ΑΠ ΑΥΤΕΣ ΠΟΥ ΛΕΝΕ ΟΙ ΔΗΘΕΝ ΓΝΩΣΤΕΣ ΠΕΡΙ ΚΟΥΛΤΟΥΡΑΣ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΤΕΤΟΙΑ.
ΒΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΡΕΜΠΕΤΕΣ. Η ΜΟΥΣΙΚΗ ΠΟΥ ΠΑΙΖΟΥΜΕ ΒΓΗΚΕ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΕΣ ΨΥΧΕΣ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΙΣ ΑΠΟΔΕΧΤΟΥΜΕ…
Σκέψου ότι γεννιέσαι 100 χρόνια πιο πριν. Και είσαι και Ρεμπέτης, αλλά εννοείται αγράμματος, αμόρφωτος και φυσικά από μουσική δεν ξέρεις που πάνε τα τέσσερα (εννοώ πράξη, την θεωρία άστη προς το παρόν). Πας λοιπόν στις παρέες σου, ρωτάς, ακούς μαθαίνεις, αγοράζεις το όργανο που σου αρέσει, και τι κάνεις; Αρχίζεις να χτίζεις φίλε συνονόματε.

Αν κάνω κάποιο λάθος πες μου, αλλά έτσι δεν θα συμπεριφερόσουν τότε; Να προσπαθήσεις να μάθεις, με όποιο τρόπο μπορείς αυτό που αγαπάς;
Η μουσική ξεκινά εκεί που σταματά ο Λόγος.

Πύλη Παραδοσιακής μουσικής

baggelas
Δημοσιεύσεις: 22
Εγγραφή: 06 Νοέμ 2006 06:37 pm

ΟΚ

#11 Δημοσίευση από baggelas »

ΟΚ ΕΔΩ ΧΡΕΙΑΖΕΤΕ ΝΑ ΔΩΣΩ ΕΓΩ ΕΝΑ ΤΕΛΟΣ Σ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΑΡΧΙΣΑ
ΑΦΟΥ ΟΜΩΣ ΔΩΣΩ ΚΑΠΟΙΕΣ ΕΞΗΓΗΣΕΙΣ
1 ΦΙΛΕ SOCRATES....ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΟΤΙ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΟ ΑΛΛΑΞΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΦΑΝΕΙ ΟΤΙ ΚΑΝΩ ΚΑΠΟΙΑ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ.((ΑΛΛΩΣΤΕ ΚΑΙ ΕΓΩ ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ ΕΙΜΑΙ))ΟΧΙ ΒΕΒΑΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΙΝΗ ΕΝΝΟΙΑ .ΕΙΜΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ ΣΤΙΣ ΠΕΠΟΙΘΗΣΕΙΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΧΩ ΕΝΤΑΧΘΕΙ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟ ΧΩΡΟ
2 ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΚΑΘΑΡΗΣΩ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ.ΔΕΝ ΑΦΟΡΑ ΚΑΝΕΝΑΝ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΠΟΥ ΛΑΒΑΤΕ ΜΕΡΟΣ ΣΤΗΝ ΣΥΖΗΤΗΣΗ.ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΓΑΠΗΤΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟ.
ΟΤΙ ΕΙΠΑ ΤΟ ΣΤΗΡΙΞΑ ΣΕ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΣΑ.ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΟΛΟΙ ΒΕΒΑΙΟΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΠΡΟΚΕΙΤΟ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΑ ΠΡΟΣΒΟΛΗ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ.
ΑΛΛΩΣΤΕ ΔΕΝ ΟΝΟΜΑΣΑ ΟΥΤΕ ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΩ.ΑΠΛΑ ΕΙΠΑ ΚΑΙ ΕΓΩ ΩΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΡΕΜΠΕΤΗΣ........ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ.
ΕΥΧΟΜΑΙ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΑΣ ΕΧΟΥΜΕ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΑΠΟΨΕΩΝ.
ΑΛΛΩΣΤΕ ΑΥΤΟ ΘΑ ΠΕΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ .ΦΙΛΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ

Απάντηση

Επιστροφή σε “Κουβεντούλα”