«Τα Ρεμπέτικα. 1850-1960»

"Κονσούλτο"
Απάντηση
Μήνυμα
Συγγραφέας
Άβαταρ μέλους
Χασκίλ
Συντονιστής
Δημοσιεύσεις: 560
Εγγραφή: 27 Δεκ 2006 11:53 pm
Τοποθεσία: Θεσσαλονίκη

#29 Δημοσίευση από Χασκίλ »

Αλήθεια και επί τη ευκαιρία, κολέκτορα! Τι σκέφτεσαι να κάνεις τελικά με εκείνα τα σπάνια κομμάτια της Χασκήλ που έχεις; :wink:

Άβαταρ μέλους
colectorgram
More than 50 posts user
Δημοσιεύσεις: 92
Εγγραφή: 21 Σεπ 2009 10:29 pm

#30 Δημοσίευση από colectorgram »

μολις βρω λεφτα θα τα εκδοσω μαζι με αλλα σπανια... :cry:

Άβαταρ μέλους
Χασκίλ
Συντονιστής
Δημοσιεύσεις: 560
Εγγραφή: 27 Δεκ 2006 11:53 pm
Τοποθεσία: Θεσσαλονίκη

#31 Δημοσίευση από Χασκίλ »

colectorgram έγραψε:μολις βρω λεφτα θα τα εκδοσω μαζι με αλλα σπανια... :cry:
Σε αυτή τη σελίδα δε μιλάμε για λεφτά. Εδώ μιλάμε για λεφτά μόνο όταν πρόκειται να μαζευτεί το ποσό που χρειάζεται για να πληρώσουμε όλα τα μέλη μαζί την ΑΕΠΙ.
Ήλπιζα σε μια καλύτερη απάντηση από μέρους σου, Χρήστο! Έστω ένα-δυο τραγουδάκια σαν ελάχιστη προσφορά με τον δικό σου τρόπο γι' αυτή τη σελίδα.
Να' σαι καλά!

Άβαταρ μέλους
colectorgram
More than 50 posts user
Δημοσιεύσεις: 92
Εγγραφή: 21 Σεπ 2009 10:29 pm

#32 Δημοσίευση από colectorgram »

οφου!! παλι θα αρχισουμε κουβεντα που γινεται μονο απο κοντα...καθενας προσφερει με τον τροπο του...πολλα τραγουδια της Χασκιλ θα ηταν ακομα σπανια η αγνωστα αν δεν τα ειχα κυκλοφορησει σε cd πριν μερικα χρονια!!! τωρα υπαρχουν και στη σελιδα και τα χαιρομαστε ολοι...αυτοι που τα ανεβασαν (και πολυ καλα καναν) που τα βρηκαν;;

Άβαταρ μέλους
Χασκίλ
Συντονιστής
Δημοσιεύσεις: 560
Εγγραφή: 27 Δεκ 2006 11:53 pm
Τοποθεσία: Θεσσαλονίκη

#33 Δημοσίευση από Χασκίλ »

Δηλαδή, για να δω αν κατάλαβα καλά εδώ.
Μου λες ότι ο συλλέκτης είναι ο αφανής ήρωας;
Αυτός που είναι πίσω από τη δημιουργία του επίσημου cd;
Αυτός που θα πληρωθεί από τα έσοδα των πωλήσεων;
Θα πω κάτι μια και καλή. Οι συλλέκτες κάνουν το κομμάτι τους ΚΑΤ'ΑΡΧΗΝ. Δεν τους έχει υποχρεώσει κανένας να κάνουν το σωτήρα της ελληνικής μουσικής. Συλλέγουν επειδή γουστάρουν να συλλέγουν. Είναι δική τους επιλογή και δική τους απόφαση με τον ίδιο ακριβώς τρόπο που κάποιοι επιλέγουν να συλλέγουν γραμματόσημα.
Και εάν ΔΕΝ υπήρχαν οι συλλέκτες, όλα αυτά τα παλιά 78άρια θα παρέμεναν ακόμα στα σπίτια των απλών ανθρώπων, των αγοραστών. Και θα ήταν πολύ πιο εύκολο να φτάσουν στα χέρια και στα αφτιά ΟΛΩΝ. Δεν θα περιμέναμε κανέναν συλλέκτη να κάνει τον μεσάζοντα. Αυτά από μένα.

Άβαταρ μέλους
ntouzenis
More than 150 posts user.
Δημοσιεύσεις: 618
Εγγραφή: 01 Νοέμ 2005 12:54 pm
Τοποθεσία: Χανιά

#34 Δημοσίευση από ntouzenis »

Γυρναγα απο το '76 -πιτσιρικας τοτε- μεχρι και μια 5ετια ακομα στο Μοναστηρακι, εγω εψαχνα για καμμια καλη ροκιά στο τζαζ-ροκ και συνηθως μαζι ο αδερφος μου στα δικα του ενδιαφεροντα, αλωνιζαμε την Ηφαιστου και ολα τα γυρω στενα.
Σε καποιο καθετο δρομακι ητανε σταθερα ενας τυπος που ειχε μια στιβα 78ρια ελληνικα εννοειται, τα πιο πολλα ρεμπετικα αλλα και ελαφρα αφου ειχα ψαξει μια δυο φορες, σχετικα φτηνα, ολα σε μια τιμη και καλυτερη τιμη αν επαιρνες πολλα. Απο κατω ειχε κουτες απο χαρτονι, γεματες με δεκαδες ή εκατονταδες ακομα δισκους Αν ειχα το μικροβιο τοτε και ειχα παρει μια ποσοτητα, τωρα μπορει να κατειχα καποια σπανια κομματια...

