Γιώργος Τσαλαμπούνης: Παρτιτούρες και δισκογραφία Σκαρβέλη

Απάντηση
Μήνυμα
Συγγραφέας
Άβαταρ μέλους
peloponnisios
More than 150 posts user.
Δημοσιεύσεις: 159
Εγγραφή: 14 Αύγ 2012 03:38 am

Γιώργος Τσαλαμπούνης: Παρτιτούρες και δισκογραφία Σκαρβέλη

#1 Δημοσίευση από peloponnisios »

Με ιδιαίτερη συγκίνηση μοιράζομαι σήμερα το υλικό που είχε ετοιμάσει ο Γιώργος Τσαλαμπούνης για την πτυχιακή του, φυσικά με την άδεια της οικογένειάς του. Όντας παρών στην έναρξη της εργασίας το 2014, βοηθώντας τον τεχνικά και συντάσσοντας μαζί του την εξαιρετικά ακριβή δισκογραφία του Κώστα Σκαρβέλη, νιώθω μεγάλη περηφάνεια και μια μοναδική σύνδεση με αυτό το υλικό. Για μένα αποτυπώνει μια εποχή έντονης δημιουργικότητας, με πολλές όμορφες στιγμές και με αυτή τη ζωογόνο ενέργεια που λαμβάνει κανείς όταν μελετά και ανακαλύπτει πράγματα για το αντικείμενο που τον ενδιαφέρει. Για μας τότε ήταν η μουσική και συγκεκριμένα το ρεμπέτικο, το οποίο δεν μας ικανοποιούσε μόνο αισθητικά αλλά μας καθόριζε μέχρι ένα βαθμό και ως ανθρώπους. Καμιά φορά βέβαια δεν μπορώ παρά να μην σκεφτώ τι θα μπορούσε να είχε καταφέρει ο Γιώργος αν είχε περισσότερο χρόνο ή αν του είχαν δοθεί κάποιες ευκαιρίες παραπάνω. Νομίζω ωστόσο ότι δεν πρέπει να εστιάζουμε εκεί αλλά στο πόσο θετικά επηρέαζε τους γύρω του. Ο Γιώργος μας έκανε όλους καλύτερους, όχι μόνο σαν καλλιτέχνες αλλά και σαν ανθρώπους, και αυτό νομίζω πρέπει να κρατήσουμε ως πιο πολύτιμο. Δεν θέλω να πλατιάσω άλλο εδώ, άλλωστε το υλικό μιλάει από μόνο του, οπότε αντιγράφω απλά την τελευταία παράγραφο από το σημείωμα που έγραψα για να κατατοπίζει τον αναγνώστη γύρω από αυτό το υλικό:

«Παρά το γεγονός ότι προοριζόταν να ενσωματωθεί σε πτυχιακή εργασία, το υλικό που περιέχεται εδώ μπορεί να σταθεί και ως αυτοτελής δημοσίευση. Πέρα από τη χρησιμότητά του ως ένα επιπλέον εργαλείο εκμάθησης, ειδικά για τους νέους μουσικούς του είδους, αποτελεί σημαντική συμβολή στη γενικότερη μελέτη του έργου του Κώστα Σκαρβέλη, ενός μουσικού που όπως είναι φυσικό ασκεί επιρροή σχεδόν σε κάθε κιθαρίστα που καταπιάνεται με το ρεμπέτικο. Από τη μεριά μου, ελπίζω η παρουσίαση του υλικού να λειτουργήσει ως άλλη μια αφορμή ενθύμησης του φίλου Γιώργου Τσαλαμπούνη, αυτού του ξεχωριστού ανθρώπου και χαρισματικού μουσικού που δυστυχώς έφυγε πολύ νωρίς από κοντά μας».

Για να δείτε ή να κατεβάσετε δωρεάν το υλικό αυτό, κάντε κλικ στον παρακάτω σύνδεσμο:

https://drive.google.com/file/d/1arKTfQ ... u_XbJ/view
Κώστας Σκαρβέλης - Παρτιτούρες και δισκογραφία (εξώφυλλο).png
Κώστας Σκαρβέλης - Παρτιτούρες και δισκογραφία (εξώφυλλο).png (1.15 MiB) Προβλήθηκε 5626 φορές
Τελευταία επεξεργασία από peloponnisios σε 27 Φεβ 2022 10:58 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.

Άβαταρ μέλους
max
More than 150 posts user.
Δημοσιεύσεις: 791
Εγγραφή: 07 Ιούλ 2004 01:08 pm
Τοποθεσία: Αλλού
Επικοινωνία:

Re: Κώστας Σκαρβέλης: Παρτιτούρες και δισκογραφία

#2 Δημοσίευση από max »

Εξαιρετικό Κώστα

Μπορούμε να παραγγείλουμε έντυπη μορφή;

Άβαταρ μέλους
peloponnisios
More than 150 posts user.
Δημοσιεύσεις: 159
Εγγραφή: 14 Αύγ 2012 03:38 am

Re: Κώστας Σκαρβέλης: Παρτιτούρες και δισκογραφία

#3 Δημοσίευση από peloponnisios »

Να 'σαι καλά, Μάκη. Επίσημη έντυπη μορφή δεν υπάρχει ακόμα. Αν εκδοθεί, θα ενημερώσω.

Άβαταρ μέλους
peloponnisios
More than 150 posts user.
Δημοσιεύσεις: 159
Εγγραφή: 14 Αύγ 2012 03:38 am

Re: Γιώργος Τσαλαμπούνης: Παρτιτούρες και δισκογραφία Σκαρβέλη

#4 Δημοσίευση από peloponnisios »

Να ενημερώσω πως ανέβασα μία ανανεωμένη εκδοχή του pdf με λίγο μεγαλύτερο μέγεθος σελίδας από το κλασικό Α4 που είχε η προηγούμενη εκδοχή, κυρίως για μεγαλύτερη άνεση όσον αφορά τα περιθώρια. Η νέα εκδοχή (Μάιος 2022) έχει διάφορες τυπογραφικές διορθώσεις αλλά και κάποιες βελτιώσεις στα κείμενα, στους πίνακες και κάποιες μικροδιορθώσεις στις παρτιτούρες. Το βρίσκετε στον ίδιο σύνδεσμο με πριν: https://drive.google.com/file/d/1arKTfQ ... u_XbJ/view

Κώστας Σκαρβέλης - Παρτιτούρες και Δισκογραφία (εξώφυλλο).png
Κώστας Σκαρβέλης - Παρτιτούρες και Δισκογραφία (εξώφυλλο).png (1.14 MiB) Προβλήθηκε 5087 φορές

Απάντηση

Επιστροφή σε “Βιβλία”