Το λεξικό των Μουσικών

Εκφραστείτε ελεύθερα..
Απάντηση
Για το Ανικανοποίητο.....
More than 150 posts user.
Δημοσιεύσεις: 597
Εγγραφή: 20 Νοέμ 2015 11:17 pm

Το λεξικό των Μουσικών

Δημοσίευση από Για το Ανικανοποίητο..... » 09 Απρ 2016 10:37 pm

Μέσα στην χθεσινή/προχθεσινή πρωινή έμπνευση ημών με τα στιχουργήματα της στιγμής που μπορείτε να θυμηθείτε εδώ viewtopic.php?f=92&t=5191 έγραψα ένα δίστιχο με αναφορά στον Β.Τσιτσάνη που είναι το εξής

Αχ βρε Τσιτσάνη Γίγαντα τώρα εσύ να ζούσες
και τα στιχάκια μας αυτά να τα μελοποιούσες

Σκέφτηκα λοιπόν ότι αντί να το συνεχίσω εγώ, να δώσω έμπνευση σε σας για να συνεχίσετε εσείς αυτό που εγώ ξεκίνησα, συμπληρώνοντας ο καθένας που επιθυμεί ένα δίστιχο με ονόματα όσων περισσότερων είναι δυνατόν Ελλήνων Μουσικών και Συνθετών από τον Μάρκο τον Παπαϊωάννου τον Τούντα τον Περιστέρη την Ρόζα τον Νταλγκά τον Σκαρβέλη τον Ρούκουνα την Αμπατζή τον Παγιουμτζή τον Περπινιάδη του Μπαγιαντέρα και... και... και... και... και τόσων άλλων ονομάτων έχουν συνθέσει και υφαίνει αυτό που ονομάζουμε Ρεμπέτικο-Σμυρναίικο-Λαϊκό. Να φτιάξουμε δηλαδή ένα λεξικό ονομάτων των Ελλήνων μουσικών που καθόρισαν την λαϊκή μας μουσική δοσμένο σε δίστιχα . Ποιο πολύ σαν παιχνίδι δηλαδή.

Ο στίχος είναι 15σύλλαβος.

Ο καθένας που θα προσθέτει το δίστιχο του θα πρέπει να επικολλάει και τα δίστιχα των προηγούμενων ώστε να υπάρχει ένα ενιαίο στιχούργημα.

Αν η ιδέα έχει ενδιαφέρον ας συνεχίσει όποιος θέλει το παραπάνω δίστιχο που εγώ ετοίμασα με τους δικούς του δημιουργούς. Το όνομα του συνθέτη ή οργανοπαίκτη θα πρέπει να μπαίνει μόνο μία φορά.

Καλή αρχή.

Απάντηση

Επιστροφή σε “Δημιουργική Γωνιά”