Τα τραγούδια και η σχετική πληροφορία και περιγραφή τους συνδιαμορφώνονται από τα μέλη της σελίδας.
Δεν έχετε συνδεθεί στη σελίδα χρησιμοποιώντας κάποιο όνομα χρήστη. Μπορείτε να ακούσετε ελεύθερα, ωστόσο κάποιες λειτουργίες στη στήλη "Πρόσθετα" είναι διαθέσιμες μετά τη σύνδεση, όπως η δημιουργία Playlists και οι επιθυμίες στο ράδιο.
Εγγραφείτε ή συνδεθείτε για να ενεργοποιήσετε τις παραπάνω λειτουργίες και για να προσθέσετε πληροφορία και να συνεισφέρετε έτσι και σεις στη συνδιαμόρφωση της βάσης δεδομένων.

Τραγούδι: Μέσα στο Τουρκολίμανο

Τραγούδια: 1 Αναζήτηση ως προς α/α: 1455
ID Τίτλος Συνθέτης (Στιχουργός) Στιχουργός Τραγ/στής Έτος ηχογ. Ημ/νια προσθ. Πληροφορίες Αρ. Δίσκου Πρόσθετα
1455Μέσα στο Τουρκολίμανο file_download (3:12 - 128 Kbps) 1Σκαρβέλης Κ.Σκαρβέλης Κ.Κάβουρας Γ.193819/10/2003 15:42:58Ο τίτλος «Πασαλιμάνι» με τον οποίο όμως ανέβηκε μάλλον πρόκειται για λάθος στα βιβλία γιατί το Πασαλιμάνι δεν αναφέρεται ούτε μια φορά στους στίχους, παρά μόνο το Τουρκολίμανο.(Πασαλιμάνι ειναι ο τιτλος που εδωσε στο τραγουδι ο γιος του Γιωργου Καβουρα ,Ανεστης στην σειρα τριων δισκων που επιμεληθηκε το 1982 με τραγουδια του πατερα του,στους οποιους δισκους εχει διαστρευλωσει πολλους τιτλους και επισης δεν αναφερει πουθενα τα ονοματα των συνθετων των τραγουδιων) Δίσκος ODEON Ελλάδος GA-7111 και επανατύπωση από την αμερικάνικη Decca (Decca 31092). Ορχήστρα με μπουζούκι και κιθάρα(Περιστέρης-Σκαρβέλης). Επισημαίνεται η σπάνια χρήση του ρήματος "συναπαντώ".GA-7111local_librarypageview

Μου είπες να ’ρθω να σε βρω μια νύχτα με σκοτάδι

[για να μου δώσεις φίλημα για να μου δώσεις χάδι] x2


Μέσα στο Τουρκολίμανο γυρνώ και αναστενάζω

[και όποιονε δω τον σταματώ που κάθεσαι ξετάζω] x2


Κανείς δεν είν’ αγάπη μου το σπίτι σου να ξέρει

[αν μάθαινα απ’ τις φίλες σου θα σού ’στηνα καρτέρι] x2


Αν δεν το φέρει η τύχη μου να σε συναπαντήσω

[για τα γλυκά ματάκια σου σαν το κερί θα σβήσω] x2 |