Τα τραγούδια και η σχετική πληροφορία και περιγραφή τους συνδιαμορφώνονται από τα μέλη της σελίδας.
Δεν έχετε συνδεθεί στη σελίδα χρησιμοποιώντας κάποιο όνομα χρήστη. Μπορείτε να ακούσετε ελεύθερα, ωστόσο κάποιες λειτουργίες στη στήλη "Πρόσθετα" είναι διαθέσιμες μετά τη σύνδεση, όπως η δημιουργία Playlists και οι επιθυμίες στο ράδιο.
Εγγραφείτε ή συνδεθείτε για να ενεργοποιήσετε τις παραπάνω λειτουργίες και για να προσθέσετε πληροφορία και να συνεισφέρετε έτσι και σεις στη συνδιαμόρφωση της βάσης δεδομένων.

Τραγούδι: Η Παναγιώτα

Τραγούδια: 1 Αναζήτηση ως προς α/α: 10043
ID Τίτλος Συνθέτης (Στιχουργός) Στιχουργός Τραγ/στής Έτος ηχογ. Ημ/νια προσθ. Πληροφορίες Αρ. Δίσκου Πρόσθετα
10043Η Παναγιώτα  (3:39 - 80 Kbps) 1ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ-ΔΗΜΟΤΙΚΑΡούκουνας Κ.194001/12/2009 09:21:05Συρτός στο όνομα του Ρούκουνα, σύμφωνα με τον Μανιάτη. Στο κλαρίνο ο Γ. Ανεστόπουλος. Ο Γεώργιος Δ. Παχτίκος στα 1905 (260 Δημώδη Ελληνικά Άσματα από του στόματος του Ελληνικού λαού) καταγράφει το τραγούδι «Η ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ» με ελάχιστες διαφορές με τούτο εδώ στις πρώτες έξι στροφές: Στην τρίτη στροφή αντί του «…και οι τρεις αρματωμένοι, τι κακό την περιμένει...» το «…και οι τρεις Μεσολογγίταις, τα σκυλιά οι Μωραΐταις…». Προσθέτει επίσης άλλες δυο στροφές: «…Μωρ΄, άνδρα ΄χω ΄γώ ΄ς την ξενιτειά κι άνδρα έχω ΄ς το σεφέρι, τι κακό που θα σας φέρει…Για διες τε την πως περπατεί για διες τε την πως πηγαίνει, σαν φεργάδ αρματωμένη». Δίσκος Parlophone Ελλάδος B-74042.B-74042