Γκρεμισαν την ΕΜΙ!!!

"Κονσούλτο"
Απάντηση
Μήνυμα
Συγγραφέας
Άβαταρ μέλους
giorgos100
More than 100 posts user
Δημοσιεύσεις: 109
Εγγραφή: 02 Σεπ 2004 09:17 pm
Τοποθεσία: ΑΘΗΝΑ---Ν.ΗΡΑΚΛΕΙΟ

Γκρεμισαν την ΕΜΙ!!!

#1 Δημοσίευση από giorgos100 »

Χθες το απογευμα και σε χρονο ρεκορ οι μπουλντοζες γ(γγγρρρρρρ)γρεμισαν τα στθδιο της ΕΜΙ!!!.Εχω και φωτος απο τον ζηλο των εργατων του δημου αθηναιων..

Άβαταρ μέλους
ΑΓΓΕΛΙΚΗ
More than 150 posts user.
Δημοσιεύσεις: 350
Εγγραφή: 04 Μάιος 2005 10:10 am
Τοποθεσία: Θεσσαλονίκη

#2 Δημοσίευση από ΑΓΓΕΛΙΚΗ »

Αντιγραφή από το in.gr

Το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Αθηναίων, στον οποίο ανήκει η ευρύτερη περιοχή Προμπονά, όπου βρίσκεται το εργοστάσιο της Columbia, αποφάσισε «να ανακληθεί κάθε οικοδομική εργασία έως ότου ολοκληρωθεί ο ευρύτερος πολεοδομικός σχεδιασμός της έκτασης των 60 στρεμμάτων», στα οποία εμπεριέχονται και τα 14 στρέμματα της δισκογραφικής εταιρείας.

Ωστόσο, όπως αναφέρει η Ελευθεροτυπία, οι μπουλντόζες πρόλαβαν και γκρέμισαν τρία από τα οκτώ συνολικά κτίρια, εκ των οποίων το ένα -το κεντρικό- έχει κριθεί διατηρητέο από το Κεντρικό Συμβούλιο Νεοτέρων Μνημείων.

Για τα υπόλοιπα επτά το ΚΣΝΜ έκρινε πως έχουν υποστεί τόσες αλλοιώσεις, ώστε δεν πληρούν τις διατάξεις του νόμου για χαρακτηρισμό διατηρητέου. Ωστόσο, η απόφαση αυτή δεν έδινε και την άδεια κατεδάφισης, την οποία ο εργολάβος θα έπρεπε να λάβει από την Πολεοδομία.

Όμως, το συνεργείο έφτασε το Σάββατο χωρίς την άδεια αυτή, με αποτέλεσμα να αναβληθεί για το πρωί της Δευτέρας, οπότε και πάλι το συνεργείο έφτασε στον χώρο για να γκρεμίσει τελικά τα τρία κτίρια.

Η απόφαση του Δήμου Αθηναίων βάζει φρένο σε οποιαδήποτε οικοδομική δραστηριότητα και δίνει τα χρονικά περιθώρια στους κατοίκους να προσφύγουν στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

Άβαταρ μέλους
Misirlou
More than 100 posts user
Δημοσιεύσεις: 104
Εγγραφή: 18 Δεκ 2005 08:45 pm

#3 Δημοσίευση από Misirlou »

ΑΓΓΕΛΙΚΗ έγραψε:Αντιγραφή από το in.gr
..... Η απόφαση του Δήμου Αθηναίων βάζει φρένο σε οποιαδήποτε οικοδομική δραστηριότητα και δίνει τα χρονικά περιθώρια στους κατοίκους να προσφύγουν στο Συμβούλιο της Επικρατείας.
Μόνο που πρέπει να συνειδητοποιήσουμε όλοι μας πως δεν είναι υπόθεση μόνο των κατοίκων της περιοχής. Ο χώρος της Κολούμπια δεν είναι μόνο θέμα πάρκου και "ανάσας" της γύρω περιοχής. Είναι ο χώρος που επί χρόνια στήριζε όλες τις εκφράσεις ελληνικού πολιτισμού, είναι μέρος της νεότερης πολιτιστικής ιστορίας μας.

Πού ήμασταν χτες; Πώς συμμετείχαμε σε αυτή τη διαμαρτυρία; Από την πολυθρόνα μας, σε πλήρη συμφωνία και συμπαράσταση! Από το κομπιουτεράκι μας ακούγοντας τα τραγούδια τού Μάρκου και του Δελιά κι όλων των άλλων και να κάνουμε τους ευαισθητοποιημένους...

ΑΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΕΝΕΡΓΑ, ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ !


(Παραθέτω και το Δελτίου Τύπου της
"Πρωτοβουλίας για τη διάσωση και αξιοποίηση του εργοστασίου της COLUMBIA"):

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σήμερα κατεδαφίστηκαν η ιστορική μνήμη και η πολιτιστική κληρονομιά της ελληνικής μουσικής με τις ευλογίες της Πολιτείας.

