Τραγούδια απο το '55 και μετά απαγορεύονται...

Απόψεις σας για τη σελίδα, προβλήματα που εντοπίζονται, σχόλια, παρατηρήσεις
Απάντηση
Message
Συγγραφέας
Άβαταρ μέλους
nikolas Apf
More than 50 posts user
Δημοσιεύσεις: 58
Εγγραφή: 20 Νοέμ 2009 07:08 pm
Τοποθεσία: Αθήνα

Τραγούδια απο το '55 και μετά απαγορεύονται...

#1 Δημοσίευση από nikolas Apf »

Να κάνω μια ερώτηση προς τους υπεύθυνους,χωρίς να θέλω αν το παίξω έξυπνος,εξάλλου η κουβέντα αυτή κατατάσεται σε μια γενικότερη περι του λαϊκού τραγουδιού.
Ενω λέτε οτι ανεβαίνουν μόνο όσα τραγούδια γράφτηκαν πριν το 1995(έτος για πολλούς-οχι για μένα-θανάτου του ρεμπέτικου) υπάρχουν αρκετά και της δεκαετίας του 1960.Δεν νομίζετε οτι αυτός ο περιορισμός πρέπει να αλλάξει;;Δεν θέλω να σας πίσω οτι θάνατος δεν υπήρξε ποτέ-ούτε νεκρανάσταση και λοιπές βλακίες,αλλά μην είμαστε τόσο πολύ κλειστοί.Παροπίδες στο λαϊκό τραγούδι δεν χωράνε.και ενω το φόρουμ δεν είναι τέτοιο(ανοιχτό είναι,ανοιχτότατο)και όσοι ασχολούνται απ οτι είδα δεν έχουν τέτοιου περιορισμούς στα αυτιά τους, η συγκεκριμένη ανακοίνωση εμένα με χάλασε.Νομίζω οτι οσο περισότερο ακους τόσο περισότερο ανοίγουν και τα ακούσματά σου.Το θεωρώ κρίμα.
Πολλες καλησπέρες σας
...Φεύγω δυστυχής και πλάνος...

Άβαταρ μέλους
max
More than 150 posts user.
Δημοσιεύσεις: 755
Εγγραφή: 07 Ιούλ 2004 01:08 pm
Τοποθεσία: Αλλού
Επικοινωνία:

#2 Δημοσίευση από max »

ΤΟ θέμα αυτό το έχουμε εξαντλήσει σε παλιότερες συζητήσεις. Ακριβώς επειδή δεν θέλουμε να είμαστε απόλυτοι και να έχουμε παρωπίδες, έχουμε αφήσει κάποια τραγούδια μετά το 55 είτε γιατί είναι επανεκτέλεση και έτσι κι αλλιώς σε αυτή την περίπτωση έχει ενδιαφέρον να είναι μέσα είτε γιατί θεωρούμε ότι ταιριάζει με το ύφος της σελίδας. Αλλιώς μετά θα έπρεπε να βάζαμε και Ζαμπέτα και πολλούς άλλους.

Γι αυτό ακριβώς και το όριο μπήκε στο περίπου.

Άβαταρ μέλους
bill1961
συντονιστής<br>(03/2008 ως τώρα)
Δημοσιεύσεις: 1002
Εγγραφή: 10 Μάιος 2005 11:51 pm
Τοποθεσία: Ηγουμενίτσα

#3 Δημοσίευση από bill1961 »

Κατ' αρχάς όπως και μόνος σου διαπίστωσες δεν είμαστε απόλυτα κάθετοι ως προς την τήρηση αυτού του χρονολογικού όριου (1955). Κατά καιρούς και κατά την κρίση του admin και των συντονιστών, περνάνε τραγούδια και μετά το 1955 ή και αρκετά νεότερα. Δε μίλησε κανείς μας για θάνατο του ρεμπέτικου, αλλά όπως και να το κάνουμε η δεκαετία του '50 αποτελεί σταθμό για το λαϊκό μας τραγούδι με την αλλαγή ύφους που σιγά-σιγά συντελείται (γι αυτό και μπήκε το όριο στα 1955 και όχι στο 54 ή 56 ή στο 59 που θα ήταν ίσως και το λογικότερο αφού τότε παύει η κυκλοφορία δίσκων 78 στροφών).
Γράφεις:
Νομίζω οτι οσο περισότερο ακους τόσο περισότερο ανοίγουν και τα ακούσματά σου.
Συμφωνώ απόλυτα, ούτε και μεις είμαστε "μονόχνωτοι" σ' αυτό. Απλά ότι άλλο μας αρέσει το βρίσκουμε και μεις σε άλλες (πολλές και καλές) πηγές. :)ΥΓ. Μαζί γράφαμε Μάκη.... :)

Απάντηση

Επιστροφή σε “Η δική σας γνώμη”