ΣΠΑΝΙΖΟΥΝΕ ΟΙ ΚΙΘΑΡΙΣΤΕΣ ΡΕΜΠΕΤΙΚΟΥ;

"Κονσούλτο"

Σπανίζουν οι κιθαρίστες ρεμπέτικου;

Το δημοψήφισμα λήγει στις 06 Δεκ 2006 10:10 am

NAI
18
90%
OXI
2
10%
 
Σύνολο ψήφων: 20

Μήνυμα
Συγγραφέας
Άβαταρ μέλους
Giannis_Naxos
More than 50 posts user
Δημοσιεύσεις: 79
Εγγραφή: 03 Νοέμ 2005 02:19 pm
Τοποθεσία: Πειραιάς

#22 Δημοσίευση από Giannis_Naxos »

Φίλτατε a.a.d. θέλω να συμφωνήσω απόλυτα μαζί σου. Δέχομαι την κριτική σου και έχεις δίκιο στο ότι έχασα. Γιατί όπως σωστά είπες, εκρήχθηκα..... Και επίσης θέλω να ζητήσω και μια μεγάλη δημόσια συγγνώμη για την προσωπική μου επίθεση στην Κυριακή :oops: ! Σε εσένα ξέσπασα, γιατί δυστυχώς δεν είδα κανέναν να υποστηρίζει τις απόψεις μου. Δεν προσπαθώ να δικαιολογηθώ, καθώς δεν έπρεπε να παρεκτραπώ εξ αρχής.

Σε παρακαλώ όμως το εξής. Κάποια στιγμή γράφεις ότι έχεις προσωπική εμπειρία στο συγκεκριμένο θέμα. Παίζεις κάποιο όργανο? Αν ναι, τι? Μοιράσου αυτήν την εμπειρία μαζί μας για να μαθαίνουμε και εμείς σιγά σιγά.

Και θέλω να προσθέσω και κάτι τελευταίο. Αυτό ο λόγος ήταν ένας απο τους πολλούς (ίσως και ο βασικότερος) για τους οποίους σταμάτησα να παίζω επι χρήμασι (επαγγελματικά)... Γιατί εκεί έχουμε καταλήξει όλοι οι μουσικοί. Αφού σε πληρώνω λένε, πρέπει να τα κάνεις όλα. Ίσως να έτυχα εγώ σε 10-20 κακά αφεντικά, ίσως και κακούς συναδέλφους. Όμως είχα πει από την αρχή ότι αυτό είναι ένα θέμα που μας ''πονάει'' εμάς τους κιθαριστές. Και δεν λέω την προσωπική μου άποψη καθώς γνωρίζω αρκετούς φίλους με το ίδιο παράπονο...

Κυριακή περιμένω απάντηση σου για την εμπειρία σου. Έχει σημασία...
Ο ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΙΟ ΟΜΟΡΦΗ ΑΡΕΤΗ...

Ωραίες ιστοσελίδες: Παραδοσιακή μουσική πύλη

Διακοπές στη Νάξο.

Άβαταρ μέλους
kyriaki35
More than 50 posts user
Δημοσιεύσεις: 75
Εγγραφή: 03 Μάιος 2005 01:39 pm
Τοποθεσία: Ταύρος

#23 Δημοσίευση από kyriaki35 »

