Τα τραγούδια και η σχετική πληροφορία και περιγραφή τους συνδιαμορφώνονται από τα μέλη της σελίδας.
Δεν έχετε συνδεθεί στη σελίδα χρησιμοποιώντας κάποιο όνομα χρήστη. Μπορείτε να ακούσετε ελεύθερα, ωστόσο κάποιες λειτουργίες στη στήλη "Πρόσθετα" είναι διαθέσιμες μετά τη σύνδεση, όπως η δημιουργία Playlists και οι επιθυμίες στο ράδιο.
Εγγραφείτε ή συνδεθείτε για να ενεργοποιήσετε τις παραπάνω λειτουργίες και για να προσθέσετε πληροφορία και να συνεισφέρετε έτσι και σεις στη συνδιαμόρφωση της βάσης δεδομένων.

Τραγούδι: Τα ντέρτα όλα ειν΄ ντέρτα

Τραγούδια: 1 Αναζήτηση ως προς α/α: 9093
ID Τίτλος Συνθέτης (Στιχουργός) Στιχουργός Τραγ/στής Έτος ηχογ. Ημ/νια προσθ. Πληροφορίες Αρ. Δίσκου Πρόσθετα
9093Τα ντέρτα όλα ειν΄ ντέρτα  (2:58 - 128 Kbps) 1ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ-ΠΟΝΤΙΑΚΑΆλλος Καλλιτέχνης193002/01/2009 21:22:29Πόντος. Τραγουδά και παίζει λύρα ο Γιάννης Χαραλαμπίδης,29 χρονών, από Ταχταγρά (Περιφ. Καρς Καυκάσου).Ηχογράφηση στην Αθήνα στις 17-11-1930. «Έ! Τα ντέρτα όλα είν΄ντέρτα, κάποια είν΄μπελάδες-Όλον τρανόν η σέβντα εν, σην καρδιά φέρ΄ γεράδες-Ό! Βάλτε ρακίν και δώστε με, βάλτε ατό σο ποτήρι-Έ! Φαρμάκ΄ αν εν θα ΄πιν΄ ατό, γι τ΄ εσόν το χατήρι-Ά! Ανάθεμα-ν, ανάθεμα-ν, ανάθεμα ΄κι λέω-Ό!Τ΄εμόν το ψόπον έκαψες, τ΄ εσόν πώς να μην καίω;»Μετάφραση : «Τα ντέρτια είναι όλα ντέρτια, κάποια είναι μπελάδες-Απ΄ όλα το μεγαλύτερο είναι ο σεβντάς και πληγώνει την καρδιά μου-Βάλτε ρακί και δώστε μου, βάλτε το στο ποτήρι-Και δηλητήριο να ήταν θα το έπινα για το χατίρι σου-Δε φθάνω στο σημείο να σε αναθεματίσω-Αλλά αφού έκαψες την ψυχή μου κι εγώ πώς μπορώ να μην κάψω τη δική σου;».LP Αυθεντικά Μικρασιάτικα-Αρχείο Μερλιέ.