Η κατεδάφιση των κτιρίων της Columbia συνεχίστηκε και σήμερα, Δευτέρα 15/05/06, με τη συνδρομή των αστυνομικών δυνάμεων.
Οι κάτοικοι της περιοχής, παρά τις προσπάθειές τους, δεν μπόρεσαν να αποτρέψουν την κατεδάφιση του ιστορικού "στούντιο 3" και άλλων δύο κτιρίων αλλά και το ξερίζωμα πολλών δέντρων.
Τα μέλη της "Επιτροπής Πρωτοβουλίας" και οι κάτοικοι απωθήθηκαν βίαια από τις αστυνομικές δυνάμεις που είχαν εντολή να προστατέψουν τα συμφέροντα της κατασκευαστικής εταιρείας και της οικογένειας Μάτσα. Παρ' όλα αυτά κατάφεραν να μπουν μέσα στο χώρο, με κίνδυνο της ζωής τους, στην προσπάθειά τους να σώσουν ένα χώρο ιστορικό και πολιτιστικό πράγμα που ήταν υποχρέωση του Δήμου Αθηναίων και της Πολιτείας να το πράξουν.
Καθυστερημένα, και κάτω από την πίεση της "Επιτροπής Πρωτοβουλίας" και των κατοίκων της περιοχής, το Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας ψήφισε την πρόταση του Δημάρχου κ. Μπεχράκη, κατά πλειοψηφία, για ανάκληση της άδειας κατεδάφισης και αναστολή οικοδομικών εργασιών στην περιοχή μέχρι την ολοκλήρωση της πολεοδομικής μελέτης.
Η "Επιτροπή Πρωτοβουλίας" θα συνεχίσει την προσπάθειά της για τη διάσωση και αξιοποίηση του ιστορικού αυτού χώρου προσβάλλοντας την απόφαση του Υπουργού Πολιτισμού στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

Ζητάμε από τον Υπουργό Πολιτισμού να ανταποκριθεί στο αίτημά μας για μία συνάντηση μαζί του για να συζητήσουμε τις προτάσεις μας.
Καλούμε, όλους τους πολίτες, να μην εφησυχάσουν με την απόφαση αυτή του Δημοτικού Συμβουλίου. Ο αγώνας θα συνεχιστεί μέχρι ο χώρος της Columbia να λειτουργήσει ως χώρος ιστορικής μνήμης και πολιτιστικής δημιουργίας.

Ο δρόμος θα είναι μακρύς και το γνωρίζουμε. Γνωρίζουμε επίσης ότι την πρότασή μας, αυτή, θα την αντιπαλέψουν τα οικονομικά συμφέροντα.


"Πρωτοβουλία για τη διάσωση και αξιοποίηση
του εργοστασίου της COLUMBIA"

Άβαταρ μέλους
vacondios
More than 150 posts user.
Δημοσιεύσεις: 324
Εγγραφή: 28 Αύγ 2004 07:17 am
Τοποθεσία: Αρτέμιδα Αττικής

#4 Δημοσίευση από vacondios »

Δυστυχώς οι μόνοι που αντέδρασεαν ήταν οι κάτοικοι της γύρω περιοχής οι οποίοι εαν δημιουργθεί μουσείο και και πάρκο η περιοχή τους θα αναβαθμιστεί και σπίτια και καταστήματα θα πάρουν αξία. Οικονομικά συμφέροντα εναντίον οικονομικών συμφερόντων.

Άβαταρ μέλους
giorgos100
More than 100 posts user
Δημοσιεύσεις: 109
Εγγραφή: 02 Σεπ 2004 09:17 pm
Τοποθεσία: ΑΘΗΝΑ---Ν.ΗΡΑΚΛΕΙΟ

Ξενωνας η ΕΜΙ

#5 Δημοσίευση από giorgos100 »

Το απομεινάρι της Columbia έχει γίνει ξενώνας για (λαθρο?) μετανάστες.
Κάθε απόγευμα μαζεύονται αρκετοί και κοιμούνται στο εγκαταλελειμμένο κτήριο!!

Άβαταρ μέλους
liga rosa
More than 150 posts user.
Δημοσιεύσεις: 539
Εγγραφή: 10 Νοέμ 2009 07:36 pm
Τοποθεσία: Αθήνα

#6 Δημοσίευση από liga rosa »

τουλάχιστον είναι χρήσιμο με αυτόν τον τρόπο. το γκρεμίσανε, το λεηλατήσανε, τί άλλο να πάθει; έπειτα, κανείς δεν είναι λαθραίος ή παράνομος.
δούλευα δίπλα στο εργοστάσιο εκείνη την εποχή, και θυμάμαι το πρωί που έφυγα για δρομολόγιο και είδα τις μπουλντόζες να γκρεμίζουν, 50 άτομα από την επιτροπή και άλλοι τόσοι μπάτσοι να φυλάνε τα ερείπεια... και καμιά δεκαριά τρίκυκλα να φορτώνουν και να σώνουν υλικό!
το περίσσιο χαλάει το ίσιο

teris67
More than 50 posts user
Δημοσιεύσεις: 68
Εγγραφή: 30 Ιαν 2010 01:28 pm
Τοποθεσία: Πειραιάς

#7 Δημοσίευση από teris67 »

Ελλάς το "μεγαλείο" σου!

Απάντηση

Επιστροφή σε “Κουβεντούλα”