Τα τραγούδια και η σχετική πληροφορία και περιγραφή τους συνδιαμορφώνονται από τα μέλη της σελίδας.
Δεν έχετε συνδεθεί στη σελίδα χρησιμοποιώντας κάποιο όνομα χρήστη. Μπορείτε να ακούσετε ελεύθερα, ωστόσο κάποιες λειτουργίες στη στήλη "Πρόσθετα" είναι διαθέσιμες μετά τη σύνδεση, όπως η δημιουργία Playlists και οι επιθυμίες στο ράδιο.
Εγγραφείτε ή συνδεθείτε για να ενεργοποιήσετε τις παραπάνω λειτουργίες και για να προσθέσετε πληροφορία και να συνεισφέρετε έτσι και σεις στη συνδιαμόρφωση της βάσης δεδομένων.

Τραγούδι: Οσμαντάκας

Τραγούδια: 1 Αναζήτηση ως προς α/α: 9141
ID Τίτλος Συνθέτης (Στιχουργός) Στιχουργός Τραγ/στής Έτος ηχογ. Ημ/νια προσθ. Πληροφορίες Αρ. Δίσκου Πρόσθετα
9141Οσμαντάκας  (3:12 - 128 Kbps) 1ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ-ΔΗΜΟΤΙΚΑΟΡΓΑΝΙΚΑ193031/01/2009 17:48:47(Σαμαντάκας).Υπάρχουν δύο εκδοχές για την προέλευσή του. Κατά την Μέλπω Μερλιέ «ο Οσμάν ήταν ένας αγάς από το Μαργαρίτι της Πρέβεζας και χόρευε ωραία αυτόν τον χορό που πήρε κατόπιν το όνομά του».Κατά τον ερευνητή Αριστείδη Κόλλια «ο Οσμάν Τάκα, ένας Αρβανίτης μουσουλμάνος επαναστάτης του περασμένου αιώνα, συλλαμβάνεται από τους Τούρκους. Λίγο πριν την εκτέλεση ο επικεφαλής του αποσπάσματος τον ρωτάει ποια είναι η τελευταία του επιθυμία. ΄΄Να χορέψω ένα χορό της πατρίδας μου΄΄ λέει αυτός. Και χόρεψε αυτοσχεδιάζοντας ένα τσάμικο».Στο κλαρίνο ο Νίκος Τζάρας, στο βιολί ο Κώστας Μπενάτσης και στο λαούτο ο Βασίλης Ντάλας. Αρχείο Μερλιέ-Τραγούδια και σκοποί από τους Χουλιαράδες της Ηπείρου.Δίσκος:Σ.Δ.Τ.(Σύλλογος Δημοτικών Τραγουδιών)174α/3132.