Τα τραγούδια και η σχετική πληροφορία και περιγραφή τους συνδιαμορφώνονται από τα μέλη της σελίδας.
Δεν έχετε συνδεθεί στη σελίδα χρησιμοποιώντας κάποιο όνομα χρήστη. Μπορείτε να ακούσετε ελεύθερα, ωστόσο κάποιες λειτουργίες στη στήλη "Πρόσθετα" είναι διαθέσιμες μετά τη σύνδεση, όπως η δημιουργία Playlists και οι επιθυμίες στο ράδιο.
Εγγραφείτε ή συνδεθείτε για να ενεργοποιήσετε τις παραπάνω λειτουργίες και για να προσθέσετε πληροφορία και να συνεισφέρετε έτσι και σεις στη συνδιαμόρφωση της βάσης δεδομένων.

Τραγούδι: Γιατί είναι μαύρα τα βουνά

Τραγούδια: 1 Αναζήτηση ως προς α/α: 17299
ID Τίτλος Συνθέτης (Στιχουργός) Στιχουργός Τραγ/στής Έτος ηχογ. Ημ/νια προσθ. Πληροφορίες Αρ. Δίσκου Πρόσθετα
17299Γιατί είναι μαύρα τα βουνά  (4:32 - 192 Kbps) 1ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ-ΔΗΜΟΤΙΚΑΟΡΓΑΝΙΚΑ192602/03/2016 10:09:17Κομπανία με ταβούλι και πίπιζα, Ι. Λίγκας, Ι. Πάτσιος και Γ. Κοκότης. Από τον τρόπο παιξίματος φαίνεται να είναι από τη Β.Δ. Πελοπόννησο. Δίσκος Victor Αμ VI-68778 / 36260 https://www.youtube.com/watch?v=tGJyoc0QDbI Μια τέτοια ζυγιά από το Λειβάρτζι Καλαβρύτων παίζει το τσάμικο «Και μια φορά ειν' η λεβεντιά» https://www.youtube.com/watch?v=bZ7ThqIyh_g. Μια σύγχρονη ζυγιά από τη Χαλανδρίτσα Αχαΐας παίζει το τσάμικο «Ο μαυροδήμος / Μαράθηκαν τα δέντρα» (βλ. εκτελέσεις στο αρχείο από Β. Ζαραλή και Ι. Κούρο), με γνήσιο αντιπροσωπευτικό χορό της ΒΔ ΠελοποννήσουVI-68778