Αθηναίισσα (Πρώην Απτάλικο)

Στέκια για πεννιές - πηρουνιές - κρασί και καλή παρέα
Απάντηση
Μήνυμα
Συγγραφέας
Άβαταρ μέλους
Σωτήρης
More than 150 posts user.
Δημοσιεύσεις: 365
Εγγραφή: 22 Αύγ 2005 06:05 pm
Τοποθεσία: Αθήνα
Επικοινωνία:

Αθηναίισσα (Πρώην Απτάλικο)

#1 Δημοσίευση από Σωτήρης »

Μεταφέρω αυτούσιο το δελτίο τύπου του μαγαζιού:

"Μια Αθηναίισα (πρώην Απτάλικο) στη νύχτα.
Τα δύο ομορφότερα «φορέματα» της Αθηναίισας (πρώην Απτάλικο) ράφτηκαν με… μπουζούκι! Και τα φανταχτερά στολίδια τους, τα κέντησαν στα ταξίμια τους, οι μεγαλύτεροι μετρ του ρεμπέτικου και του λαϊκού τραγουδιού. Για χάρη της. Για την μποέμισσα Αθηναίισα (πρώην Απτάλικο).
Για εκείνη που από την Παρασκευή 24 Οκτωβρίου θα τραγουδούν ο Γιώργος Ξηντάρης, η Κατερίνα Τσιρίδου, η Σοφία Εμφιετζή και ο Παναγιώτης Αστεριάδης. Ρεμπέτικα και λαϊκά σε ένα «μίγμα» που υπόσχεται βράδια γεμάτα μουσικά και ταξιδιάρικα. Βράδια που θα κάνουν και τούτο τον χειμώνα μας διαφορετικό. Σε έναν χώρο που τα τελευταία δέκα χρόνια υποστηρίζει έντιμα και με αξιοπρέπεια το λαϊκό και το ρεμπέτικο τραγούδι με τον παλιό, αυθεντικό και παραδοσιακό τρόπο. Τραγούδια που αντέχουν για πάνω από μισό αιώνα, αποδεικνύοντας την αξία τους με τη διαχρονικότητά τους.

Η παρέα της Αθηναίισας (πρώην Απτάλικο) δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις. Όλοι έχουν δώσει δείγματα υψηλής ερμηνευτικής ικανότητας και αποδεικνύουν ότι μόνο μουσειακά δεν είναι τα τραγούδια που θα ακούσετε στο πρόγραμμα.
Ο Γιώργος Ξηντάρης στη διαδρομή του έχει ταξιδέψει παίζοντας και τραγουδώντας σχεδόν σε όλη την Ελλάδα, σε όλα τα καλά στέκια του λαϊκού και του ρεμπέτικου τραγουδιού. Υπηρετεί με συνέπεια το λαϊκό - ρεμπέτικο τραγούδι, περίπου 40 χρόνια. Το μυστικό του; Ο «άψιλος» το κρατά για τον εαυτό του και το έχει φυλαγμένο στο νησί του, την Σκόπελο! Κάθε Άνοιξη που χωρίζουμε υπόσχεται ότι θα μας το «πει» το επόμενο Φθινόπωρο. Για να δούμε.
Η Κατερίνα Τσιρίδου είναι νέο πρόσωπο στην παρέα μας. Η διαδρομή της στο ρεμπέτικο τραγούδι όμως ήδη την έχει καταξιώσει σαν μια από τις «σύγχρονες» ιέρειες του. Και όσοι την έχουν ακούσει το συνυπογράφουν.
Η Σοφία Εμφιετζή έχει συνδέσει άρρηκτα το όνομα της σαν η μελωδική φωνή της «Αθηναϊκής κομπανίας». Μια πραγματικά μεγάλη κυρία του πενταγράμμου…που τα λόγια είναι περιττά.
Ο Παναγιώτης Αστεριάδης έχει έναν δικό του τρόπο να υποτάσσει το μπουζούκι του και να ερμηνεύει τα τραγούδια με το στυλ του Χιώτη. Κάποιοι «μυημένοι» λένε πως… παίζει με τα δεξιά του δάχτυλα και όχι με τον καρπό. Ότι έτσι το ύφος και το χρώμα της πενιάς του μοιάζει τόσο διαφορετικό με τα σημερινά. Και τόσο ίδιο με τα… παλιά.
Με εκείνα που έκαναν την Αθηναίισα… χιλιοτραγουδισμένη και τις νύχτες της, αξημέρωτες. Σαν τις δικές μας που... έφυγαν μαζί με την παλιά μαρκίζα και το όνομα Απτάλικο που για χρόνια αποτελούσε το σημείο αναφοράς στην διασκέδαση. Όνομα αλλάξαμε όμως, Μονάχα όνομα. Τίποτε άλλο. Και σίγουρα δεν αλλάξαμε τη συνταγή για νύχτες διασκέδασης ονειρεμένες! Σας περιμένουμε για να το δείτε στην πράξη. Σε νύχτες… πρώην Απτάλικο και νυν Αθηναίισα. Στο σχήμα μετέχουν ακόμα ο Νίκος Πρωτόπαπας, ο Αλέκος Βαρανάκης, ο Γιώργος Αναγνώστου και ο υιός (Αντώνης) του Ξηντάρη.
Διεύθυνση: Ηρώνδα 8. Παγκράτι – Καλλιμάρμαρο Στάδιο
Τηλέφωνο επικοινωνίας 210-7242172 – 6945953361
Αθηναίισα (πρώην Απτάλικο). Καλή σας διασκέδαση."

ρεμπετιεν
Δημοσιεύσεις: 2
Εγγραφή: 01 Απρ 2009 05:37 pm

#2 Δημοσίευση από ρεμπετιεν »

ναι παιδια ηταν πολυ ωραια η ατμοσφαιρα στην αθηναιισα βεβαια λαικιζει λιγο δεν ειναι καθαρο ρεμπετικο αλλα οταν ανεβαινει ο ξηνταρης και εχει κεφια την ακους στερεοφωνικα την τελευταια φορα που πηγα του ζητησαμε αμανε και μας ειπε .........εε ο ανθρωπος ειναι το κατι αλλο να ζησεις χιλια χρονια ρε γιωργο

ρεμπετιεν
Δημοσιεύσεις: 2
Εγγραφή: 01 Απρ 2009 05:37 pm

#3 Δημοσίευση από ρεμπετιεν »

επισης θελω να συγχαρω το γιο του αντωνη γιατι ειναι μια ελπιδα για μας τους 30αρηδες να εχουμε καποιον να ακουμε στο μελλον

Απάντηση

Επιστροφή σε “Ταβέρνες - Στέκια - Οινομαγειρεία”