Σελίδα 1 από 1

Χορός Τσάμικος,Δημήτρης Σέμσης

Δημοσιεύτηκε: 08 Σεπ 2017 04:24 pm
από peris87
Καλησπέρα σε όλους.Αναζητω οργανικούς σκοπούς παιγμένους από τον Δημήτρη Σέμση.Κατα την αναζήτησή μου έπεσα πάνω σε έναν σκοπό που τιτλοφορείται χορός τσάμικος display.php?d=0&recid=17528 . Γνωρίζει κάποιος παραπάνω πληροφορίες,όπως π.χ. σε ποιόν δίσκο υπάρχει το συγκεκριμένο κομμάτι,παιζει όντως ο Σέμσης κτλ.Ευχαριστώ.

Re: Χορός Τσάμικος,Δημήτρης Σέμσης

Δημοσιεύτηκε: 09 Σεπ 2017 10:34 am
από LIAS
πρόκειται για το ένας αετός καθόντανε και μπορείς να δεις και τα δισκογραφικά στοιχεία πλέον. Δεν μπορώ να πω με σιγουριά ότι παίζει ο Σέμσης, αν και έτσι καταγράφεται στους γνωστούς καταλόγους.

Re: Χορός Τσάμικος,Δημήτρης Σέμσης

Δημοσιεύτηκε: 09 Σεπ 2017 02:19 pm
από THEO57
Κατά το Μανιάτη, στους δύο δίσκους Electrophone Αμερικής P-9003 και Polydor Γερμανίας V-51091 / 118 BA, στους οποίους, σύμφωνα με τη σχετική σημείωση, περιέχεται το οργανικό με βιολί "Χορός Τσάμικος", υπάρχουν τα τραγούδια "Τσάμικος" (Στα Σάλωνα) και "Το τραγούδι του γάμου", με τον Ι. Παναγιωτόπουλο. Επομένως, αν τα αναγραφόμενα προήλθαν από αντιπαραβολή με τα στοιχεία του δίσκου, πρέπει να τα δεχθούμε ως αληθή. Διαφορετικά, μπορούμε να κρατήσουμε μια επιφύλαξη. Έχω και το οργανικό "Χορός καλαματιανός", στο οποίο σύμφωνα με τις σημειώσεις μου παίζει και πάλι ο Δημ. Σέμσης (ακούγεται και η προσφώνηση "γειά σου Σαλονικιέ μου με το βιολάκι σου") και το οποίο ενδέχεται να προέρχεται από την άλλη πλευρά του ίδιου δίσκου, στο οποίο υπάρχει το "Χορός Τσάμικος". Στην περίπτωση αυτή θα πρόσθετα, με πολύ μεγάλη επιφύλαξη, για σχετική έρευνα, το δίσκο Columbia Ελλάδος DG 0193, στον οποίο κατά το Μανιάτη υπάρχουν το "Καλαματιανός" και "Αετός" (αρβανίτικο).

Re: Χορός Τσάμικος,Δημήτρης Σέμσης

Δημοσιεύτηκε: 11 Σεπ 2017 04:28 pm
από LIAS
οι δίσκοι Electrophone P-9003 και Polydor V-51091 περιέχουν και στις δύο πλευρές τις ίδιες ηχογραφήσεις, όπως είναι και στην βάση μας και λόγω της ομοιότητας του ήχου και στις δύο πλευρές, πιστεύω ότι είναι σωστά τα mp3.
Το καλαματιανό με την προσφώνηση "γειά σου Σαλονικιέ μου με το βιολάκι σου" είναι το γνωστό ΜΑΝΤΗΛΙ ΚΑΛΑΜΑΤΙΑΝΟ ή ΣΑΝ ΠΑΣ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ και είναι στον δίσκο V-51059
Τώρα, λόγω της ομοιότητας των ήχων στους V-51091 & V-51059, πιστεύω ότι παίζει ο Σέμσης σε όλα.
Στον DG-0193 περιέχονται ομότιτλα οργανικά, αλλά με πίπιζα κλπ, άλλη κατηγορία ήχου δηλαδή. Είναι και το ΑΕΤΟΣ και το ΚΑΛΑΜΑΤΙΑΝΟ χιλιοπαιγμένα και σίγουρα υπάρχουν πολλές ομοιότητες στις πίσω πλευρές των δίσκων.

Όλα τα παραπάνω, πάντα με επιφύλαξη και χωρίς κανένα δίσκο στο χέρι...