Ματιά ψυχής

Εκφραστείτε ελεύθερα..
Message
Συγγραφέας
Kalliopi
Δημοσιεύσεις: 7
Εγγραφή: 07 Οκτ 2013 07:44 pm

Ματιά ψυχής

#1 Δημοσίευση από Kalliopi »

Τι να μας πεις ρε Οδυσσέα?
Για πιά Ιθάκη μας μιλάς?
Και έχει βαλθεί όλος ο κόσμος
να ψάχνει όλο το ντουνιά?

Αλλος θαρρεί πως ειναι ταίρι
Αλλος πως τόπος μακρινός
Αλλος πως ειναι περιστέρι
κλαδί ελιάς και άπλετο φως.

Η Ιθάκη ειναι στην ψυχή μας
Κρυμμένη εκει σε μια γωνιά
Σε περιμένει να κοιτάξεις
με μάτια αθώα, καθαρά.

Δεν ειναι άνθρωπος, ούτε τόπος
Δεν ειναι αστέρι, ούτε πουλί
Ειναι η φλόγα των ανθρώπων
που υπάρχει μέσα στην ψυχή.(χ2 οι δυο τελευταίοι στίχοι σε κάθε τετράστιχο)

Kalliopi
Δημοσιεύσεις: 7
Εγγραφή: 07 Οκτ 2013 07:44 pm

Re: Ματιά ψυχής

#2 Δημοσίευση από Kalliopi »

Ευχαριστώ md και χαιρομαι που σου αρεσει. Σ'αυτο το σημείο θελω να πω στους συντονιστες οτι ''προσωπικά'' δεν μου αρέσει η ιδέα με τα like σε αυτην τη σελίδα. Την βλεπω σαν κάτι διαφορετικό και οχι σαν facebook, instagram κ.α. Μη μας βαζετε σε αυτο το τρυπάκι....
Απλά την γνώμη μου εκφέρω..Ευχαριστώ..

Άβαταρ μέλους
socrates
More than 150 posts user.
Δημοσιεύσεις: 436
Εγγραφή: 21 Οκτ 2006 11:31 pm
Τοποθεσία: the other side of nowhere

Re: Ματιά ψυχής

#3 Δημοσίευση από socrates »

Αντιθέτως εμένα μου αρέσει και σαν ιδέα και σαν πολιτική ... να κάνω like σε κάτι που μου αρέσει, για συμφωνία απόψεων, ευχαριστία, ενθάρρυνση κλπ, σε μία τόσο κοινωνική σελίδα όπως εδώ.
Thanks, admin

Άβαταρ μέλους
liga rosa
More than 150 posts user.
Δημοσιεύσεις: 446
Εγγραφή: 10 Νοέμ 2009 07:36 pm
Τοποθεσία: Αθήνα

Re: Ματιά ψυχής

#4 Δημοσίευση από liga rosa »

και μένα μου άρεσαν οι στίχοι, αλλά το λάικ μπήκε κατά λάθος! ούτε εγώ γουστάρω λάικ και φειςμπουκιές...
το περίσσιο χαλάει το ίσιο

Άβαταρ μέλους
udialek
More than 150 posts user.
Δημοσιεύσεις: 150
Εγγραφή: 25 Ιαν 2008 01:29 pm
Τοποθεσία: εξορία

Re: Ματιά ψυχής

#5 Δημοσίευση από udialek »

Να βάλουμε και ...dislike!!! Ετσι, να χυθεί και λίγο άιμα! *diablo*

Άβαταρ μέλους
socrates
More than 150 posts user.
Δημοσιεύσεις: 436
Εγγραφή: 21 Οκτ 2006 11:31 pm
Τοποθεσία: the other side of nowhere

Re: Ματιά ψυχής

#6 Δημοσίευση από socrates »

udialek έγραψε:Να βάλουμε και ...dislike!!! Ετσι, να χυθεί και λίγο άιμα! *diablo*
Ενδιαφέρουσα πρόταση, Άλεκ. *rose*
Θα την δεχόμουν υπό την προϋπόθεση ότι τα τυχόντα "like-dislike" θα συνοδευόντουσαν από κάποια τεκμήρια, κριτικές, συζητήσεις, αξιολογήσεις, κλπ.
Νομίζω πως θα διαφοροποιούσε αρκετά την παρούσα σελίδα από το face book, αν όντως χρειάζεται πρόσθετη διαφοροποίηση. Υποθέτω πως εννοείς κάτι σαν "thumbs up-thumbs down" επιλογές/κλικ, και όπως ξέρουμε στο face book η "στρατηγική" των διαχειριστών του είναι να αποφεύγουν όσο γίνεται την οποιαδήποτε εριστική διάθεση των μελλών, το οποίο από μία άποψη είναι καλό αλλά από την άλλη τις πιο πολλές φορές υπάρχει μόνο για να αποθαρρύνει τον σοβαρό διάλογο ή εποικοδομητική κριτική. Δηλαδή υπάρχει η επιλογή να κάνουμε "like" σε κάτι που μας αρέσει και μετά μας επιτρέπεται να αλλάξουμε γνώμη και να κάνουμε με το ίδιο κουμπί "unlike", αλλά όχι "dislike" το οποίο μάλλον θεωρείται "πολιτικά μη ορθό" από τους CEO του face book, και σύμφωνα με αυτή την παρατήρηση που κάνω, κι' εγώ επίσης βρίσκω το face book σαν "αμερικανιά" ή "φεϊσμπουκιά", όπως λέει ο Νίκος πιο πάνω.
Το γεγονός είναι πως στο face book αυτή η πολιτική αποφυγής σοβαρής συζήτησης έχει πετύχει μερικώς αλλά όχι τελείως γιατί υπάρχουν ακόμα άνθρωποι που θέλουν να συζητούν και να διαφωνούν δημοκρατικά και για αυτό το λόγο δημιουργούνται τα διάφορα "groups" όπως "ρεμπετοσελίδα", "tonal composers", "orchestration on line", "Sibelius software forum", για να αναφέρω μερικά στα οποία είμαι μέλος. Αλλά κι' εκεί παρατηρώ ότι πάρα πολλές φορές κι' ενώ δεν λείπουν ούτε η σωστή ούτε η κακόβουλη κριτική, μα ούτε και η βοήθεια και πληροφόρηση, το γενικότερο "πνεύμα της εποχής" είναι πως πρέπει να αποφεύγονται οι "άκαρπες" διαφωνίες και έριδες.
Εγώ προσωπικά πιστεύω πως καμία διαφωνία δεν είναι τελικά άκαρπη και την ακολουθώ μέχρι να βαρεθώ να την ακολουθώ, οπότε βρίσκω το δήθεν φιλειρηνικό "πνεύμα της εποχής" περισσότερο άκαρπο και επικίνδυνο, γιατί πολλές φορές τα γενικότερα θέματα επί τάπητος είναι όντως πολύ σοβαρά (πχ, το πρόβλημα των προσφύγων και η στάση που παίρνει ο καθένας μας απέναντί του) και χωρίς διάλογο, διαφωνία, χειροπιαστές αποδείξεις κλπ, δεν έχουμε καμία ελπίδα να βρούμε άκρη.

