Τα τραγούδια και η σχετική πληροφορία και περιγραφή τους συνδιαμορφώνονται από τα μέλη της σελίδας.
Δεν έχετε συνδεθεί στη σελίδα χρησιμοποιώντας κάποιο όνομα χρήστη. Μπορείτε να ακούσετε ελεύθερα, ωστόσο κάποιες λειτουργίες στη στήλη "Πρόσθετα" είναι διαθέσιμες μετά τη σύνδεση, όπως η δημιουργία Playlists και οι επιθυμίες στο ράδιο.
Εγγραφείτε ή συνδεθείτε για να ενεργοποιήσετε τις παραπάνω λειτουργίες και για να προσθέσετε πληροφορία και να συνεισφέρετε έτσι και σεις στη συνδιαμόρφωση της βάσης δεδομένων.

Τραγούδι: Εργολαβία Μπάρμπα-Γιώργου

Τραγούδια: 1 Αναζήτηση ως προς α/α: 13173
ID Τίτλος Συνθέτης (Στιχουργός) Στιχουργός Τραγ/στής Έτος ηχογ. Ημ/νια προσθ. Πληροφορίες Αρ. Δίσκου Πρόσθετα
13173Εργολαβία Μπάρμπα-Γιώργου  (3:22 - 144 Kbps) 1ΘΕΑΤΡΟ ΣΚΙΩΝΆλλος Καλλιτέχνης193030/12/2011 08:20:15Έρωτας μετ΄ εμποδίων για τον Μπαρμπαγιώργο, απ΄ τον περίφημο Αντώνη Μόλλα (Παπούλια). Δίσκος Odeon 82014-B ( 58531 - cy 109). http://rebetiko.sealabs.net/wiki/mediawiki/index.php/%CE%95%CE%B9%CE%BA%CF%8C%CE%BD%CE%B1:Odeon_82014-B.jpg Οι δίσκοι του Μόλλα ηχογραφήθηκαν κάπου στα 1910 στην Αθήνα από την εταιρεία δίσκων Odeon Γερμανίας. Η αναπαραγωγή τους έγινε στη Γερμανία. Μερικούς από τους δίσκους αυτούς συναντάμε και σε κατάλογο δίσκων της εταιρείας Odeon Γερμανίας των ετών 1927-28. Αυτό σημαίνει ότι οι δίσκοι του Μόλλα κυκλοφορούσαν στο εμπόριο τουλάχιστον μέχρι το 1930 (πληροφορίες απ΄ το άρθρο του Αριστομένη Καλυβιώτη ‘’Ηχογραφήσεις Καραγκιόζη σε δίσκους γραμμοφώνου την περίοδο 1910-1931’’, Συμβολή στη μελέτη του Θεάτρου Σκιών, περιοδ. Συλλογές, Μάιος 1995, σελ. 441-442). « … Μελέτησα λοιπόν τους καραγκιοζοπαίχτες της Αθήνας, οι σπουδαιότεροι των οποίων είναι: Ο Ποριώτης, στην οδό Ηρώδου του Αττικού. Ο Θεοδωρόπουλος, στην οδό Ηρακλειδών στα Πετράλωνα. Ο Damalakis (εννοεί Νταμαδάκη), μπροστά στο σταθμό Πελοποννήσου. Ο Μόλλας στη Δεξαμενή. Πρέπει από την αρχή να τονίσουμε δύο σημεία: 1ον.Την εκπληκτική ομοιότητα όλων αυτών των θεάτρων Καραγκιόζη. Γιατί δεν είναι μόνο το γενικό πνεύμα απόλυτα όμοιο, αλλά και τα θέματα είναι τα ίδια, οι ήρωες απαράλλακτοι, οι αστεϊσμοί ακριβώς οι ίδιοι. 2ον. Την ασύγκριτη και ως εκ τούτου αναμφισβήτητη ανωτερότητα του Μόλλα. Οι άλλοι καραγκιοζοπαίχτες είναι κατώτεροί του σε όλα: Εγκαταστάσεις κατά πολύ ελλειπείς, άθλιες ορχήστρες, κοινό πολύ λαϊκό, οργάνωση ανύπαρκτη, και προπαντός μια εμφανής ανεπάρκεια της φωνής, του τονισμού, του τρόπου παρουσίασης των σκηνών. Όλα αυτά τους χαρακτηρίζουν χωρίς καμία υπερβολή. Ως εκ τούτου, μερικές επισκέψεις στον καθένα τους είναι αρκετές, ώστε τελειώνοντας μ αυτούς δεν μου μένει παρά να πάρω σαν μάρτυρα και πηγή μου τον Μόλα, καραγκιοζοπαίχτη στο θέατρο της Δεξαμενής …» (Louis Roussel, Karagheuz: ou, Un théâtre d'ombres à Athènes, Τυπογραφείο της Βασιλικής Αυλής Α. Ραφτάνης, Αθήνα, 1921, όπως αναδημοσιεύεται μεταφρασμένο στο βιβλίο του Μιχάλη Ιερωνυμίδη ΄΄Ο Αθηναϊκός Καραγκιόζης του Αντώνη Μόλλα, Εκδόσεις Χρήστος Ε. Δαρδάνος, Αθήνα, 2003).Odeon 82014