Τα τραγούδια και η σχετική πληροφορία και περιγραφή τους συνδιαμορφώνονται από τα μέλη της σελίδας.
Δεν έχετε συνδεθεί στη σελίδα χρησιμοποιώντας κάποιο όνομα χρήστη. Μπορείτε να ακούσετε ελεύθερα, ωστόσο κάποιες λειτουργίες στη στήλη "Πρόσθετα" είναι διαθέσιμες μετά τη σύνδεση, όπως η δημιουργία Playlists και οι επιθυμίες στο ράδιο.
Εγγραφείτε ή συνδεθείτε για να ενεργοποιήσετε τις παραπάνω λειτουργίες και για να προσθέσετε πληροφορία και να συνεισφέρετε έτσι και σεις στη συνδιαμόρφωση της βάσης δεδομένων.

Τραγούδι: Ο μεμέτης

Τραγούδια: 1 Αναζήτηση ως προς α/α: 9764
ID Τίτλος Συνθέτης (Στιχουργός) Στιχουργός Τραγ/στής Έτος ηχογ. Ημ/νια προσθ. Πληροφορίες Αρ. Δίσκου Πρόσθετα
9764Ο μεμέτης  (2:54 - 128 Kbps) 1Μαρίνος Χ.Κασιμάτης Ζ.193026/08/2009 18:35:16Σύμφωνα με τον Μανιάτη, το τραγούδι φέρεται ως σύνθεση του Χρ. Μαρίνου. Στη μελωδική κιθάρα ο Σπ. Περιστέρης. Παρά την προσφώνηση του Κασιμάτη ("Γεια σου Σπυράκη με το μπουζούκι σου") πρόκειται για κιθάρα, όχι για μπουζούκι. Δίσκος Parlophon Γερμανίας B-21562/101050. Αν και ο δίσκος αναφέρεται σε λαϊκή ορχήστρα χωρίς να αναφέρει τα όργανα, ακούγοντας το τραγούδι και διαβάζοντας τους στίχους, γίνεται αντιληπτή η αναφορά στο μπουζούκι ένα χρόνο πριν ο Σπαχάνης τραγουδήσει με τον Μανέτα στο μπουζούκι, το 1931, τα δύο γνωστά τραγούδια "Τα δίστιχα του Μάγκα" και το "Καλέ μάνα δεν μπορώ" που θεωρούνται ως οι πρώτες ηχογραφήσεις μπουζουκιού στην Ελλάδα. Για πρώτη φορά ακούγεται η λέξη "μπουζούκι" σε ηχογράφηση δίσκου εντός Ελλάδος.B-21562local_librarypageview

Μεμέτη μου, Μεμέτη μου, αμάν, αμάν

με σε περνώ το ντέρτι μου,

που πας Μεμέτη μου που πας αμάν, αμάν

και μένα που με παρατάς.


Ωωπα, γειά σου Σπυράκη με το μπουζούκι σου


Που πας Μεμέτη και Μαριώ, αμάν, αμάν

βιολιά βαρούν και πα να ειδώ.


Γειά σου και σένα βρε Ζάχο που μας τα λες όμορφα


Είμαι Μεμέτης σεβνταλής, αμάν, αμάν

και στα μπουζούκια μερακλής.


Με τα μπουζούκια θα γλεντώ

και το σεβντά μου θα ξεχνώ.


Φουμάρω μαύρο απ’ το καλό, αμάν, αμάν

εγώ μαζί με τη Μαριώ.