Τι έγινε, ρε μάγκες, τελικά? Μας κατέστησαν ευνουχισμένους, παρακολουθούμενους και ακίνδυνους για το σύστημα συζητητές και "ιδεολόγους"? Ντρεπόμαστε να διαφωνούμε, πρέπει ντε και καλά να συμφωνούμε πάντα? Να μην αλληλοβριζώμαστε και βλαστημάμε γιατί αυτό μπορεί να οδηγεί σε απελευθέρωση σκέψης και μπορεί να στραφεί κατά του συστήματος?
Υπενθυμίζω, ότι ο πόλεμος στο Βιετνάμ χάθηκε για τις USA πρώτα σαν ιδεολογικός αγώνας στη Δύση και μετά σαν ένοπλος αγώνας στην Ανατολή, κι' αυτό έγινε μέσω σοβαρού ιδεολογικού καυγά (σχεδόν εξοντωτικού) με τραγούδια, συλλαλητήρια, δημόσιες κινητοποιήσεις κι' ένα σωρό άλλους διαόλους που οι πιο παλιοί από μας θυμούνται. Το πνεύμα της εποχής ήταν αντιμετώπιση και σύγκρουση, όχι πουστο-συγκατάνευση και "like-dislike" και "patting on the shoulders"όπως είναι σήμερα. Εκεί καταντήσαμε δυστυχώς, ωστόσο ο πόλεμος στη Συρία σήμερα είναι εξ ίσου πραγματικός και ίσως πιο επικίνδυνος.
Άρα μας λείπει η διάθεση όχι μόνο να κάνουμε κάτι πρακτικό, αλλά έστω και να διαφωνούμε, σε όλα τα προβλήματα που μας περιβάλλουν, και ένα από αυτά είναι και η τέχνη και πολιτική στάση των καλλιτεχνών γενικότερα.

Εδώ θέλω να προσθέσω, πως ποτέ δεν θα επεκτεινόμουν σε γενικότερα θέματα τόσο πολύ σε ένα thread αυτής της φύσεως με τίτλο "Ματιά Ψυχής", γιατί η συζήτηση που άρχισε μας αποπροσανατολίζει τελείως από το κυρίως θέμα, ενώ αυτό που θα έπρεπε να συζητάμε είναι κυρίως το τραγούδι της "Kalliopi", αλλά αυτοσυγχωρούμαι γιατί η ίδια το έθεσε σαν θέμα, και παρατηρώ πως κι' εγώ άλλες φορές ενοχλούμε και άλλες πάλι δεν θα με ένοιαζε, αν κάποιος αποσυντόνιζε το θέμα μου προς μιά γενικότερη κατεύθυνση. Απλά δεν έχουμε παρά να δηλώνουμε ξεκάθαρα εξ αρχής αν το θέμα που δημοσιεύουμε προσκαλεί/αποβλέπει προς συζήτηση σε στενά ή σε γενικότερα πλαίσια.
Το face book μας έχει αποπροσανατολίσει και αλλοιώσει οποιαδήποτε πραγματική πολιτική/κοινωνική δραστηριότητα.
Αυτά τα ολίγα επισημαίνω για αρχή, αν έχει κάποιος άλλος διάθεση ας συνεχίσει.

Άβαταρ μέλους
liga rosa
More than 150 posts user.
Δημοσιεύσεις: 446
Εγγραφή: 10 Νοέμ 2009 07:36 pm
Τοποθεσία: Αθήνα

Re: Ματιά ψυχής

#7 Δημοσίευση από liga rosa »

καλά τα λες σωκράτη, στο φέιςμπουκ η συζήτηση συνήθως εξαντλείται σε μια φατσούλα και ένα ξερό λινκ. άσε που αν δεν είσαι γραμμένος, σε έχουνε γραμμένο...
το περίσσιο χαλάει το ίσιο

Απάντηση

Επιστροφή σε “Δημιουργική Γωνιά”