Σεμινάριο εισαγωγής στη λαϊκή κιθάρα από τον Νίκο Σαρηγιάννη, Ζάκυνθος 7 Μάη

Για κομπανίες σε ταβέρνες, παρακαλούμε γράφτε στην αντίστοιχη κατηγορία μέσα στις "ταβέρνες"
Απάντηση
Μήνυμα
Συγγραφέας
Άβαταρ μέλους
liga rosa
More than 150 posts user.
Δημοσιεύσεις: 544
Εγγραφή: 10 Νοέμ 2009 07:36 pm
Τοποθεσία: Αθήνα

Σεμινάριο εισαγωγής στη λαϊκή κιθάρα από τον Νίκο Σαρηγιάννη, Ζάκυνθος 7 Μάη

#1 Δημοσίευση από liga rosa »

Την Τρίτη του Πάσχα (7 Μάη) στη Ζάκυνθο, θα παραδώσω σεμινάριο εισαγωγής στη λαϊκή κιθάρα. Στο Θέατρο Σαρακηνάδο, 5-8μμ στον όροφο του θεάτρου.

Σε αυτό το νησί με τη γνήσια μουσική παράδοση, είναι σημαντικό ότι οι περισσότεροι άνθρωποι από μικρή ηλικία ασχολούνται συλλογικά αποκτώντας οικειότητα με την τοπική μουσική - στην οποία κυριαρχούν τα δυτικά ακούσματα - και στην πορεία διαχέονται σε διάφορα μουσικά ρεύματα. Σε ένα φιλόξενο χώρο της Ζακύνθου θα αναζητήσουμε μαζί τις μουσικές μας ρίζες από την Ανατολή, σε ένα διαδεδομένο όργανο που όμως αποκτά ιδιαίτερο ρόλο και τεχνική στο μικρασιάτικο και ρεμπέτικο ύφος.

Θα γίνει ανάλυση των ιδιαίτερων τεχνικών παιξίματος και για τα δύο χέρια, καθώς και των διαφοροποιήσεων ανά περίοδο (Μικρασιάτικο, Πειραιώτικο, Πρώιμο λαϊκό). Παράλληλα, θα γίνει επεξήγηση των βασικών ρυθμών που χρησιμοποιούνται στο ρεμπέτικο και αναφορά στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά κατασκευής της λαϊκής κιθάρας. Τέλος, θα γίνει μια εισαγωγή στην τροπικότητα της Ανατολικής Μεσογείου και στο πώς προσαρμόστηκε σε αυτήν η δυτική αρμονία, ώστε τελικά να προκύψει το σύστημα των λαϊκών δρόμων.

Προπληρωμή μέχρι 3/5. Περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στο 6942443650 ή με μήνυμα στη σελίδα:

https://www.facebook.com/Nickos-Sariyan ... 0796415951
το περίσσιο χαλάει το ίσιο

Απάντηση

Επιστροφή σε “Συναυλίες - Εκδηλώσεις - Εκπομπές”