ΖΩΗΤΣΑ ΜΟΥ (Κ. Σκαρβέλης)

Post Reply
User avatar
peloponnisios
More than 50 posts user
Posts: 96
Joined: 14 Aug 2012 03:38 am

ΖΩΗΤΣΑ ΜΟΥ (Κ. Σκαρβέλης)

Post by peloponnisios » 21 Feb 2016 12:53 am

Ορίστε κι από μένα μια παρτιτούρα. Δεν μπορώ όμως να καταλάβω πώς γίνεται το scrolling score...
Zoitsa_Mou_-_Kostas_Skarvelis_v3.pdf
(62.57 KiB) Downloaded 87 times
Last edited by peloponnisios on 25 Jun 2017 07:32 pm, edited 7 times in total.

User avatar
socrates
More than 150 posts user.
Posts: 424
Joined: 21 Oct 2006 11:31 pm
Location: the other side of nowhere

Re: ΖΩΗΤΣΑ ΜΟΥ (Κ. Σκαρβέλης)

Post by socrates » 21 Feb 2016 01:49 pm

Γειά σου Κώστα.
Συγχαρητήρια για την πρώτη σου δημοσίευση. Πολύ ενδιαφέρουσα διασκευή!
Θέλω μόνο να ρωτήσω.
Γιατί τέσσερα σολιστικά όργανα και κανένα συνοδευτικό? Σύμβολα συγχορδιών τουλάχιστον θα μπορούσαν να προστεθούν εύκολα για χρήση κιθαριστών(?)
Υπάρχουν επί πλέον στίχοι για το τραγούδι? Μπορούν να δοθούν σαν "block lyrics" μέσω του Sibelius ή προσπαθείς για οικονομία χώρου και παρουσίαση μόνο μιάς σελίδας-οδηγού?

Για την τεχνική σου ερώτηση "scrolling score" καθώς και για άλλα θέματα τεχνικού ή γενικού ενδιαφέροντος, θα δημοσιεύσω σε λίγο και απαντήσεις και ερωτήσεις και για σένα και για μένα και για όλους τους ενδιαφερόμενους.
Τα λέμε,
Well done for "ΖΩΗΤΣΑ ΜΟΥ"!

User avatar
peloponnisios
More than 50 posts user
Posts: 96
Joined: 14 Aug 2012 03:38 am

Re: ΖΩΗΤΣΑ ΜΟΥ (Κ. Σκαρβέλης)

Post by peloponnisios » 21 Feb 2016 08:27 pm

Γεια σου Σωκράτη. Η παρτιτούρα που ανέβασα δεν αποτυπώνει κάποια διασκευή αλλά την αρχική ηχογράφηση. Σε αυτήν ακούγονται τρεις μελωδικές κιθάρες και ένα βιολί. Το τελευταίο παίζει αρκετά σιγά και μόνο όταν τραγουδά ο Κάβουρας για δύο λόγους, απ' όσο μπορώ να καταλάβω. Από τη μία, για να υποστηρίξει τον τραγουδιστή και από την άλλη για να δώσει "χρώμα" στην ηχογράφηση αφού άλλωστε την ίδια -περίπου- μελωδία παίζει και η Κιθάρα 1 στο κουπλέ και μάλιστα στην ίδια οκτάβα. Λέω "περίπου" γιατί στα μέτρα 7-8 και 13-14 η Κιθάρα 1 δεν διακρίνεται. Δεν ξέρω αν παίζει και την καλύπτουν τα άλλα όργανα ή αν σταματάει για άλλους λόγους (π.χ. είναι πολύ ψηλή η περιοχή ή θέλει να αφήσει το βιολί να αναδειχτεί ή νιώθει ότι δε χρειάζεται κι άλλη πρώτη σ' εκείνο το σημείο, κ.λπ.).

Οι κιθάρες τώρα. Η 1 παίζει πρώτες στην ψηλή περιοχή του οργάνου. Η 2 παίζει στη μεσαία περιοχή (πότε πρώτες και πότε δεύτερες). Η 3 (που πρέπει να 'ναι ο Σκαρβέλης) παίζει δεύτερες όταν η 2 κάνει πρώτες και "τρίτες" όταν η τελευταία κάνεις δεύτερες.

Δεν έβαλα σύμβολα συγχορδιών, λοιπόν, γιατί δεν παίζεται με ακόρντα στην πρώτη ηχογράφηση. Μπορώ να βάλω όμως την υπονοούμενη αρμονία εντός παρενθέσεων στα κατάλληλα σημεία.

Για τους υπόλοιπους στίχους που λες: μ' άρεσε που βγήκε σε μία σελίδα το τραγούδι και εφόσον δεν υπάρχει κάποια σημαντική μελωδική ή ρυθμική παραλλαγή τους, φαντάστηκα ότι δε χρειάζεται να τους συμπεριλάβω. Αλλά ναι, θα τους βάλω στο τέλος άμα είναι. Κανένα πρόβλημα.

Ευχαριστώ που ασχολήθηκες, πάω δίπλα για τα υπόλοιπα...

User avatar
peloponnisios
More than 50 posts user
Posts: 96
Joined: 14 Aug 2012 03:38 am

Re: ΖΩΗΤΣΑ ΜΟΥ (Κ. Σκαρβέλης)

Post by peloponnisios » 25 Jun 2017 07:33 pm

Ανεβάζω μία ανανεωμένη εκδοχή της "Ζωήτσας" του Σκαρβέλη. Άλλαξα τη μορφοποίηση για να διαβάζεται ευκολότερα. Επίσης, είναι σημαντικό να σημειώσω ότι είχα από καιρό αναθεωρήσει την ορχήστρα που εμφανίζεται στο τραγούδι. Πλέον είμαι πεπεισμένος ότι αντί για 3 κιθάρες που είχα γράψει παλιότερα, έχουμε 2 κιθάρες και 1 μπουζούκι. Κατά τα άλλα, η μουσική που αποτυπώνεται στην παρτιτούρα δεν παρουσιάζει διαφορές με την εκδοχή που είχα αρχικά ανεβάσει.
Zoitsa_Mou_-_Kostas_Skarvelis_v3.pdf
(62.57 KiB) Downloaded 116 times

Υ.Γ. Νομίζω πως το pdfview έχει κάποιο πρόβλημα...

Post Reply

Return to “Παρτιτούρες - Μεταγραφές”