Τελη του '82 στην Κομοτηνη, οταν ειχα αρχισει να ασχολουμαι με το ρεμπετικο, μου γνωρισανε τα αλανια της κομπανιας που ειχαμε φτιαξει ενα συλλεκτη που ειχε πολυ πραμα !! Κι αυτος σε μεγαλες χαρτοκουτες σε ραφια κατω απο τους ανοξειδωτους παγκους του ζαχαροπλαστειου που ειχε. Ο πατερας του παλια ειχε καφενειο με γραμμοφωνο, τους κληρονομησε απο αυτον και τους φυλαξε, δεν τους πεταξε ή πουλησε οπως θα εκανε καποιος αλλος. Ειχα βαρεθει να βλεπω δισκους τους Μαρκου και σε αριστη κατασταση !! Ο "θρυλος" ελεγε πως καποια εταιρεια του εδινε ενα τεραστιο ποσό τοτε για ενα σπανιο δισκο του Τσιτσανη, που τελικα δεν τον εδωσε νομιζω...

Στην Ξανθη το '83 στα κλεφτά μου δωσε ο Σακης ο ακκορντεονιστας, Σαλονικιος, μια κασετα με αρκετα αγνωστα ρεμπετικα, οπως το "Βρε καλως το Γιωργο", "Μπεκρος δεν ειμαι εγω" κλπ ενω και λίγο μετα ενας Ξανθιωτης μας ειχε δωσει αλλη μια κασετα με σχεδον ολα του Γιοβαν Τσαους αλλα οχι στις σωστες στροφες.Καποια απο αυτα ειχαμε πρωτοακουσει απο τον Αγαθωνα και το συγκροτημα Θεσσαλονικης στον πρωτο τους δισκο.

Του Μαρκου 3 κασετες με αυθεντικες ηχογραφησεις, πουλουσε ο Νικολας ο Ασιμος και απο κει μαθαμε πολλοι τα πρωτα του Μαρκου !!
Απο το ραδιοφωνο, απο καποια 33ρια σιγα σιγα και σταγδην, μαθαιναμε τα ρεμπετικα και στου Ξηνταρη βεβαια το μαγαζι και σε αλλα ρεμπεταδικα !!

Οι ιστοριες ειναι ανεξαντλητες... κατι χαλαρες Κυριακες οπως σημερα μουρχονται στο μυαλο...

Καποια στιγμη απο το '83-'84 μετα την τεραστια επιτυχια της Γυφτοπουλας με τις επανεκτελεσεις απο Γκολε και Γλυκερια, Γκελ Καιξη με Αλεξιου, Δαχτυλιδια και καποια αλλα... το πραμα αρχισε προφανως να αποφερει χρημα σε εταιρειες πρωτιστως και οχι τοσο σε μαγαζια και μουσικους και επακολουθα και σε καποιους συλλεκτες που ειχαν συναλλαγες με αυτες. Οποτε απο κει το πραγμα πλεον χαλαει και μπαινουμε σε μια φαση οικονομικης διαχειρισης του θεματος "συλλογες με παλια 78ρια" με στοχο το κερδος ή την υπεραξια για να χρησιμοποιησουμε ορους απο το "Κεφαλαιο"...

Αυτα προς το παρον...

σημ.
Αν θεωρηθει οτι εξακοντιζω βελη, ασφαλως οχι προς τον collector ο οποιος συχνα μας χαριζει πολλα τραγουδια, ετικεττες, βιντεο κλπ στο fb, απο τη συλλογη του που μονο τυχαια δεν βρηκε !!

Άβαταρ μέλους
Χασκίλ
Συντονιστής
Δημοσιεύσεις: 560
Εγγραφή: 27 Δεκ 2006 11:53 pm
Τοποθεσία: Θεσσαλονίκη

#35 Δημοσίευση από Χασκίλ »

Οι εταιρίες δίσκων έχουν χάσει κάθε ενδιαφέρον πια για το ρεμπέτικο γιατί, σύμφωνα με τα λεγόμενα γνωστού μεγαλοσυλλέκτη, δεν έχουν απομείνει πια και πολλά ακυκλοφόρητα και ούτε και αυτά που έχουν απομείνει είναι τόσο φοβερά και δυνατά κομμάτια. Το κατά πόσο είναι καλά κομμάτια ή όχι είναι υποκειμενικό, μιας και οι υπόλοιποι δεν μπορούμε να το ξέρουμε και να έχουμε άποψη.

Ο συνδυασμός αυτών των γεγονότων έχει σαν αποτέλεσμα να καθιστά αδύνατη την παραγωγή cd με ακυκλοφόρητα τραγούδια. Και όσο το ενδιαφέρον των εταιριών είναι ανύπαρκτο, τόσο οι κάτοχοι των 78άρηδων τα κρατάνε στα συρτάρια τους. Τα συμπεράσματα είναι δικά σας.

Απάντηση

Επιστροφή σε “Κουβεντούλα”