Γιάννη μου, δεν χρειάζεται να ζητάς συγνώμη απο μένα. Ξέρω οτι σου είναι πολύ δύσκολο αλλα εχεις τα κότσια να το κάνεις και αυτό σε ανεβάζει πολύ ψηλά στην εκτίμησή μου.
Χρωστάς όμως ενα μεγάλο συγνώμη σε όλους τους πρώην και νυν συναδέλφους σου αλλα και στους πιθανούς μελλοντικούς για τη στάση σου απέναντί τους.
Να ξέρεις πως κανένας δεν γεννιέται γνωρίζοντας μπουζούκι, κιθάρα ή πυρηνική φυσική. Ολοι μα όλοι, παιδεύονται στη ζωή τους για να μάθουν και στη τελευταία τους πνοή παρακαλούν για λίγο ακόμα.
Να θυμάσαι επίσης οτι όποιος καταπιάνεται με κάτι, κάνει λάθη μέχρι να βρεί το σωστό, αυτός που δεν κάνει τίποτα μονο δεν κάνει λάθη.
Και το μεγαλύτερο σχολείο είναι η δουλειά, όποιο επάγγελμα και να κάνεις.
Αυτή σε μαθαίνει να κάνεις λάθη και αυτή σε μαθαίνει να μη τα ξανακάνεις.
Και ειδικά στη δουλειά αυτή, ο συνάδελφός σου είναι άρρηκτα συνδεδεμένος μαζί σου, είναι η προέκτασή σου και η επέκτασή σου. Αν είσαι καλύτερος του, πρέπει να τον βοηθάς και αν είσαι κατώτερός του πρέπει να τον σέβεσαι και να μαθαίνεις απο αυτόν. Ποτέ όμως δεν πρέπει να τον κατακρίνεις. Ποτέ.
Να με συγχωρείς για τις φιλοσοφίες μου που μπορεί να φανούν μελό, αλλα αυτή είναι η μόνη πείρα μου απο αυτή τη δουλειά. Το αποτέλεσμα μετράει, τα πεπραγμένα μας και η υστεροφημία μας.
σαν καναν το καθηκον τους
ησυχοι πια οι γειτονοι
γυρισανε στο σπιτι τους
κι αφησανε στο χιονι
της γειτονιας το φροκαλο
το Τζακ Ο Χαρα κοκαλο!

Άβαταρ μέλους
Mistakidis
Δημοσιεύσεις: 37
Εγγραφή: 05 Ιούλ 2006 11:30 pm

#24 Δημοσίευση από Mistakidis »

Giannis_Naxos έγραψε:Καλησπέρα και πάλι. Κυριακή είδα στο λινκ που λες το παλικάρι που παιζει κιθάρα. Για να πω την αλήθεια δεν τον ξέρω καθόλου και θέλω να τοποθετηθώ. Εντάξει το παιδί παίζει μια κάποια κιθάρα. Ωραία μέχρι εδώ. Όμως! Δεν ξέρει τι όργανο θέλει να παίξει! Τα γεμίσματα που βάζει είναι περιττά. Παίρνει τον ρόλο του μπουζουκιού. Δλδ αν τουν δώσουν ένα μπουζούκι τί θα παίζει? Χιώτη? Είπαμε να κάνουμε γεμίσματα αλλά αυτό παραπάει. Επίσης τοποθετείται λάθος στα ακόρντα του συγκεκριμένου κομματιού. Επειδή με το συγκεκριμένο κομμάτι έφαγα σχετικά πολύ χρόνο για το ''βγάλω'' ακριβώς, κάνει πολλά λάθη. Επίσης δεν ξέρει να χρησιμοποιεί το ''δυνατό'' του μπάσου σωστά. Δλδ για παράδειγμα εκεί που πιάνει Λα- το ότι παίζει στο μπάσο του λα-ντο-μι είναι λάθος ακουστικά. Αν το περιορίσει μόνο στο λα-μι θα είναι πιο ωραίο το δέσιμο με το μπουζούκι. Όσοι έχουν ασχοληθεί και θεωρητική με το θέμα θα καταλάβουν... Με λίγα λόγια, δεν μου έκανε ''κάτι'' ο συγκεκριμένος συνάδελφος. Όχι ότι δεν αξίζει να παίζει! Προς θεού! Όπως λες και εσύ, για τον φίλο της μουσικής που ακούει για να διασκεδάσει καλός είναι... Εγώ θέλω να προτείνω σαν τρομερό κιθαρίστα στον τομέα μας τον Κουκουλιτάκη. Εκεί θα καταλάβετε τι σημαίνει μπασοκίθαρο. Έπαιζε και στο μαγαζί του Σωτήρη πέρυσι!

Επίσης θέλω να διαφωνήσω δυνατά στην τελευταία φράση σου....

Και μη ξεχνάτε πως έχετε το προτέρημα αρα και το προβάδισμα, να τραγουδάτε όταν παίζετε κιθάρα, πιο εύκολα απο ένα μπουζουκτσή.

Στο προηγούμενο ποστ μου εξήγησα τους λόγους τους οποίους νομίζω ότι η κιθάρα είναι πιο δ'υσκολη από το μπουζούκι. Πριν πω οτιδήποτε λοιπόν, γιατι θέλω να συγκρατηθώ, περιμένω εσάς που το πιστεύετε αυτό να το δικαιολογήσετε... Γιατί αυτό το θέμα είναι πολύ ενοχλητικό και κουραστικό για εμάς του κιθαριστές..... :evil: Όλοι οι μπουζουξήδες αυτό υποστηρίζουν! Περιμένω επιχειρήματα....
Τώρα είδα το συγκεκριμένο θέμα και άν και παλιό είπα να γράψω μερικά πράγματα.
Κατ αρχήν το λάθος είναι να συγκρίνεις και να βάζεις βαθμό ¨σπουδαιότητας¨ σε μουσικούς μιας ορχήστρας.Είναι σαν να λές ότι η καρδιά είναι το καλό όργανο ποιός ενδιαφέρεται τώρα για το συκώτι ή την σπλήνα ας πούμε! Όλοι έχουν το ρόλο τους που είναι εξ ίσου σοβαρός για την επιτυχία του σχήματος και όχι για την ματαιοδοξία του καθένα.
Για το άν σπανίζουν οι κιθαρίστες θα πώ πως όχι αλλά σαφώς είναι πολύ λιγότεροι απο τους μπουζουκτσήδες.
όσο για το παλληκάρι στο βίντεο εντάξει μπορεί κάποια ακκόρντα να μήν είναι σωστά αλλά έχεις δεί πολλούς κιθαρίστες να έχουν τέτοιο δεξί;
Γειά χαρά.

Άβαταρ μέλους
ntouzenis
More than 150 posts user.
Δημοσιεύσεις: 618
Εγγραφή: 01 Νοέμ 2005 12:54 pm
Τοποθεσία: Χανιά

#25 Δημοσίευση από ntouzenis »

Κιθαριστες ειναι πολλοι καλα λεει ο Δημητρης, μπουζουξηδες ακομα πιο πολλοι (οχι ομως με μεγαλη διαφορα...), ΜΑΓΑΖΙΑ ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΑΑΑ !!!

Άβαταρ μέλους
manosg
More than 50 posts user
Δημοσιεύσεις: 61
Εγγραφή: 10 Ιούλ 2006 09:18 pm
Τοποθεσία: Μοζαμβίκη

#26 Δημοσίευση από manosg »

Οι μουσικοί είναι λίγοι!
Κρατούσε πλέον μιαν απόσταση απ' την τρέλα, όχι για να σωθεί
Αλλά για να την σώσει αν με νοείς,

Άβαταρ μέλους
Dreamlander
More than 150 posts user.
Δημοσιεύσεις: 284
Εγγραφή: 11 Απρ 2006 02:50 pm
Τοποθεσία: Ηράκλειο

#27 Δημοσίευση από Dreamlander »

manosg έγραψε:Οι μουσικοί είναι λίγοι!
Ακριβώς!

Όσο δε για τους τραγουδιστές, μιας και οι λαϊκές μας συνθέσεις είναι (προσωπική εκτίμηση) κατά 70% "τραγούδι" και κατά 30% "οργανοπαιξία", είναι τουλάχιστον ελάχιστοι στις 'μέρες μας.
Για να γνωρίσεις κάπως καλύτερα μια γυναίκα δυστυχώς θα πρέπει πρώτα να την αγαπήσεις.

Άβαταρ μέλους
Mistakidis
Δημοσιεύσεις: 37
Εγγραφή: 05 Ιούλ 2006 11:30 pm

#28 Δημοσίευση από Mistakidis »

Dreamlander έγραψε:
manosg έγραψε:Οι μουσικοί είναι λίγοι!
Μανωλάκη με το γάντι σφάζεις!!

Απάντηση

Επιστροφή σε “Κουβεντούλα”